Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

Belgische bedrijven en onderzoekers hebben vorig jaar 2.423 octrooien aangevraagd bij het Europees Octrooibureau. Een nieuw record, waarbij Vlaanderen goed was voor 64,2% van de aanvragen.

Trefwoorden: #Europees Octrooibureau, #octrooien, #patentaanvragen, #patenten

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Het aantal aanvragen vanuit België lag 3,2% hoger dan in 2018. Dat is een beduidend grotere stijging dan het gemiddelde (+0,9%) van de Europese Unie. Het was de tweede toename op rij voor België, na een daling in de aanvragen in 2017.

António Campinos, Europees Octrooibureau (EOB)-voorzitter: "Uit de solide groei tijdens de twee voorbije jaren blijkt de kracht van de brede onderzoeks- en ontwikkelingsinfrastructuur, die berust op een uiterst diverse mix van ondernemingen, onderzoeksinstellingen en universiteiten."

Vlaanderen tekent voor 64,2% van alle Belgische octrooiaanvragen, gevolgd door Wallonië (20,7%) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (15,1). Chemiereus Solvay was vorig jaar het actiefst (met 306 aanvragen), gevolgd door het onderzoekscentrum Imec (174) en het materiaaltechnologiebedrijf Umicore (89).

De grootste groei, met 51%, was er in de transportsector, die ook de auto-industrie omvat.


(infographics: EOB)

Extra infographics