BNP Paribas Fortis financiert grootste Waals zonnepanelenpark

Bedrijfsnieuws 6/03/2020 9:06:25

De bank steekt ruim 3 miljoen euro in het zonnepanelenpark in Saint-Ghislain, dat 18.720 zonnepanelen omvat. De zonnepanelen gaan jaarlijks 6.500.000 kWh produceren.

Lees hieronder verder   
Verwant

State-of-the-art batterijtester voor testlabo EnergyVille

Burgers investeerden mee in zonnedak Leuvense brouwerij

Borealis vergroent door aankoop hernieuwbare energie

Startup re.alto moet digitalisering energiesector versnellen

Ecosysteem IO.Energy gaat nieuwe fase in

Waalse gasnet voor het eerst met groen gas geïnjecteerd

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Navingo Career Event

RDM Rotterdam – Onderzeebootloods

van 27/10/2020 tot 28/10/2020

Always an eye on your assets

B&R Webinar

dinsdag 27 oktober 2020

Aquarama Trade Fair

Brabanthal Leuven

donderdag 29 oktober 2020

IO-Link 4 Life Digital Event

Digital Event

donderdag 29 oktober 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 4/11/2020 tot 19/11/2020

Internet of Things (IoT)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 9/11/2020 tot 11/11/2020

Keuze van de redactie

(19/10) Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

(19/10) Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

(15/10) 3D-printen met gebruikte materialen voor een circulaire economie

(15/10) Startup re.alto moet digitalisering energiesector versnellen

(12/10) VLIZ breidt onderzoekscapaciteit uit in nieuwe ’Ocean Innovation Space’

(12/10) Europese steun voor Antwerps innovatief CO2-reductie project

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Op 4 maart vond de inhuldiging plaats van het grootste zonnepanelenpark van Wallonië.

Het park bevindt zich in Saint-Ghislain in de provincie Henegouwen. De installatie kon gerealiseerd worden dankzij de nauwe samenwerking tussen verschillende partners.

Het bedrijf Gallée, eigenaar van de grond, toonde zich bereid er een project met maatschappelijke impact tot leven te wekken. Het bedrijf Perpetum Energy, technisch partner gespecialiseerd in de ontwikkeling, nam de bouw en de uitbating van productie-eenheden voor hernieuwbare energie voor zijn rekening.

Invest Mons Borinage Centre steunde het project met een beperkte inbreng van financiële middelen. En tot slot BNP Paribas Fortis, de bevoorrechte financiële partner, zette een originele financieringsstructuur op poten die beantwoordde aan de noden van het project.

De samenwerking leidde tot een Waals record door een installatie te realiseren van exact 18.720 zonnepanelen - goed voor een gecumuleerd vermogen van 6.400 kWc. De installatie werd in december 2019 in gebruik genomen. Met haar jaarlijkse productie van 6.500.000 kWh levert ze genoeg energie voor het jaarverbruik van 1.860 gezinnen.

In de strijd tegen de klimaatverandering zorgt de installatie jaarlijks voor een vermindering van 2.300 ton CO2-uitstoot. Zo wordt jaarlijks de CO2-uitstoot van circa 2.000 auto’s gecompenseerd.

Zulke projecten maken het mogelijk om gronden met weinig toegevoegde waarde of minderwaardige gronden op te waarderen. Tegelijk vermijdt men zo in conflict te treden met de renovatie of de herbestemming op langere termijn van reeds ingenomen gronden. << (Lydia Heida) (foto: BNP Paribas Fortis)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Sterrenkundigen ontdekken meest metaalarme bolhoop

Het internationale team van sterrenkundigen staan voor een raadsel, omdat tot nu toe werd gedacht dat grote bolvormige sterrenhopen behoorlijk wat metalen moesten bevatten.

Bluswatersystemen waarop u kan rekenen

Bluswatersystemen hebben maar één taak, maar het is wel een vitale: functioneren wanneer ze nodig zijn. Kenbri zet hierbij in op duurzame producten, technisch advies en deskundig onderhoud.

Start Europese aanbesteding rond één walstroomsysteem

Port of Antwerp, Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Amsterdam, North Sea Port, Drechtsteden en de Vlaamse Waterweg willen komen tot één uniform walstroomsysteem voor de binnenvaart.

Softwareproblemen: wat kan u doen? - column

Niemand kan nog zonder computer. En dus evenmin zonder software. Maar soms raken softwareproblemen maar niet opgelost. Als ondernemer kan u dit aardig wat schade berokkenen.

Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

KUL bio-ingenieurs hebben een nieuwe methode gevonden om schadelijke geperfluoreerde chemicaliën uit het water te filteren. De zogenaamde PFAS breken niet af en stapelen zich op in het milieu.

Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

Generaal-majoor Lutgardis Claes werd de eerste vrouwelijke rector van de Brusselse Koninklijke Militaire School (KMS). Ze is Burgerlijk Ingenieur in de vliegtuigbouw en bewapening-ballistiek

State-of-the-art batterijtester voor testlabo EnergyVille

Het batterijtestlabo van EnergyVille werd onlangs uitgebreid met een state-of-the-art batterijtester van de fabrikant PEC. Tegelijkertijd werd ook een temperatuurkamer in gebruik genomen.

Iconische brug bindmiddel voor Antwerpen-Noord

Sinds juli 2016 vormt de Parkbrug over de Italiëlei een verkeersveilige verbinding voor voetgangers en fietsers tussen Park Spoor Noord, het oude stadscentrum en het Eilandje.

ABB introduceert nieuwe ultrasone niveautransmitter

ABB heeft een nieuwe ultrasone niveautransmitter met vele functies gelanceerd, speciaal ontworpen voor industrieën met een groot aantal geïnstalleerde niveaumeters. Met zijn modulaire ontwerp en intelligente algoritmen is de LST200 eenvoudig te installeren, in bedrijf te stellen en te onderhouden en is stabiel in gebruik. >>

Partners