Virtuele tweeling van menselijk lichaam

Bedrijfsnieuws 4/03/2020 16:17:59

Dassault Systèmes heeft een nieuwe strategie voor de life sciences ontwikkeld, waarbij een virtuele tweeling van het menselijk lichaam daarin een centrale rol speelt.

Lees hieronder verder   
Verwant

Betere controle van robot op afstand

Millimetergolven uit laserlicht voor supersnel internet

Corona versnelt doodsstrijd van Photokina

Licht verstrooien met ’geconcentreerde willekeur’

Ook sleutel Tesla Model X slecht beveiligd

Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix ontwikkelen drone-platform

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Geotechniekdag 2020

Online studiedag

dinsdag 8 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 14/01/2021 tot 28/01/2021

Bouwmanager - Innovatie in de bouw

Antwerpen

van 19/01/2021 tot 16/03/2021

Intersolution 2021

Flanders Expo, Gent

van 27/01/2021 tot 28/01/2021

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

maandag 1 februari 2021

Keuze van de redactie

(30/11) Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

(30/11) Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

(27/11) Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

(25/11) Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Virtuele tweelingen kennen we van auto’s, gebouwen en vliegtuigen. Met zijn 3Dexperience-platform wil Dassault Systèmes nu ook een levensecht virtueel model maken van het menselijk lichaam.

Op dat model kunnen wetenschappers, medische specialisten, chirurgen en zelfs patiënten op een veilige en nauwkeurige manier een beter begrip van het menselijk lichaam krijgen. Ze kunnen het virtuele lichaam onderzoeken, testen en er zelfs operaties op uitvoeren.

Nog vóór een patiënt wordt behandeld, kan men simuleren hoe een geneesmiddel inwerkt op een ziekte en het effect ervan voorspellen. Of een medische ingreep virtueel voorbereiden om daarop te trainen voor de échte interventie.

"In 1989 maakten we de eerste virtual twin van een Boeing 777”, aldus Bernard Charlès, Vice-Chairman en CEO van Dassault Systèmes. Bijna een kwarteeuw later (in 2012) ging het bedrijf actief sleutelen aan een platform voor het maken van virtual twins. Nu verbreedt het de scope.

“Alle kennis en knowhow die we hebben opgedaan in de niet-organische wereld, passen we nu toe in de organische wereld. De focus verschuift daarbij van objecten naar organismen. De virtual twin-ervaring van het menselijk lichaam stelt ons in staat om het leven op een nieuwe manier te begrijpen. Daar heeft iedereen profijt van."
 
Ter ondersteuning van de nieuwe strategie zal het bedrijf zijn leidende positie in de maakindustrie en de sectoren voor life sciences, gezondheidszorg en infrastructuur en steden verder uitbouwen.

Het moet mettertijd de manier waarop patiënten behandeld worden compleet veranderen. << (Luc De Smet) (infographic: Dassault Systèmes)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Start-up TEO maakt technische opleidingen permanent toegankelijk

Met laagdrempelige technische opleidingen helpt start-up TEO (Teaching Each Other) bedrijven zoals Volvo Cars, Aviko en TVH hun medewerkers op een hands-on manier te blijven vormen.

Plannen voor multimodaal megadistributiecentrum in North Sea Port

Het multimodale logistieke park WDPort of Ghent in North Sea Port zal, na goedkeuring van de bouwvergunning, uitgebreid worden met een mega­distributie­centrum van 150.000 m².

Nieuwe ‘elektrische’ superkraan bij Sarens

Sarens kondigt zijn nieuwste elektrische ringkraan aan, de SGC-90 bijgenaamd "The Little Celeste” en ontwikkeld in volle Covid-19-pandemie.

Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

Op het Duitse offshore windpark Kaskasi van RWE zal voor het eerst gebruik gemaakt worden van hun eigen gepatenteerde, innovatieve funderingstechnologie, de zogenaamde collars.

Koen Bordeaud’huy is preventieadviseur 2020

Koen Bordeaud'huy (40), SHEQ-manager bij Samoco is een industrieel montage­bedrijf in Zwijndrecht, is door Agoria verkozen tot Preventie­adviseur van het Jaar in de categorie contractor.

Opinie: transportsector moet kiezen tussen elektrisch of waterstof

Als we de transportsector duurzamer willen krijgen dient deze sector stevig in te zetten op rijden op waterstof of elektrisch, aldus promovendus Bunyod Holmatov van Universiteit Twente.

Corona versnelt doodsstrijd van Photokina

Na het afblazen van de 2020-editie van ’s werelds belangrijkste fotografiebeurs Photokina zou Koelnmesse GmbH de volgende editie in mei 2022 houden. Eind vorige week kwam het genadeschot.

Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

Daikin Europe kiest voor Gent als nieuwe locatie voor het EMEA Development Center (EDC), omdat de huidige vestigingen in Oostende en Gent stilaan uit hun voegen barsten.

EvoTRAC S1901-platform biedt flexibiliteit en ingebouwde AI

Kontron heeft zijn EvoTRAC S1901-platform gelanceerd. geschikt voor veeleisende toepassingen in zware mobiele machines in de bouw-, landbouw-, vrachtwagen- en mijnbouwsector. Het is een modulair AI-geoptimaliseerd systeem, ontworpen om GPU-versnelde applicaties te voeden vanuit een compacte, robuuste vormfactor. >>

Partners