RootLabs: community en events rond toegepast AI-onderzoek

Bedrijfsnieuws 13/03/2020 9:43:43

Dataroots, expert in AI, lanceert RootLabs om het potentieel van artificiële intelligentie via onderzoek verder te ontluiken en deze kennis te delen via events en trainingsessies.

Lees hieronder verder   
Verwant

Belgische ICT-dienstverleners bundelen krachten

CTG lanceert Europese GDPR-stresstest

Exoskelet leidt tot 30-38% minder belasting armen van stukadoors

Hello Customer haalt 6 miljoen euro op voor verdere expansie

Nieuw fabricageproces voor fotonische geïntegreerde schakelingen

Ultradunne tantalumdisulfide supergeleider wordt beter door rijping

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(28/5) CTG lanceert Europese GDPR-stresstest

(27/5) Worden natrium-ion batterijen de toekomst?

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - RootLabs brengt academische instituties, overheidsinstellingen en privéorganisaties rond de tafel om de mogelijkheden van AI verder te verkennen.

“Artificiële intelligentie wordt in steeds meer bedrijven geïmplementeerd en tegelijkertijd staat de technologische evolutie niet stil”, aldus Jonas Tundo, CEO van Dataroots. “Kennisdeling is daarom enorm belangrijk."

"Via RootLabs willen we onze praktische expertise bundelen en delen met andere AI-specialisten uit het werkveld en de academische wereld. Zo blijven we toonaangevend in de toepassing van AI.”

Een van de stokpaardjes van RootLabs is de RootAcademy, het interne opleidingsorgaan van Dataroots dat volop in ontwikkeling is en voor nieuwe processen en technologieën steeds de beste oplossingen en werkwijzen naar voor schuift.

De trainingssessies om nieuwe technologieën te ontdekken en onder de knie te krijgen zijn er zowel voor juniorprofielen als voor de ervaren engineers en later ook voor klanten.

“Levenslang bijleren zit ingebakken in onze bedrijfscultuur”, stelt operationeel directeur Bart Moens. “Als techbedrijf is het een absolute noodzaak om steeds op de hoogte te zijn van alle nieuwe technologieën en onze werknemers de kans te geven om te blijven groeien.”

Het doel van RootLabs is ook om mensen uit de bedrijfs- en academische wereld samen te brengen tijdens RootCamp-sessies. Hier ontmoeten studenten en mensen die AI op operationeel niveau implementeren elkaar.

De eerste sessie, over Natural Language Processing, is gepland op woensdag 18 maart bij KU Leuven. Andere toekomstige topics zijn onder andere DataOps en Entrepreneurship in AI.

RootLabs ondersteunt ook studenten in hun stage bij Dataroots en in het uitwerken van een masterproef rond AI.

Verder organiseert RootLabs informele samenkomsten voor iedereen die ervaringen over AI wil delen. << (Lydia Heida) (Dataroots)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

MIVB bestelt extra 128 hybride bussen bij Volvo

Volvo Bus ontving een tweede grote order voor 128 hybride bussen voor de MIVB Brussel. Daarnaast omvat de bestelling een optie voor service en onderhoud van de aandrijflijn en batterijen.

Enorme sluisdeur Pierre Vandammesluis onderweg voor renovatie

Een consortium van Jan De Nul, Algemene Ondernemingen Soetaert, Almex Metaal en Demako zal de sluisdeur in de ICO-terminal in de achterhaven van Zeebrugge grondig renoveren.

Belgian Cycling Factory neemt fietsincubator Bikeville over

Bikeville, de incubator voor bedrijven in de fiets- en mobiliteitsindustrie, wordt overgenomen door Belgian Cycling Factory (BCF), één van de toonaangevende spelers op de fietsmarkt.

75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

De Europese Investerings­bank Bank (EIB) en de Europese Commissie hebben een lening van 75 miljoen euro toegekend aan ArcelorMittal voor de bouw van twee baanbrekende projecten in Gent.

Efficiënt beheer van laagspanningsmotoren via de cloud

In zowat elke industriële omgeving draaien er laagspanningsmotoren: ventilatoren, pompen, … Dat zijn apparaten die u regelmatig moet onderhouden om de goede werking ervan te garanderen.

Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

Superchiraal licht is licht met een ultrahoog hoekmoment en een draaiing van het licht rond haar eigen as, waardoor het licht zich voortplant volgens een helix.

Exportkabels SeaMade offshore windparken in dienst genomen

SeaMade laat weten dat de export kabelverbindingen van de offshore windparken Seastar en Mermaid naar het Modular Offshore Grid (MOG) succesvol zijn getest en in dienst zijn genomen.

Wisselend resultaat voor goederenoverslag Antwerpse haven

De totale goederen­overslag van Port of Antwerp kende een daling in april ten gevolge van de coronacrisis, maar steeg in de eerste vier maanden van dit jaar met 0,4% ten opzichte van 2019.

Conductieve geleidbaarheidssensor voor hygiënische toepassingen

De nieuwe conductieve geleidbaarheidssensor LDL100 van ifm onderscheidt razendsnel het verschil tussen verschillende media. Dit dankt hij aan zijn compacte bouwvorm, zonder verdere aanpassingen voor leidingen met kleine diameters, met als belangrijkste voordeel een bijzonder efficiënte besturing van CIP-processen. >>

Partners