Univercells investeert in grootschalige productie van vaccins

Bedrijfsnieuws 19/03/2020 12:17:44

Met een oppervlakte van 15.000 m² laat deze nieuwe site in Jumet Univercells toe om de ontwikkeling en commerciële productie van vaccins te versnellen en om werkgelegenheid te creëren voor de regio.

Lees hieronder verder   
Verwant

Verschillende data-analyses leiden tot andere resultaten

Sensirion lanceert nieuwe digitale flow meter voor beademings­apparatuur

Cellen lopen beschadiging op door inname koper

Onderzoekers vinden weg naar antilichamen tegen COVID-19

Acht Belgische projecten in tweede ronde #EUvsVirus hackaton

Ontwikkeling platform om medicijneffecten op bot in 3D te onderzoeken

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

(13/5) 5 miljoen euro EU-subsidie voor hernieuwbare maritieme brandstoffen

(12/5) Volvo Cars partnert met Luminar voor technologie autonome voertuigen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Deze capaciteitsuitbreiding is mogelijk gemaakt door de eerder aangekondigde financieringslening van de Europese Investeringsbank ter waarde van 20 miljoen euro.

De aankoop weerspiegelt de ambitie van het bedrijf om een gevestigde waarde te worden in het aanleveren van essentiële en beperkt beschikbare vaccins op wereldschaal.

Sinds zijn ontstaan streeft Univercells naar een verhoging van de vaccinatiegraad wereldwijd met het oog op preventie of uitroeiing van ernstige infecties, wat miljoenen levens kan redden.

In de context van de huidige COVID-19 pandemie is de nood aan het versterken van inspanningen tegen de verspreiding van besmettelijke aandoeningen meer dan ooit aan de orde.

Het bedrijf plant om de nieuwe site te Jumet te gebruiken voor de productie van vaccins tegen polio, mazelen en rodehond – programma’s die gesteund worden door de Bill en Melinda Gates Stichting – evenals zijn vaccin tegen hondsdolheid – een programma gefinancierd door het Waalse Gewest.

Er zijn ook plannen voor verdere uitbreiding van de portfolio met vaccins tegen gele koorts, HPV (humaan papilloma virus) en hepatitis A.

Daarnaast is Univercells actief op zoek naar samenwerkingen voor onderzoeksprogramma’s ter bestrijding van COVID-19, waarbij het bedrijf zijn kennis inzet om snel grote hoeveelheden van een betaalbaar vaccin te produceren.

Het bedrijventerrein van 15.000 m² wordt uitgerust met geavanceerde laboratoria, clean rooms en GMP-conforme zones voor de fabricage van producten bestemd voor klinisch onderzoek en de commerciële markt.

Onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten worden gepland op de site vanaf de tweede helft van 2021, gevolgd door industriële productie vanaf 2022.

Dankzij deze activiteiten worden tientallen nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd en Univercells is actief op zoek naar wetenschappers, laboranten, ingenieurs en experten kwaliteitsbewaking.

De nieuwe site wordt ook aangewend voor het aanbieden van diensten in de productie van virale vectoren voor geavanceerde behandelingen zoals cel- en gentherapie. << (Lydia Heida) (foto: Univercells)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuw proces om poreuze silica te synthetiseren

TU Eindhoven en Nouryon hebben een methode ontwikkeld om op grote schaal op maat gemaakte silicamicrobolletjes te synthetiseren, waarbij de porositeit en poriegrootte precies is te bepalen.

Sensirion lanceert nieuwe digitale flow meter voor beademings­apparatuur

De wereldwijde vraag voor sensoren voor toepassing in beademingsapparatuur is de afgelopen maanden explosief gestegen. Daarom heeft Sensirion recent de SFM3019 op de markt gebracht.

Belgische start-up landschap wordt internationaler

De start-up community van Start it @KBC telt ondertussen al meer dan 40 verschillende nationaliteiten. Heel wat start-ups en scale-ups hebben vaak ook internationale teams.

Cellen lopen beschadiging op door inname koper

TU Delft en de Poolse Academie van Wetenschappen ontdekten dat als koper zich in de cel aan eiwitten bindt, er tijdelijke tussenvormen ontstaan die kunnen leiden tot schade aan de cel.

Herschikking vakbeurzen Indumation.be en Indumation Network Event

Beursorganisator Industrialfairs heeft, samen met de belangrijkste technologiebedrijven (vertegenwoordigd door Agoria en Indumotion), de timing van deze automatiseringsevents geheroriënteerd

Elektriciteit opwekken uit afvalwater

Anammox-bacteriën maken elektriciteit uit afvalwater door ze te laten groeien op elektroden in afwezigheid van nitriet, aldus de Radboud Universiteit samen met collega’s uit de VS en Saudi-Arabië.

Exoskelet leidt tot 30-38% minder belasting armen van stukadoors

TNO heeft samen met Knauf de effectiviteit getest van een arm-ondersteunend exoskelet bij werkzaamheden van stukadoors, om zo bij te dragen aan duurzame inzetbaarheid van deze vakmensen.

Nils van Dam nieuwe CEO bij Milcobel

De Raad van Bestuur van Milcobel laat weten dat Nils van Dam vanaf vandaag aan de slag is gegaan als nieuwe CEO. Hij brengt 30 jaar ervaring in de voedingsindustrie mee.

Conductieve geleidbaarheidssensor voor hygiënische toepassingen

De nieuwe conductieve geleidbaarheidssensor LDL100 van ifm onderscheidt razendsnel het verschil tussen verschillende media. Dit dankt hij aan zijn compacte bouwvorm, zonder verdere aanpassingen voor leidingen met kleine diameters, met als belangrijkste voordeel een bijzonder efficiënte besturing van CIP-processen. >>

Partners