Univercells investeert in grootschalige productie van vaccins

Bedrijfsnieuws 19/03/2020 12:17:44

Met een oppervlakte van 15.000 m² laat deze nieuwe site in Jumet Univercells toe om de ontwikkeling en commerciële productie van vaccins te versnellen en om werkgelegenheid te creëren voor de regio.

Lees hieronder verder   
Verwant

Smartphone wordt contactloze gezondheidstracker

Bio-inkten sleutel voor 3D-printen menselijk weefsel

Onderzoekers brengen luchtcirculatie Covid-19 beter in kaart

Nieuwe ’hybride-motor’ voor biologisch afbreekbare nanomotoren

Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

Nieuwe techniek geeft sneller resultaten leveraandoening

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Basiskennis bedrijfsfinanciën

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/08/2020 tot 31/08/2020

Onderhandelen met impact (online)

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/08/2020 tot 27/08/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Piping en Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/09/2020 tot 21/01/2020

Big data in the cloud

Het ingenieurshuis - Antwerpen

donderdag 3 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Keuze van de redactie

(13/7) Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

(7/7) ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Deze capaciteitsuitbreiding is mogelijk gemaakt door de eerder aangekondigde financieringslening van de Europese Investeringsbank ter waarde van 20 miljoen euro.

De aankoop weerspiegelt de ambitie van het bedrijf om een gevestigde waarde te worden in het aanleveren van essentiële en beperkt beschikbare vaccins op wereldschaal.

Sinds zijn ontstaan streeft Univercells naar een verhoging van de vaccinatiegraad wereldwijd met het oog op preventie of uitroeiing van ernstige infecties, wat miljoenen levens kan redden.

In de context van de huidige COVID-19 pandemie is de nood aan het versterken van inspanningen tegen de verspreiding van besmettelijke aandoeningen meer dan ooit aan de orde.

Het bedrijf plant om de nieuwe site te Jumet te gebruiken voor de productie van vaccins tegen polio, mazelen en rodehond – programma’s die gesteund worden door de Bill en Melinda Gates Stichting – evenals zijn vaccin tegen hondsdolheid – een programma gefinancierd door het Waalse Gewest.

Er zijn ook plannen voor verdere uitbreiding van de portfolio met vaccins tegen gele koorts, HPV (humaan papilloma virus) en hepatitis A.

Daarnaast is Univercells actief op zoek naar samenwerkingen voor onderzoeksprogramma’s ter bestrijding van COVID-19, waarbij het bedrijf zijn kennis inzet om snel grote hoeveelheden van een betaalbaar vaccin te produceren.

Het bedrijventerrein van 15.000 m² wordt uitgerust met geavanceerde laboratoria, clean rooms en GMP-conforme zones voor de fabricage van producten bestemd voor klinisch onderzoek en de commerciële markt.

Onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten worden gepland op de site vanaf de tweede helft van 2021, gevolgd door industriële productie vanaf 2022.

Dankzij deze activiteiten worden tientallen nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd en Univercells is actief op zoek naar wetenschappers, laboranten, ingenieurs en experten kwaliteitsbewaking.

De nieuwe site wordt ook aangewend voor het aanbieden van diensten in de productie van virale vectoren voor geavanceerde behandelingen zoals cel- en gentherapie. << (Lydia Heida) (foto: Univercells)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

242.000 euro Vlaamse steun voor WaterstofNet

Waterstof staat hoog op de politieke agenda. Bovendien is in Vlaanderen een uniek ecosysteem aanwezig van bedrijven actief in de waterstofketen en worden concrete projecten opgestart.

Gratis AI-applicatie detecteert personen zonder mondmasker

ML6, gespecialiseerd in machine learning en artificiële intelligentie, heeft een nieuwe applicatie gelanceerd in de strijd tegen het coronavirus. De code wordt gratis ter beschikking gesteld

Festo toont nieuwe bionic-projecten op virtuele Hannover Messe

Deze bionics zijn steevast publiekstrekkers op de Hannover Messe. Het bedrijf, sterk in pneumatische en elektrische automatiseringstechnologie, stelt ze dit keer voor op het online corona-alternatief.

Clinchen onder stroom - artikel

Elektrificatie is niet meer te stoppen. Niet alleen in de automobielindustrie, ook elders vind je steeds vaker elektrische aandrijvingen, gevoed door batterijsystemen.

Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

De groene olie dient als grondstof voor bioplastics, chemicaliën en brandstof. De installatie van Vertoro, een spin-off van TU Eindhoven, is deel van een unieke Multi Purpose Pilot Plant.

Afstand houden en volgen ... - artikel

Nog maar kort geleden leek onze overheid een contacttracing-app op je smartphone te willen installeren als een manier om te sturen in de strijd tegen de verspreiding van Covid-19.

Tom Hautekiet aangesteld als nieuwe CEO Port of Zeebrugge

Na een selectieprocedure en een screening van een 110 potentiële kandidaten door een onafhankelijk extern selectiekantoor, werd Tom Hautekiet gekozen als opvolger van Joachim Coens.

Composieten op zoek naar nieuwe toepassingen - artikel

Nu JEC World in Parijs toch niet doorgaat, klopten we aan bij Linde De Vriese, Team Lead Composites bij het SLC-Lab van Sirris in Heverlee, om te vernemen welke trends de sector beheersen.

Leybold breidt Turbovac i/iX-familie verder uit

Vacuümspecialist Leybold heeft zijn Turbovac i/iX-serie uitgebreid met de maten 850 i/iX en 950 i/iX tot zes modellen. De twee nieuwe turbomoleculaire pompvarianten worden voornamelijk gekenmerkt door een langere, probleemloze werking, een langere levensduur van het systeem en lagere bedrijfskosten.

Partners