Record aantal inzendingen voor nieuwe lichting imec.istart

Economie 5/03/2020 16:35:06

Uit een record aantal inzendingen voor de nieuwe lichting van imec.istart selecteerde imec elf nieuwe start-ups om deel te nemen aan het business accelerator programma.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

Vlaamse provincies krijgen Digital Experience Lab

Machels reconversieproject creëert 3.200 nieuwe jobs

Wallonië telt 6 Factories of the Future en 14 Ambassadors Made Different

Quick Wins moeten innovatie stimuleren

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Cool & Comfort Conferences 2020

CEME Charleroi

donderdag 17 september 2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De 11 nieuwe istarters vertegenwoordigen ook deze keer de hele breedte aan domeinen waarop imec.istart zich richt: van AI en databeheer tot wearable health, industry 4.0, smart mobility, enz.

Naast de financiering die imec.istart biedt, is ook het industrieel netwerk van imec zelf een grote troef voor de starters.

Sven De Cleyn, programma manager imec.istart: “Elke starter krijgt ondersteuning die aangepast is aan zijn specifieke markt. We zijn dan ook blij dat in deze lichting alle marktsegmenten vertegenwoordigd zijn waarop imec.istart inzet: (1) logistiek, mobiliteit & slimme steden, (2) gezondheid, (3) media, telecom & entertainment, (4) fintech, insurtech & cybersecurity, (5) HRtech & learntech, (6) Industry 4.0 en (7) sportstech.”

Van 4 mei tot 1 juni loopt de volgende open call voor deelname. << (Guy Leysen) (foto: imec)

Dit zijn de 11 nieuwe geselecteerde start-ups:

 1. EisphorIA is een modulaire oplossing die de inhoud van gestructureerde of ongestructureerde juridische gegevens beheert dankzij zelflerende algoritmes.

 2. Grizit brengt een intelligente onderhoudsoplossing op de markt die elke handmatige smering van industriële productiefaciliteiten monitort en optimaliseert om (onverwachte) downtime te verminderen.

 3. HyLyght stelt zich als ambitie om een digitaal platform te ontwikkelen voor het ontdekken van toptalenten in de sportwereld en voor hun baseline screening.

 4. IP Metro bedient toonaangevende klanten met slimme monitoring-oplossingen om online inbreuken op intellectuele eigendomsrechten op te sporen en tegen te gaan.

 5. LifeLine bouwt aan de kleinste wearable die een satellietzender bevat en dus kan werken buiten het bereik van antennes voor mobiele telefonie.

 6. moonbird ontwikkelt het eerste handzame biofeedback apparaat voor gepersonaliseerde ademhalingsoefeningen.

 7. OTIV gebruikt artificiële intelligentie om de veiligheid van trams en spoorwegverkeer te verhogen.

 8. Tractonomy Robotics bouwt autonome mobiele robot (AMR) oplossingen voor het transport van industriële karren en paletten in productieomgevingen en magazijnen.

 9. WHIZZGOLF brengt de realtime positie van golfers op een golfbaan in kaart en gebruikt deze data om het spel voor iedereen efficiënter en beter te maken.

 10. Lopos, een incubatieproject van imec en de Universiteit Gent, wil met software en sensoren de positie en het gedrag van dieren monitoren.

 11. SHAVATAR, een incubatieproject van imec samen met de Universiteit Antwerpen, wil een unieke oplossing ontwikkelen voor het inschatten van maten en pasvormen via 3D visualisatie.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuwe ’hybride-motor’ voor biologisch afbreekbare nanomotoren

Een internationaal onderzoeksteam heeft anorganische nanodeeltjes ontwikkeld die helpen om nanomotoren voort te stuwen, zodat deze medicijnen naar ziek weefsel kunnen transporteren.

Organische elektronica: nog veel te doen - artikel

OLED-schermen zijn hét succesproduct van de organische elektronica. Ferme kleuren en diep, écht zwart. Pixels schitteren op organische, koolstofgebaseerde halfgeleiders maar zonder 'backlight'.

Efficiëntere scheepvaartbegeleiding en planning in Antwerpse Haven

Om het verkeer in de haven veiliger en vlotter te laten verlopen, zet Port of Antwerp digitale oplossingen in, alsmede een mobiel team voor toezicht en handhaving en hybride vaartuigen.

Vynova zet restwarmte in voor stoomproductie

Op haar vestiging in Tessenderlo gebruikt chemiebedrijf Vynova een nieuwe installatie, die restwarmte inzet voor stoomproductie. Goed voor een dalend energieverbruik en lagere CO2-uitstoot.

Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

John Cockerill lanceert het fonds Industrya voor industriële transformatie, samen met FPIM, SRIW & W.IN.G, Noshaq en LRM. Met een incubator en accelerator voor start-ups en scale-ups.

Koningin Paolaprijs voor KIKS-project rond Artificiële intelligentie

Leerlingen onderzoeken de relatie tussen huidmondjes van planten en klimaatverandering, om zo meer te leren over AI, diepe neurale netwerken en Python, een toegankelijke programmeertaal.

Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

Door slim gebruik te maken van bestaande technologie voor kankerbehandeling, mikt het Covid-19 vaccin van myNEO op een lange termijn bescherming bij meer dan 80% van de globale populatie.

Onbeperkt betaald verlof: geluk op de werkvloer wint aan belang - artikel

Leidt onbeperkt verlof tot meer geluk op de werkvloer? “Inzetten op welzijn van de medewerkers is een zeer verstandige keuze”, meent professor in Omgeving en Gezondheid Lode Godderis (KUL).

Partners