1,8 miljoen euro vers kapitaal voor MobieTrain

Deze start-up haalde dit kapitaal niet enkel op bij de huidige aandeelhouders, maar ook bij de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, de mediagroep Concentra en twee grootbanken.

Trefwoorden: #LRM, #microlearning, #MobieTrain, #mobile learning

Lees verder

Techniek

( Foto: MobieTrain )

ENGINEERINGNET.BE - MobieTrain, een start-up die software ontwikkelt voor mobile en microlearning, werd eind vorig jaar nog uitgeroepen tot Limburgse start-up van het jaar, maar wil nu nog een versnelling hoger schakelen.

CEO Guy Van Neck (foto): “Onze app en ons team staan nu op punt en het verse kapitaal laat ons toe om het groeitraject te bespoedigen. We hebben een twintigtal betalende klanten in dertien landen. Voor onze volgende stap kijken we met veel aandacht naar Noordwest-Europa.”

Een deel van de kapitaalsinjectie investeert de start-up in de opening van een kantoor met een zevental medewerkers in de Portugese hoofdstad Lissabon, waar een deel van de technische ontwikkeling gebeurt.

De ontwikkelde app laat bedrijven toe om een zeer persoonlijk en dynamisch leertraject uit te tekenen voor hun medewerkers. Met het intelligente microlearningplatform kunnen organisaties op een mobiele, gebruiksvriendelijke en doeltreffende manier nieuwe informatie aanreiken aan medewerkers, of hun kennis opfrissen op eigen ritme.

Vandaag is de start-up met name in de retailbranche erg actief, maar het bedrijf wil straks ook doorbreken in onder meer de hospitality- en zorgsector.