Coronavirus vs vakbeurzen: 1 - 0

Economie 2/03/2020 10:11:01

Het Corona-virus grijpt momenteel overal om zich heen en heeft al meer dan drieduizend doden op zijn conto. Dat heeft natuurlijk ook een impact op industriële vakbeurzen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Herschikking vakbeurzen Indumation.be en Indumation Network Event

Vakbeurs wire en Tube door corona verplaatst naar 7-11 december

Materials+Eurofinish+Surface verplaatst naar volgend jaar

Hannover Messe 2020 geannuleerd wegens coronavirus

Maintenance en Pumps & Valves: trefpunt voor onderhoud en procesindustrie

Ondanks het Coronavirus toch succesvol INE2020

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

(13/5) 5 miljoen euro EU-subsidie voor hernieuwbare maritieme brandstoffen

(12/5) Volvo Cars partnert met Luminar voor technologie autonome voertuigen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Zo ging de Mobile World Congress (MWC), de grootste mobiele telecombeurs ter wereld voor het eerst sinds 2007 niet door in Barcelona. Vorig jaar trok die nog meer dan 109.000 bezoekers. De 42e Mostra Convegno Expocomfort (MCE) en de Biolass Innovation Expo (BIE) in de Fiera Milano werden uitgesteld naar september 8-11.

Vorige week vond embedded world 2020 zoals gepland plaats in Nuremberg. Maar de Eisenwarenmesse in Keulen (1 maart) wordt uitgesteld, nou ja… naar volgend jaar februari. Van de 3.000 exposanten zouden er 1.200 uit China gekomen zijn.

Ook in Düsseldorf verwachtte een resem vakbeurzen tal van Aziatische bezoekers...
Messe Düsseldorf GmbH wijst naar de aanbevelingen van het crisis management team van de Duitse overheid en stelde zijn vakbeurzen in het vroege voorjaar uit. Daaronder de metaalverwerkingsbeurs Metav 2020 die gepland was voor 10-13 maart. Ook wire + Tube (30 maart tot 3 april) en Energy Storage Europe (10-12 maart). Ook in al deze beurzen heel wat Aziatische deelnemers… Alternatieve data worden nog besproken. Vooralsnog blijven interpack en drupa wél op de kalender staan voor mei en juni.

In München gaat Command Control op 3 en 4 maart niet door. Anderzijds gaat Internet World Expo er op 10 en 11 maart wél door.

In Hannover houdt men het hoofd koel. Tire Technology Expo ging vorige week door. Bezoekers werden echter verzocht te bevestigen dat ze in de voorgaande 17 dagen niet in China waren geweest, dat ze ook geen enkele reden hebben te geloven dat ze drager zijn van een griepvirus, pneumonie of Coronavirus. Bordjes wezen op handen schudden, handen wassen, desinfectierende handgels… De organisatoren behielden zich het recht om mensen niet tot de beurs toe te laten met koorts, hoest, griep- of verkoudheidssymptomen.

De Hannover Messe staat gepland voor 20 tot 24 april en tot nader orde gaat die door.

In Frankrijk, waar het alarmniveau 3 is afgekondigd, zijn alle manifestaties met meer dan 5.000 aanwezigen verboden… Dus ook de JEC Composietenbeurs die deze week in Parijs gepland stond. De beurs, die vorige editie 43.500 bezoekers telde, wordt verschoven naar de lente, 12-14 mei 2020. Wat met Simodec (10-13 maart, La Roche-sur-Foron) en Midest (31 maart-3 april, Parijs) ...?

Vandaag evalueert het Mikrocentrum, de organisator van de vakbeurs RapidPro, die deze week woensdag en donderdag gepland is in het Nederlandse Veldhoven, wat te doen.

Op 25 en 26 maart staan in Antwerp Expo Maintenance en Pumps & Valves (samen 5.000 bezoekers) gepland van EasyFairs. In Kortrijk xpo, op dezelfde dagen, loopt ook het nieuwe Techni-Mat. << (Luc De Smet) (foto: nunataki - 123RF)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Sensirion lanceert nieuwe digitale flow meter voor beademings­apparatuur

De wereldwijde vraag voor sensoren voor toepassing in beademingsapparatuur is de afgelopen maanden explosief gestegen. Daarom heeft Sensirion recent de SFM3019 op de markt gebracht.

Belgische start-up landschap wordt internationaler

De start-up community van Start it @KBC telt ondertussen al meer dan 40 verschillende nationaliteiten. Heel wat start-ups en scale-ups hebben vaak ook internationale teams.

Cellen lopen beschadiging op door inname koper

TU Delft en de Poolse Academie van Wetenschappen ontdekten dat als koper zich in de cel aan eiwitten bindt, er tijdelijke tussenvormen ontstaan die kunnen leiden tot schade aan de cel.

Herschikking vakbeurzen Indumation.be en Indumation Network Event

Beursorganisator Industrialfairs heeft, samen met de belangrijkste technologiebedrijven (vertegenwoordigd door Agoria en Indumotion), de timing van deze automatiseringsevents geheroriënteerd

Elektriciteit opwekken uit afvalwater

Anammox-bacteriën maken elektriciteit uit afvalwater door ze te laten groeien op elektroden in afwezigheid van nitriet, aldus de Radboud Universiteit samen met collega’s uit de VS en Saudi-Arabië.

Exoskelet leidt tot 30-38% minder belasting armen van stukadoors

TNO heeft samen met Knauf de effectiviteit getest van een arm-ondersteunend exoskelet bij werkzaamheden van stukadoors, om zo bij te dragen aan duurzame inzetbaarheid van deze vakmensen.

Nils van Dam nieuwe CEO bij Milcobel

De Raad van Bestuur van Milcobel laat weten dat Nils van Dam vanaf vandaag aan de slag is gegaan als nieuwe CEO. Hij brengt 30 jaar ervaring in de voedingsindustrie mee.

UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

Wetenschappers uit 50 landen, inclusief België, gaan klimaatverandering meten in en vlak boven de bodem, in plaats van 1,5 tot 2 meter boven de grond te meten zoals normaal gebeurt.

Conductieve geleidbaarheidssensor voor hygiënische toepassingen

De nieuwe conductieve geleidbaarheidssensor LDL100 van ifm onderscheidt razendsnel het verschil tussen verschillende media. Dit dankt hij aan zijn compacte bouwvorm, zonder verdere aanpassingen voor leidingen met kleine diameters, met als belangrijkste voordeel een bijzonder efficiënte besturing van CIP-processen. >>

Partners