33 miljoen euro voor nieuwe Deense cobot-hub

Economie 2/03/2020 14:24:45

Begin deze maand ging in het Deense Odense de schop in de grond voor de nieuwe thuisbasis van Universal Robots (UR), wereldmarktleider cobotbouwer, en Mobile Industrial Robots (MiR).

Lees hieronder verder   
Verwant

Efficiënt beheer van laagspanningsmotoren via de cloud

Rockwell Automation heeft overname ASEM afgerond

Femtoseconde-lasertechnologie reduceert wrijving

Explosie van servomotoren

33 miljoen euro voor nieuwe Deense cobot-hub

Cobot versus mens - artikel

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

(13/5) 5 miljoen euro EU-subsidie voor hernieuwbare maritieme brandstoffen

(12/5) Volvo Cars partnert met Luminar voor technologie autonome voertuigen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Mobile Industrial Robots (MiR), dat ander Deens vlaggenschip van de robotica-industrie dat sterk is in mobiele autonome robots/drones/AGV's, gaat er eveneens zijn hoofdkwartier optrekken.

De nieuwe Deense ‘cobot-hub’ in het hart van de snelgroeiende robotica-cluster wordt 32.000 m² groot (op een terrein van 50.000 m²). Een investering van zo’n 33 miljoen euro. Beide bedrijven maken deel uit van het Amerikaanse Teradyne. UR sinds 2015. MiR sinds 2018.

“MiR en UR zijn wereldleider in de collaboratieve robotrevolutie die automatiseringsoplossingen beschikbaar maakt voor bedrijven van elke omvang. Teradyne blijft agressief investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten, oplossingen en verkoopkanalen en deze nieuwe faciliteit is een belangrijk onderdeel van onze groeistrategie,” zegt Mark Jagiela, president en CEO van Teradyne, dat tot nu toe al bijna een half miljard euro investeerde in beide robot/groeibedrijven.

MiR, nu 160 mensen, wierf het voorbije jaar 100 nieuwe medewerkers aan. Wereldwijd telt het zo’n 220 mensen. UR, nu 450 mensen in Denemarken en bijna 700 wereldwijd, breidde de voorbije twee jaar zijn staff uit met 280 mensen.

De handelsvereniging Odense Robotics rekende in zijn jaaronderzoek voor 2019 dat er nu 8.500 mensen aan de slag zijn in Deense roboticabedrijven. Zo’n 3.900 daarvan in Odense. Damvad, een Deens analysebureau, voorziet dat het aantal werknemers in de sector zal groeien naar 25.000 in 2025.

De inkomsten van Deense roboticabedrijven groeiden in 2018 met 18% naar bijna één miljard dollar (995.000 miljoen euro). Nauwelijks 15 jaar geleden was er nauwelijks sprake van enige activiteit in de branche. << (Luc De Smet) (foto: UR)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Wisselend resultaat voor goederenoverslag Antwerpse haven

De totale goederen­overslag van Port of Antwerp kende een daling in april ten gevolge van de coronacrisis, maar steeg in de eerste vier maanden van dit jaar met 0,4% ten opzichte van 2019.

Nieuw proces om poreuze silica te synthetiseren

TU Eindhoven en Nouryon hebben een methode ontwikkeld om op grote schaal op maat gemaakte silicamicrobolletjes te synthetiseren, waarbij de porositeit en poriegrootte precies is te bepalen.

Sensirion lanceert nieuwe digitale flow meter voor beademings­apparatuur

De wereldwijde vraag voor sensoren voor toepassing in beademingsapparatuur is de afgelopen maanden explosief gestegen. Daarom heeft Sensirion recent de SFM3019 op de markt gebracht.

Belgische start-up landschap wordt internationaler

De start-up community van Start it @KBC telt ondertussen al meer dan 40 verschillende nationaliteiten. Heel wat start-ups en scale-ups hebben vaak ook internationale teams.

Cellen lopen beschadiging op door inname koper

TU Delft en de Poolse Academie van Wetenschappen ontdekten dat als koper zich in de cel aan eiwitten bindt, er tijdelijke tussenvormen ontstaan die kunnen leiden tot schade aan de cel.

Herschikking vakbeurzen Indumation.be en Indumation Network Event

Beursorganisator Industrialfairs heeft, samen met de belangrijkste technologiebedrijven (vertegenwoordigd door Agoria en Indumotion), de timing van deze automatiseringsevents geheroriënteerd

Elektriciteit opwekken uit afvalwater

Anammox-bacteriën maken elektriciteit uit afvalwater door ze te laten groeien op elektroden in afwezigheid van nitriet, aldus de Radboud Universiteit samen met collega’s uit de VS en Saudi-Arabië.

Exoskelet leidt tot 30-38% minder belasting armen van stukadoors

TNO heeft samen met Knauf de effectiviteit getest van een arm-ondersteunend exoskelet bij werkzaamheden van stukadoors, om zo bij te dragen aan duurzame inzetbaarheid van deze vakmensen.

Conductieve geleidbaarheidssensor voor hygiënische toepassingen

De nieuwe conductieve geleidbaarheidssensor LDL100 van ifm onderscheidt razendsnel het verschil tussen verschillende media. Dit dankt hij aan zijn compacte bouwvorm, zonder verdere aanpassingen voor leidingen met kleine diameters, met als belangrijkste voordeel een bijzonder efficiënte besturing van CIP-processen. >>

Partners