Ondanks het Coronavirus toch succesvol INE2020

Economie 11/03/2020 15:17:45

Het 4e Indumation Network Event (INE) kon op 5 maart laatstleden in de Leuvense Brabanthal, ondanks de Corona-angst, toch nog 1.036 professionele bezoekers verwelkomen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Programma Hannover Messe Digital Days bekend

Hannover Messe gaat digitaal in juli

Herschikking vakbeurzen Indumation.be en Indumation Network Event

Vakbeurs wire en Tube door corona verplaatst naar 7-11 december

Materials+Eurofinish+Surface verplaatst naar volgend jaar

Hannover Messe 2020 geannuleerd wegens coronavirus

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Basiskennis bedrijfsfinanciën

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/08/2020 tot 31/08/2020

Onderhandelen met impact

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/08/2020 tot 27/08/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Piping en Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/09/2020 tot 21/01/2020

Big data in the cloud

Het ingenieurshuis - Antwerpen

donderdag 3 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Keuze van de redactie

(12/8) Digitalisering binnenvaart voor meer efficiëntie en veiligheid

(11/8) Forcit en Holst Centre ontwikkelen prototype van slim gelaatsmaker

(13/7) Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

(7/7) ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Recent werden diverse, internationale vakbeurzen verplaatst/geannuleerd of werden ze geconfronteerd met lage bezoekerscijfers. Na rijp beraad beslisten de organisatoren Agoria, Indumotion en het team Industrialfairs van Invent Media om dit kleinschalig evenement toch te laten doorgaan.

In totaal bezochten 1.036 bezoekers de in 5 moodboxen omgetoverde Brabanthal in Leuven, een puike prestatie gezien de bovenvermelde omstandigheden. Dit jaar luidde de pay-off van INE2020 ‘Discover the future of automation and innovation… in style’. Die boodschap werd alvast duidelijk weerspiegeld op de beursvloer.

Tijdens de afgelopen editie van INE viel het op dat zowel grote spelers als start-ups een resem nieuwe slimme componenten en digitale oplossingen voor de fabriek van morgen introduceerden. Daarnaast viel op dat de trend naar IoT-toepassingen in productie, onderhoud, assets, planning, engineering, logistiek, warehousing, supply chain, ... zich verderzet.

Ongeacht IoT en Cloud of Edge worden componenten, robots, sturingen en machines bovendien steeds slimmer. Ook op het vlak van datacaptatie- en analyse, cloud, edge, AI, AR, VR en XR kon de bezoeker talrijke innovaties ontdekken.

De bezoekers konden hier dan ook op een informele manier zakelijke contacten leggen met 120 partners en zich tevens vergewissen van de nieuwste evoluties op het vlak van automatisering. << (foto: INE)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Air Products en thyssenkrupp gaan samen elektrolyse­fabrieken bouwen

thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers en Air Products hebben een strategische overeenkomst getekend rond samenwerking en de ontwikkeling van projecten voor de levering van groene waterstof.

Academisch team ondersteunt Belgische offshore windenergie-sector

In het PhairywinD project biedt een sterk academisch team ondersteuning op gebied van de laatste technologische trends, de wetenschappelijke vooruitgang en innovatieve ideeën aanreiken.

Hoe ver kan je productiesystemen neerschalen? - column

Machines en andere productiemiddelen worden steeds compacter om materiaalverbruik te minimaliseren en kosten te besparen. Maar in hoeverre kan je individuele functies samenbrengen?

Stroomverbruik van artificiële intelligentie drastisch verminderd

Onderzoeksinstelling imec en halfgeleiderproducent GlobalFoundries lanceren een nieuwe chip, die geoptimaliseerd is voor toepassingen rond artificiële intelligentie (AI).

Zijn uw behuizingen klaar voor de zomer? - column

Nu de warmste maanden van het jaar voor de deur staan, kunnen gebruikers van industriële automatiseringssystemen maar beter voorbereid zijn op de zomerhitte.

Sophie Borgne verkozen tot Engineer Powerwoman 2020

Sophie Borgne, Senior Vice President Digital Plant Business bij Schneider Electric, werd tijdens de Hannover Messe Digital Days uitgeroepen tot Engineer Powerwoman 2020.

37 West-Vlaamse bedrijven behalen Charter Duurzaam Ondernemen

Na een jaar intensief werken ontvangen 37 West-Vlaamse bedrijven dit Voka Charter als bekroning voor hun beleid en realisaties rond duurzaam ondernemen het afgelopen jaar.

Kunstmatige koraalpoliep reinigt water en transporteert cellen

Onderzoekers van de Nederlandse TU Eindhoven ontwikkelden een kleine plastic robot gemaakt van responsieve materialen, die beweegt onder invloed van licht en magnetisme.

Gratis simulatie en voordelige besturing van robots bij igus

Om robots en de verschillende robotbewegingen gemakkelijk te kunnen programmeren, heeft igus nu een besturingssoftware ontwikkeld voor haar Low Cost automatiseringsoplossingen. igus robot control is online gratis beschikbaar en biedt gebruikers een eenvoudige inleiding tot de wereld van de automatisering. >>

Partners