Univercells investeert in grootschalige productie van vaccins

Bedrijfsnieuws 19/03/2020 12:17:44

Met een oppervlakte van 15.000 m² laat deze nieuwe site in Jumet Univercells toe om de ontwikkeling en commerciële productie van vaccins te versnellen en om werkgelegenheid te creëren voor de regio.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuwe ’hybride-motor’ voor biologisch afbreekbare nanomotoren

Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

Nieuwe techniek geeft sneller resultaten leveraandoening

Nieuwe test met organ-on-chip bepaalt hartschade COVID-19

Behandelsucces ‘oefenen’ op digitale lichaamskopie

Europese primeur: UZ Leuven implanteert nieuwe draadloze minipacemaker

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Deze capaciteitsuitbreiding is mogelijk gemaakt door de eerder aangekondigde financieringslening van de Europese Investeringsbank ter waarde van 20 miljoen euro.

De aankoop weerspiegelt de ambitie van het bedrijf om een gevestigde waarde te worden in het aanleveren van essentiële en beperkt beschikbare vaccins op wereldschaal.

Sinds zijn ontstaan streeft Univercells naar een verhoging van de vaccinatiegraad wereldwijd met het oog op preventie of uitroeiing van ernstige infecties, wat miljoenen levens kan redden.

In de context van de huidige COVID-19 pandemie is de nood aan het versterken van inspanningen tegen de verspreiding van besmettelijke aandoeningen meer dan ooit aan de orde.

Het bedrijf plant om de nieuwe site te Jumet te gebruiken voor de productie van vaccins tegen polio, mazelen en rodehond – programma’s die gesteund worden door de Bill en Melinda Gates Stichting – evenals zijn vaccin tegen hondsdolheid – een programma gefinancierd door het Waalse Gewest.

Er zijn ook plannen voor verdere uitbreiding van de portfolio met vaccins tegen gele koorts, HPV (humaan papilloma virus) en hepatitis A.

Daarnaast is Univercells actief op zoek naar samenwerkingen voor onderzoeksprogramma’s ter bestrijding van COVID-19, waarbij het bedrijf zijn kennis inzet om snel grote hoeveelheden van een betaalbaar vaccin te produceren.

Het bedrijventerrein van 15.000 m² wordt uitgerust met geavanceerde laboratoria, clean rooms en GMP-conforme zones voor de fabricage van producten bestemd voor klinisch onderzoek en de commerciële markt.

Onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten worden gepland op de site vanaf de tweede helft van 2021, gevolgd door industriële productie vanaf 2022.

Dankzij deze activiteiten worden tientallen nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd en Univercells is actief op zoek naar wetenschappers, laboranten, ingenieurs en experten kwaliteitsbewaking.

De nieuwe site wordt ook aangewend voor het aanbieden van diensten in de productie van virale vectoren voor geavanceerde behandelingen zoals cel- en gentherapie. << (Lydia Heida) (foto: Univercells)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Programma Hannover Messe Digital Days bekend

De Hannover Messe Digital Days op 14 juli zijn gevuld met een divers en zeer interessant programma, startende met een paneldiscussie "Forward to the New ? New Opportunities for Progress?"

Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

De Vlaamse regering besteedt een pakket aan dienstverlening uit om meer en ambitieuzer ondernemen en innoveren in Vlaanderen via een overheidsopdracht te bevorderen.

Nieuwe techniek geeft sneller resultaten leveraandoening

Een internationaal onderzoeksteam, met onder meer UZA/UAntwerpen, zorgt voor betere detectie van leveraandoeningen door de autofluorescerende eigenschappen van lipofuscine in te zetten.

Jan Verhaeghe, Agesia: passie voor composieten - topingenieur

“Ik ben nog steeds in de running”, zegt Jan Verhaeghe (66). Hij golft nu bij de senioren. Daar is ’t van: ‘En wat hebt gij gedaan?’ In de plaats van ‘wat doe je nog?’

Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

TNO, Eurotron, Groenleven en SIEC ontwikkelen een nieuw zonnepaneel dat meer stroom genereert en de elektriciteitskosten verlaagt in vergelijking met conventionele panelen.

Lapp introduceert Ölflex Servo one cable solutions

Door stijgende energieprijzen en strenge normeringen neemt de wereldwijde vraag naar energiezuinige motoren steeds meer toe. Lapp is de eerste kabelfabrikant om one cable solutions te leveren.

Permanente en veilige gegevensbewaking op afstand

Met B&R kunnen machinebouwers een permanente verbinding tot stand brengen met installaties en machines in het veld. Met LogTunnel kunnen gegevens van machines op een centrale locatie worden gearchiveerd. Eventuele onregelmatigheden in de prestaties kunnen vroegtijdig worden opgespoord om de maximale beschikbaarheid te behouden.

Partners