65 nieuwe start-ups voor Start it @KBC na digitale pitch

Economie 30/03/2020 9:35:58

Ondanks het coronavirus dat massaal bedrijven lam legt, kwamen toch bijna 200 start-ups hun idee digitaal pitchen. Dit is een absoluut record voor de grootste accelerator van het land.

Lees hieronder verder   
Verwant

Belgian Cycling Factory neemt fietsincubator Bikeville over

Wisselend resultaat voor goederenoverslag Antwerpse haven

Belgische start-up landschap wordt internationaler

2,3% minder goederen­overslag voor North Sea Port in april

Zal COVID-19 onze werkplek voorgoed veranderen?

Groei van 34,3% voor Zeebrugse haven in eerste kwartaal

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

(13/5) 5 miljoen euro EU-subsidie voor hernieuwbare maritieme brandstoffen

(12/5) Volvo Cars partnert met Luminar voor technologie autonome voertuigen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Start it @KBC bestaat sinds 2014 en was aan zijn 19de pitch wave toe. 180 start-ups probeerden de jury langs digitale weg warm te maken hun ondernemingsidee.

Lode Uytterschaut, oprichter en CEO van Start it @KBC: “Ik merk dat de verbetenheid om met hun start-up een verschil te maken in de samenleving zelfs nog groter is dan bij andere pitchrondes. Het is hoopgevend om te zien dat corona de ondernemingszin eerder aanwakkert dan afremt.”

Door het coronavirus verliep de tweedaagse pitch wave volledig digitaal. Een primeur voor Start it @KBC. De founders probeerden de jury vanachter hun computer te overtuigen, ook de beraadslaging van de jury nadien gebeurde online.

Van de geselecteerde start-ups zijn er 11 actief in de data-industrie, die daarmee de populairste sector is. De gezondheidsindustrie volgt op de voet, met 9 start-ups. 29% van de start-ups in de nieuwste lichting heeft minstens één vrouwelijke founder. << (Guy Leysen) (foto: Start it @KBC)

Dit zijn de nieuwe start-ups:
2 Princes in a Box, Accurat, AMBLE, Ask Attis, Augmented Anatomy, Avantopy, b.fine, Beaubonne, BILLO, Bizzcontrol, c@r, ComplianceBoard, Connus, Data Factory, devportals.io, Diooor, Dripl, EatNChill. Sprl, EffiTrax Smart Telematics BV, Foodstorms BV, Force Majeure, Freefloat, Galenus Health, Hack the Track, Halff, huapii, Just Russel, L'ARIN, Laundrio, Loopcv, Magicor, miokoo, NannyML, NOTADESK, Optiflux, Planet B, Promatask, Riserva, roboton.io, RTLOC, RunEASI, Salty Lemon Entertainment, SofAlert, STEP, Streamside NV, Streetwaves, Talk To C, The Medical Cloud Company, the Roboy Company, Toolsquare, Trensition, Trevor Motorcycles BV, Umbi en Whoowine. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Belgische start-up landschap wordt internationaler

De start-up community van Start it @KBC telt ondertussen al meer dan 40 verschillende nationaliteiten. Heel wat start-ups en scale-ups hebben vaak ook internationale teams.

Cellen lopen beschadiging op door inname koper

TU Delft en de Poolse Academie van Wetenschappen ontdekten dat als koper zich in de cel aan eiwitten bindt, er tijdelijke tussenvormen ontstaan die kunnen leiden tot schade aan de cel.

Herschikking vakbeurzen Indumation.be en Indumation Network Event

Beursorganisator Industrialfairs heeft, samen met de belangrijkste technologiebedrijven (vertegenwoordigd door Agoria en Indumotion), de timing van deze automatiseringsevents geheroriënteerd

Elektriciteit opwekken uit afvalwater

Anammox-bacteriën maken elektriciteit uit afvalwater door ze te laten groeien op elektroden in afwezigheid van nitriet, aldus de Radboud Universiteit samen met collega’s uit de VS en Saudi-Arabië.

Exoskelet leidt tot 30-38% minder belasting armen van stukadoors

TNO heeft samen met Knauf de effectiviteit getest van een arm-ondersteunend exoskelet bij werkzaamheden van stukadoors, om zo bij te dragen aan duurzame inzetbaarheid van deze vakmensen.

Nils van Dam nieuwe CEO bij Milcobel

De Raad van Bestuur van Milcobel laat weten dat Nils van Dam vanaf vandaag aan de slag is gegaan als nieuwe CEO. Hij brengt 30 jaar ervaring in de voedingsindustrie mee.

UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

Wetenschappers uit 50 landen, inclusief België, gaan klimaatverandering meten in en vlak boven de bodem, in plaats van 1,5 tot 2 meter boven de grond te meten zoals normaal gebeurt.

Vakbeurs wire en Tube door corona verplaatst naar 7-11 december

Zonder draad, kabels en buizen kan geen gebouw worden geconstrueerd, geen brug worden gebouwd en geen vliegtuig opstijgen. Daarom werd beslist om wire en Tube dit jaar toch nog te laten doorgaan.

Conductieve geleidbaarheidssensor voor hygiënische toepassingen

De nieuwe conductieve geleidbaarheidssensor LDL100 van ifm onderscheidt razendsnel het verschil tussen verschillende media. Dit dankt hij aan zijn compacte bouwvorm, zonder verdere aanpassingen voor leidingen met kleine diameters, met als belangrijkste voordeel een bijzonder efficiënte besturing van CIP-processen. >>

Partners