Coronavirus vs vakbeurzen: 1 - 0

Economie 2/03/2020 10:11:01

Het Corona-virus grijpt momenteel overal om zich heen en heeft al meer dan drieduizend doden op zijn conto. Dat heeft natuurlijk ook een impact op industriële vakbeurzen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Programma Hannover Messe Digital Days bekend

Hannover Messe gaat digitaal in juli

Herschikking vakbeurzen Indumation.be en Indumation Network Event

Vakbeurs wire en Tube door corona verplaatst naar 7-11 december

Materials+Eurofinish+Surface verplaatst naar volgend jaar

Hannover Messe 2020 geannuleerd wegens coronavirus

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Basiskennis bedrijfsfinanciën

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/08/2020 tot 31/08/2020

Onderhandelen met impact (online)

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/08/2020 tot 27/08/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Piping en Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/09/2020 tot 21/01/2020

Big data in the cloud

Het ingenieurshuis - Antwerpen

donderdag 3 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Keuze van de redactie

(13/7) Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

(7/7) ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Zo ging de Mobile World Congress (MWC), de grootste mobiele telecombeurs ter wereld voor het eerst sinds 2007 niet door in Barcelona. Vorig jaar trok die nog meer dan 109.000 bezoekers. De 42e Mostra Convegno Expocomfort (MCE) en de Biolass Innovation Expo (BIE) in de Fiera Milano werden uitgesteld naar september 8-11.

Vorige week vond embedded world 2020 zoals gepland plaats in Nuremberg. Maar de Eisenwarenmesse in Keulen (1 maart) wordt uitgesteld, nou ja… naar volgend jaar februari. Van de 3.000 exposanten zouden er 1.200 uit China gekomen zijn.

Ook in Düsseldorf verwachtte een resem vakbeurzen tal van Aziatische bezoekers...
Messe Düsseldorf GmbH wijst naar de aanbevelingen van het crisis management team van de Duitse overheid en stelde zijn vakbeurzen in het vroege voorjaar uit. Daaronder de metaalverwerkingsbeurs Metav 2020 die gepland was voor 10-13 maart. Ook wire + Tube (30 maart tot 3 april) en Energy Storage Europe (10-12 maart). Ook in al deze beurzen heel wat Aziatische deelnemers… Alternatieve data worden nog besproken. Vooralsnog blijven interpack en drupa wél op de kalender staan voor mei en juni.

In München gaat Command Control op 3 en 4 maart niet door. Anderzijds gaat Internet World Expo er op 10 en 11 maart wél door.

In Hannover houdt men het hoofd koel. Tire Technology Expo ging vorige week door. Bezoekers werden echter verzocht te bevestigen dat ze in de voorgaande 17 dagen niet in China waren geweest, dat ze ook geen enkele reden hebben te geloven dat ze drager zijn van een griepvirus, pneumonie of Coronavirus. Bordjes wezen op handen schudden, handen wassen, desinfectierende handgels… De organisatoren behielden zich het recht om mensen niet tot de beurs toe te laten met koorts, hoest, griep- of verkoudheidssymptomen.

De Hannover Messe staat gepland voor 20 tot 24 april en tot nader orde gaat die door.

In Frankrijk, waar het alarmniveau 3 is afgekondigd, zijn alle manifestaties met meer dan 5.000 aanwezigen verboden… Dus ook de JEC Composietenbeurs die deze week in Parijs gepland stond. De beurs, die vorige editie 43.500 bezoekers telde, wordt verschoven naar de lente, 12-14 mei 2020. Wat met Simodec (10-13 maart, La Roche-sur-Foron) en Midest (31 maart-3 april, Parijs) ...?

Vandaag evalueert het Mikrocentrum, de organisator van de vakbeurs RapidPro, die deze week woensdag en donderdag gepland is in het Nederlandse Veldhoven, wat te doen.

Op 25 en 26 maart staan in Antwerp Expo Maintenance en Pumps & Valves (samen 5.000 bezoekers) gepland van EasyFairs. In Kortrijk xpo, op dezelfde dagen, loopt ook het nieuwe Techni-Mat. << (Luc De Smet) (foto: nunataki - 123RF)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Clinchen onder stroom - artikel

Elektrificatie is niet meer te stoppen. Niet alleen in de automobielindustrie, ook elders vind je steeds vaker elektrische aandrijvingen, gevoed door batterijsystemen.

Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

De groene olie dient als grondstof voor bioplastics, chemicaliën en brandstof. De installatie van Vertoro, een spin-off van TU Eindhoven, is deel van een unieke Multi Purpose Pilot Plant.

Afstand houden en volgen ... - artikel

Nog maar kort geleden leek onze overheid een contacttracing-app op je smartphone te willen installeren als een manier om te sturen in de strijd tegen de verspreiding van Covid-19.

Tom Hautekiet aangesteld als nieuwe CEO Port of Zeebrugge

Na een selectieprocedure en een screening van een 110 potentiële kandidaten door een onafhankelijk extern selectiekantoor, werd Tom Hautekiet gekozen als opvolger van Joachim Coens.

Composieten op zoek naar nieuwe toepassingen - artikel

Nu JEC World in Parijs toch niet doorgaat, klopten we aan bij Linde De Vriese, Team Lead Composites bij het SLC-Lab van Sirris in Heverlee, om te vernemen welke trends de sector beheersen.

ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

ArcelorMittal Belgium start deze zoektocht samen met Provincie Oost-Vlaanderen, POM Oost-Vlaanderen, Psychiatrisch Centrum Sint-Jan-Baptist Zelzate en gemeente Zelzate.

Onderzoekers brengen luchtcirculatie Covid-19 beter in kaart

Een unieke luchtopstelling maakt luchtstroom real-time zichtbaar. Dit om het effect van mondkapjes te meten en ventilatie-oplossingen voor het openbaar vervoer en theaters te testen.

Tumar overgenomen door Wilo

De aandeelhouders van Tumar, leverancier en installateur van vuilwaterpompen en dompelmengers in de afvalwatersector, hebben besloten hun familiebedrijf te verkopen aan Wilo.

Leybold breidt Turbovac i/iX-familie verder uit

Vacuümspecialist Leybold heeft zijn Turbovac i/iX-serie uitgebreid met de maten 850 i/iX en 950 i/iX tot zes modellen. De twee nieuwe turbomoleculaire pompvarianten worden voornamelijk gekenmerkt door een langere, probleemloze werking, een langere levensduur van het systeem en lagere bedrijfskosten.

Partners