Corona: recycleer geen binnenlucht

Bedrijfsnieuws 3/04/2020 7:54:55

De Federation of European Heating, Ventilation and Airconditioning Associations, REHVA, bracht een richtlijn uit over hoe met ventilatie in gebouwen om te gaan in Coronatijden.

Lees hieronder verder   
Verwant

Corona: recycleer geen binnenlucht

BAM krijgt opdracht voor bouw pps-gevangenis in Dendermonde

Rittal en Eplan zorgen voor optimalisatie bij Thermia

Grote gekoelde propaantank bij Oiltanking is bouwtechnisch unicum

Primeur: BAM past kunstmatige intelligentie toe bij betonverharding

Belgian Boiler Company pakt uit met unieke troeven - advertorial

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(28/5) CTG lanceert Europese GDPR-stresstest

(27/5) Worden natrium-ion batterijen de toekomst?

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Kort maar krachtig: hercirculeer de binnenlucht niet. Niet op centraal niveau en evenmin op decentraal niveau. Hou de ventilatie 24/7 op om zoveel mogelijk buitenlucht binnen te brengen. Zelfs ‘vensters open’. Bij mooi lenteweer hoeft dat niet meer (verwarmings)energie te kosten.

Een coronavirus is 80 à 160 nanometers groot en blijft binnenshuis actief gedurende drie uur. In grotere druppels kan het virus in de lucht meereizen (bij niezen of hoesten) om één à twee meter verder neer te vallen. Op een oppervlakte, die niet zorgvuldig gereinigd wordt, kan het virus zelfs twee tot drie dagen overleven. In kleinere druppels < 5 micron kan het enkele uren overleven bij normale binnenshuis omstandigheden en ook (heel) ver meegedragen worden op luchtstromen en in luchtkanalen.

Het bijsturen van de relatieve vochtigheid en de temperatuur heeft geen zin. Het SARS-CoV-2 virus blijkt daar immers vrij resistant voor. Pas vanaf een relatieve vochtigheid van meer dan 80% en temperaturen boven de 30°C is er enige invloed... Indien hercirculatie-units niet afgezet kunnen worden, dienen ze bij een volgende reinigingsbeurt mee onder handen genomen te worden. Anderzijds dienen de onderhoudsprocedures van de ventilatiekanalen niet gewijzigd te worden.

Het virus werd in stoelgang opgespoord. Daarom wordt aangeraden om bij toiletbezoek alleen met een neergeklapt deksel door te spoelen en te voorkomen dat druppels verspreid worden. Ook wordt aangeraden watersloten (siphons) gevuld te houden.

Het REHVA-document bouwt op Nederlandse literatuurstudie door dr. Francesco Franchimon aangevuld met het advies van internationale REHVA-experten. Het is een document met een glijdende horizon (Corona is nieuw) en het zal geactualiseerd worden wanneer nieuw materiaal beschikbaar wordt. << (Luc De Smet) (foto: kwangmoo en rost9 - 123RF)

Klik hier om het REHVA's Guidance document te downloaden >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

MIVB bestelt extra 128 hybride bussen bij Volvo

Volvo Bus ontving een tweede grote order voor 128 hybride bussen voor de MIVB Brussel. Daarnaast omvat de bestelling een optie voor service en onderhoud van de aandrijflijn en batterijen.

Enorme sluisdeur Pierre Vandammesluis onderweg voor renovatie

Een consortium van Jan De Nul, Algemene Ondernemingen Soetaert, Almex Metaal en Demako zal de sluisdeur in de ICO-terminal in de achterhaven van Zeebrugge grondig renoveren.

Belgian Cycling Factory neemt fietsincubator Bikeville over

Bikeville, de incubator voor bedrijven in de fiets- en mobiliteitsindustrie, wordt overgenomen door Belgian Cycling Factory (BCF), één van de toonaangevende spelers op de fietsmarkt.

75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

De Europese Investerings­bank Bank (EIB) en de Europese Commissie hebben een lening van 75 miljoen euro toegekend aan ArcelorMittal voor de bouw van twee baanbrekende projecten in Gent.

Efficiënt beheer van laagspanningsmotoren via de cloud

In zowat elke industriële omgeving draaien er laagspanningsmotoren: ventilatoren, pompen, … Dat zijn apparaten die u regelmatig moet onderhouden om de goede werking ervan te garanderen.

Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

Superchiraal licht is licht met een ultrahoog hoekmoment en een draaiing van het licht rond haar eigen as, waardoor het licht zich voortplant volgens een helix.

Exportkabels SeaMade offshore windparken in dienst genomen

SeaMade laat weten dat de export kabelverbindingen van de offshore windparken Seastar en Mermaid naar het Modular Offshore Grid (MOG) succesvol zijn getest en in dienst zijn genomen.

Wisselend resultaat voor goederenoverslag Antwerpse haven

De totale goederen­overslag van Port of Antwerp kende een daling in april ten gevolge van de coronacrisis, maar steeg in de eerste vier maanden van dit jaar met 0,4% ten opzichte van 2019.

Conductieve geleidbaarheidssensor voor hygiënische toepassingen

De nieuwe conductieve geleidbaarheidssensor LDL100 van ifm onderscheidt razendsnel het verschil tussen verschillende media. Dit dankt hij aan zijn compacte bouwvorm, zonder verdere aanpassingen voor leidingen met kleine diameters, met als belangrijkste voordeel een bijzonder efficiënte besturing van CIP-processen. >>

Partners