DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

Penta-Ocean Construction en DEME Offshore hebben een memorandum van overeenstemming (MoU) gesloten met betrekking tot uitgebreide samenwerking voor de bouw van offshore windparken in Japan.

Trefwoorden: #DEME Offshore, #Japan, #offshore windprojecten, #Penta-Ocean Construction

Lees verder

Techniek

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - In het kader van recente regelgeving die de offshore opwekking van windenergie op zee en in havengebieden promoot, heeft de ontwikkeling van offshore windprojecten in heel Japan een aanzienlijke impuls gekregen.

Offshore windprojecten kunnen echter te maken krijgen met zeer complexe ondergronden als gevolg van gemengde zand- en rotsachtige, soms zachte grond in combinatie met zware meteorologische en oceanografische omstandigheden zoals tyfoons, bomcyclonen enz. Bovendien moet er ook rekening worden gehouden met seismische krachten.

Door de uitgebreide ervaring en technologische knowhow van DEME Offshore in Europa te combineren met die van Penta-Ocean in Japan kunnen totaaloplossingen geboden voor deze uitdagingen.

Als eerste stap wordt gestart met de introductie en ontwikkeling van geavanceerde technologieën die nuttig en gunstig worden geacht voor de Japanse markt en die leiden tot de gezamenlijke bouw van offshore windmolenparken in Japan.