Virtuele tweeling van menselijk lichaam

Bedrijfsnieuws 4/03/2020 16:17:59

Dassault Systèmes heeft een nieuwe strategie voor de life sciences ontwikkeld, waarbij een virtuele tweeling van het menselijk lichaam daarin een centrale rol speelt.

Lees hieronder verder   
Verwant

Exoskelet leidt tot 30-38% minder belasting armen van stukadoors

Hello Customer haalt 6 miljoen euro op voor verdere expansie

Nieuw fabricageproces voor fotonische geïntegreerde schakelingen

Ultradunne tantalumdisulfide supergeleider wordt beter door rijping

Europees actieplan brengt ICT-normalisatiebehoeften in kaart

Volvo Cars partnert met Luminar voor technologie autonome voertuigen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

(13/5) 5 miljoen euro EU-subsidie voor hernieuwbare maritieme brandstoffen

(12/5) Volvo Cars partnert met Luminar voor technologie autonome voertuigen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Virtuele tweelingen kennen we van auto’s, gebouwen en vliegtuigen. Met zijn 3Dexperience-platform wil Dassault Systèmes nu ook een levensecht virtueel model maken van het menselijk lichaam.

Op dat model kunnen wetenschappers, medische specialisten, chirurgen en zelfs patiënten op een veilige en nauwkeurige manier een beter begrip van het menselijk lichaam krijgen. Ze kunnen het virtuele lichaam onderzoeken, testen en er zelfs operaties op uitvoeren.

Nog vóór een patiënt wordt behandeld, kan men simuleren hoe een geneesmiddel inwerkt op een ziekte en het effect ervan voorspellen. Of een medische ingreep virtueel voorbereiden om daarop te trainen voor de échte interventie.

"In 1989 maakten we de eerste virtual twin van een Boeing 777”, aldus Bernard Charlès, Vice-Chairman en CEO van Dassault Systèmes. Bijna een kwarteeuw later (in 2012) ging het bedrijf actief sleutelen aan een platform voor het maken van virtual twins. Nu verbreedt het de scope.

“Alle kennis en knowhow die we hebben opgedaan in de niet-organische wereld, passen we nu toe in de organische wereld. De focus verschuift daarbij van objecten naar organismen. De virtual twin-ervaring van het menselijk lichaam stelt ons in staat om het leven op een nieuwe manier te begrijpen. Daar heeft iedereen profijt van."
 
Ter ondersteuning van de nieuwe strategie zal het bedrijf zijn leidende positie in de maakindustrie en de sectoren voor life sciences, gezondheidszorg en infrastructuur en steden verder uitbouwen.

Het moet mettertijd de manier waarop patiënten behandeld worden compleet veranderen. << (Luc De Smet) (infographic: Dassault Systèmes)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuw proces om poreuze silica te synthetiseren

TU Eindhoven en Nouryon hebben een methode ontwikkeld om op grote schaal op maat gemaakte silicamicrobolletjes te synthetiseren, waarbij de porositeit en poriegrootte precies is te bepalen.

Sensirion lanceert nieuwe digitale flow meter voor beademings­apparatuur

De wereldwijde vraag voor sensoren voor toepassing in beademingsapparatuur is de afgelopen maanden explosief gestegen. Daarom heeft Sensirion recent de SFM3019 op de markt gebracht.

Belgische start-up landschap wordt internationaler

De start-up community van Start it @KBC telt ondertussen al meer dan 40 verschillende nationaliteiten. Heel wat start-ups en scale-ups hebben vaak ook internationale teams.

Cellen lopen beschadiging op door inname koper

TU Delft en de Poolse Academie van Wetenschappen ontdekten dat als koper zich in de cel aan eiwitten bindt, er tijdelijke tussenvormen ontstaan die kunnen leiden tot schade aan de cel.

Herschikking vakbeurzen Indumation.be en Indumation Network Event

Beursorganisator Industrialfairs heeft, samen met de belangrijkste technologiebedrijven (vertegenwoordigd door Agoria en Indumotion), de timing van deze automatiseringsevents geheroriënteerd

Elektriciteit opwekken uit afvalwater

Anammox-bacteriën maken elektriciteit uit afvalwater door ze te laten groeien op elektroden in afwezigheid van nitriet, aldus de Radboud Universiteit samen met collega’s uit de VS en Saudi-Arabië.

Exoskelet leidt tot 30-38% minder belasting armen van stukadoors

TNO heeft samen met Knauf de effectiviteit getest van een arm-ondersteunend exoskelet bij werkzaamheden van stukadoors, om zo bij te dragen aan duurzame inzetbaarheid van deze vakmensen.

Nils van Dam nieuwe CEO bij Milcobel

De Raad van Bestuur van Milcobel laat weten dat Nils van Dam vanaf vandaag aan de slag is gegaan als nieuwe CEO. Hij brengt 30 jaar ervaring in de voedingsindustrie mee.

Conductieve geleidbaarheidssensor voor hygiënische toepassingen

De nieuwe conductieve geleidbaarheidssensor LDL100 van ifm onderscheidt razendsnel het verschil tussen verschillende media. Dit dankt hij aan zijn compacte bouwvorm, zonder verdere aanpassingen voor leidingen met kleine diameters, met als belangrijkste voordeel een bijzonder efficiënte besturing van CIP-processen. >>

Partners