Luchtfoto’s in de strijd tegen COVID-19

Hexagon's Geosystems-divisie stelt zijn bibliotheek met luchtfoto's van Europa en de VS gratis ter beschikking van overheden en non-profitorganisaties in de strijd tegen het coronavirus.

Trefwoorden: #GIS, #Hexagon, #ruimte

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE - Hulpdiensten en GIS-experten kunnen de hoge resolutie luchtfoto’s van Hexagon Geospatial Content Solutions gebruiken om de verspreiding van het virus en de getroffen gebieden in beeld te brengen maar ook acties te plannen.

Met de beelden zijn kaarten, ruimtelijke gegevens en geo-informatie te maken over noodsituaties. Hexagon zal de gegevens gedurende 90 dagen via WMS / WMTS-protocollen rechtstreeks beschikbaar maken voor GIS- of bedrijfstoepassingen, inclusief Esri, MapInfo en Global Mapper, zonder dat er aanvullende software nodig is.


(beelden: Hexagon)

ACHTERGROND
Hexagon (sensor-, software- en autonome oplossingen) verzamelde sinds zijn HxGN-contentprogramma in 2014 van start ging 21,5 miljoen km² aan luchtgegevens over steden bij een resolutie van 30 cm én 815.000 km² bij een resolutie van 15 cm. Het programma biedt de hoogste positienauwkeurigheid voor asset management, openbare veiligheid, mapping van nutsbedrijven en verzekeringen.

De foto's zijn beschikbaar als RGB- en nabij-infraroodbeelden via een streamingabonnement of als download. Afgeleide producten -zoals digitale oppervlaktemodellen (DSM) en stereobeelden- zijn op aanvraag beschikbaar en Hexagon zal haar aanbod blijven updaten op basis van de behoeften van de consument.