RootLabs: community en events rond toegepast AI-onderzoek

Bedrijfsnieuws 13/03/2020 9:43:43

Dataroots, expert in AI, lanceert RootLabs om het potentieel van artificiële intelligentie via onderzoek verder te ontluiken en deze kennis te delen via events en trainingsessies.

Lees hieronder verder   
Verwant

Leon van de Pas is nieuwe CEO van Unifly

Stroomverbruik van artificiële intelligentie drastisch verminderd

Zijn uw behuizingen klaar voor de zomer? - column

Gratis AI-applicatie detecteert personen zonder mondmasker

Afstand houden en volgen ... - artikel

Lancering een van de eerste Europese volwaardige 5G-testnetwerken

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Basiskennis bedrijfsfinanciën

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/08/2020 tot 31/08/2020

Onderhandelen met impact (online)

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/08/2020 tot 27/08/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Piping en Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/09/2020 tot 21/01/2020

Big data in the cloud

Het ingenieurshuis - Antwerpen

donderdag 3 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Keuze van de redactie

(13/7) Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

(7/7) ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - RootLabs brengt academische instituties, overheidsinstellingen en privéorganisaties rond de tafel om de mogelijkheden van AI verder te verkennen.

“Artificiële intelligentie wordt in steeds meer bedrijven geïmplementeerd en tegelijkertijd staat de technologische evolutie niet stil”, aldus Jonas Tundo, CEO van Dataroots. “Kennisdeling is daarom enorm belangrijk."

"Via RootLabs willen we onze praktische expertise bundelen en delen met andere AI-specialisten uit het werkveld en de academische wereld. Zo blijven we toonaangevend in de toepassing van AI.”

Een van de stokpaardjes van RootLabs is de RootAcademy, het interne opleidingsorgaan van Dataroots dat volop in ontwikkeling is en voor nieuwe processen en technologieën steeds de beste oplossingen en werkwijzen naar voor schuift.

De trainingssessies om nieuwe technologieën te ontdekken en onder de knie te krijgen zijn er zowel voor juniorprofielen als voor de ervaren engineers en later ook voor klanten.

“Levenslang bijleren zit ingebakken in onze bedrijfscultuur”, stelt operationeel directeur Bart Moens. “Als techbedrijf is het een absolute noodzaak om steeds op de hoogte te zijn van alle nieuwe technologieën en onze werknemers de kans te geven om te blijven groeien.”

Het doel van RootLabs is ook om mensen uit de bedrijfs- en academische wereld samen te brengen tijdens RootCamp-sessies. Hier ontmoeten studenten en mensen die AI op operationeel niveau implementeren elkaar.

De eerste sessie, over Natural Language Processing, is gepland op woensdag 18 maart bij KU Leuven. Andere toekomstige topics zijn onder andere DataOps en Entrepreneurship in AI.

RootLabs ondersteunt ook studenten in hun stage bij Dataroots en in het uitwerken van een masterproef rond AI.

Verder organiseert RootLabs informele samenkomsten voor iedereen die ervaringen over AI wil delen. << (Lydia Heida) (Dataroots)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

242.000 euro Vlaamse steun voor WaterstofNet

Waterstof staat hoog op de politieke agenda. Bovendien is in Vlaanderen een uniek ecosysteem aanwezig van bedrijven actief in de waterstofketen en worden concrete projecten opgestart.

Gratis AI-applicatie detecteert personen zonder mondmasker

ML6, gespecialiseerd in machine learning en artificiële intelligentie, heeft een nieuwe applicatie gelanceerd in de strijd tegen het coronavirus. De code wordt gratis ter beschikking gesteld

Festo toont nieuwe bionic-projecten op virtuele Hannover Messe

Deze bionics zijn steevast publiekstrekkers op de Hannover Messe. Het bedrijf, sterk in pneumatische en elektrische automatiseringstechnologie, stelt ze dit keer voor op het online corona-alternatief.

Clinchen onder stroom - artikel

Elektrificatie is niet meer te stoppen. Niet alleen in de automobielindustrie, ook elders vind je steeds vaker elektrische aandrijvingen, gevoed door batterijsystemen.

Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

De groene olie dient als grondstof voor bioplastics, chemicaliën en brandstof. De installatie van Vertoro, een spin-off van TU Eindhoven, is deel van een unieke Multi Purpose Pilot Plant.

Afstand houden en volgen ... - artikel

Nog maar kort geleden leek onze overheid een contacttracing-app op je smartphone te willen installeren als een manier om te sturen in de strijd tegen de verspreiding van Covid-19.

Tom Hautekiet aangesteld als nieuwe CEO Port of Zeebrugge

Na een selectieprocedure en een screening van een 110 potentiële kandidaten door een onafhankelijk extern selectiekantoor, werd Tom Hautekiet gekozen als opvolger van Joachim Coens.

Composieten op zoek naar nieuwe toepassingen - artikel

Nu JEC World in Parijs toch niet doorgaat, klopten we aan bij Linde De Vriese, Team Lead Composites bij het SLC-Lab van Sirris in Heverlee, om te vernemen welke trends de sector beheersen.

Leybold breidt Turbovac i/iX-familie verder uit

Vacuümspecialist Leybold heeft zijn Turbovac i/iX-serie uitgebreid met de maten 850 i/iX en 950 i/iX tot zes modellen. De twee nieuwe turbomoleculaire pompvarianten worden voornamelijk gekenmerkt door een langere, probleemloze werking, een langere levensduur van het systeem en lagere bedrijfskosten.

Partners