Horizonverleggende innovaties bij Beckhoff

Technisch nieuws 3/04/2020 10:20:15

Naast een nieuwe reeks stroomsensoren voor metingen van 1 tot 5.000 A, breidt Beckhoff onder andere zijn compacte industriële PC-serie uit met de krachtige C6025 Intel Core i-power PC.

Lees hieronder verder   
Verwant

Betere controle van robot op afstand

Millimetergolven uit laserlicht voor supersnel internet

Corona versnelt doodsstrijd van Photokina

Licht verstrooien met ’geconcentreerde willekeur’

Ook sleutel Tesla Model X slecht beveiligd

Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix ontwikkelen drone-platform

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Geotechniekdag 2020

Online studiedag

dinsdag 8 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 14/01/2021 tot 28/01/2021

Bouwmanager - Innovatie in de bouw

Antwerpen

van 19/01/2021 tot 16/03/2021

Intersolution 2021

Flanders Expo, Gent

van 27/01/2021 tot 28/01/2021

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

maandag 1 februari 2021

Keuze van de redactie

(30/11) Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

(30/11) Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

(27/11) Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

(25/11) Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Zijn One-Click Dashboard reduceert de complexe dashboardcreatie van vroeger tot… één enkele klik. Natuurlijk kan je dan nog aan de HMI sleutelen maar ook dan spaart het je vele kliks. En ‘kers op de taart’: TwinCAT Cloud Engineering.

Beckhoff vervolledigt met zijn SCT-stroomtransformatorenserie de energiemeetketen van de sensor tot de cloud. Het nieuwe portfolio omvat alle relevante toepassingen voor stroomwaarden van 1 tot 5.000 A, met doorsteekversies én scharnierende versies of driefasige transformatorsets. Beide concepten zijn telkens schaalbaar voor de meest uiteenlopende toepassingen: van voordelige driefasige transformatorsets voor civiele toepassingen en industrietransformators voor de machinebouw tot hoognauwkeurige oplossingen voor test- en inspectiesystemen.

De aard van de toepassing bepaalt uw keuze voor de meest geschikte variant. In nieuwe installaties is met doorsteektransformatoren de gegevensregistratie voordelig en nauwkeurig om te zetten. Bij retrofit zijn de eenvoudig te monteren scharnierende transformatoren dan weer ideaal. In beide gevallen vereenvoudigt de energiemeetketen van de sensor tot de cloud het energiebeheer. De permanente, geïntegreerde energiemeting maakt uitgebreide inline-analyses om afwijkingen op te sporen mogelijk zodat je, indien nodig, snel kunt ingrijpen en uitvaltijden minimaliseren. En zo de beschikbaarheid van machines en systemen optimaliseren.

Nieuwe C6025 Intel Core i-power PC
Beckhoff breidde zijn ultra-compacte industriële PC-serie verder uit met de krachtige C6025 Intel Core i-power (82 x 127 x 40 mm). Energiezuinig en passief gekoeld. Geen ventilator, dus. Onder de aluminium-zink-spuitgietbehuizing van de C6025 steken tot vier processorkernen, 4 GByte DDR4-RAM (uitbreidbaar tot 8 GByte), 40 GByte M.2-SSD, 3D-Flash, één DisplayPort-aansluiting en vier USB 3.0 connecties.

Er is ook een On-Board Ethernet-adapter met 3 x 100/1000Base-T-aansluiting. De industriële PC C6025 situeert zich binnen het brede IPC-assortiment van Beckhoff tussen de energiezuinige versies met Intel Atom processor en de krachtige Intel Core i-computers in en is dus geschikt voor bijzonder CPU-intensieve toepassingen.

One-Click Dashboard in TwinCAT Analytics
TwinCAT Analytics maakt Engineer-ing 4.0 mogelijk. De automatische conversie van de analyseconfiguratie naar uitvoerbare PLC-code omvat nu ook de creatie van het dashboard. One-Click Dashboard maakt komaf met het complexe gebeuren van vroeger. Met één muisklik wordt, op basis van de PLC-code, een volledig op HTML5 gebaseerd analyse-dashboard (het zogenaamde One-Click Dashboard of OCD) gegenereerd en in de geselecteerde Analytics-Runtime geladen. De gebruiker ontvangt het bijhorende netwerkadres, waar het dashboard via de webbrowser toegankelijk is, zonder ook maar één regel code te hoeven schrijven of een grafisch ontwerp te maken. Kortom: een enorme tijdsbesparing tijdens de engineering.

De functie bouwt op TwinCAT 3 HMI en biedt voor ieder TwinCAT Analytics-algoritme minstens één eigen, op actuele webstandaarden gebaseerde HMI-besturing met een moderne tegelinterface. Het automatisch gegenereerde dashboard kan ook aan individuele gebruikersspecificaties aangepast worden: titelkleuren, logo’s, machinelocaties op een kaart, meerdere talen, lay-outs en thema’s. Het TwinCAT 3-HMI-project is daartoe geïntegreerd in de grafische editor Visual Studio®. Het spaart je hoe dan ook vele kliks tijdens het engineeren.

Kers op de taart: TwinCAT Cloud Engineering
TwinCAT Cloud Engineering maakt de instantievorming en het gebruik van de bestaande TwinCAT-Engineering- en runtime-producten direct in de cloud mogelijk. Behalve een webbrowser zijn er geen extra softwarecomponenten nodig. De toegang gebeurt via de Beckhoff-website. Geregistreerde gebruikers kunnen nu zelfs via tablet-PC's in de TwinCAT-ontwikkelingsomgeving aan de slag en profiteren van alle voordelen van de TwinCAT-besturingsarchitectuur én van de gedecentraliseerde samenwerkingsmogelijkheden via een Source Control Repository.

Reële controller-hardware is via een veilig kanaal gekoppeld aan de gegenereerde TwinCAT  Cloud Engineering instanties.TwinCAT Cloud Engineering biedt trouwens ook de mogelijkheid om de TwinCAT-architectuur volledig in de cloud te plaatsen. Het enige verschil t.o.v. de conventionele aanpak is het gebruik van een virtuele machine in plaats van een lokale PC. Daarmee valt het installeren en ter beschikking stellen van verschillende softwareversies op maat van de individuele machinegeneratie weg.

Verschillende TwinCAT Cloud Engineering instanties met verschillende versies kunnen dan gebruikt worden. De toegang gebeurt op afstand en on-demand. Source Code Control Repository, die direct vanuit TwinCAT Engineering toegankelijk is, dient als projectgeheugen.

De TwinCAT-multi-user-functie maakt een eenvoudige en naadloze toegang tot die Source Control Repository mogelijk. In TwinCAT Cloud Engineering kan zowel een in de instantie geïntegreerde Git-server als een aparte, op Git gebaseerde clouddienst worden gebruikt om het samenwerken van meerdere gebruikers op verschillende instanties te vergemakkelijken. <<

www.beckhoff.be

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Start-up TEO maakt technische opleidingen permanent toegankelijk

Met laagdrempelige technische opleidingen helpt start-up TEO (Teaching Each Other) bedrijven zoals Volvo Cars, Aviko en TVH hun medewerkers op een hands-on manier te blijven vormen.

Plannen voor multimodaal megadistributiecentrum in North Sea Port

Het multimodale logistieke park WDPort of Ghent in North Sea Port zal, na goedkeuring van de bouwvergunning, uitgebreid worden met een mega­distributie­centrum van 150.000 m².

Nieuwe ‘elektrische’ superkraan bij Sarens

Sarens kondigt zijn nieuwste elektrische ringkraan aan, de SGC-90 bijgenaamd "The Little Celeste” en ontwikkeld in volle Covid-19-pandemie.

Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

Op het Duitse offshore windpark Kaskasi van RWE zal voor het eerst gebruik gemaakt worden van hun eigen gepatenteerde, innovatieve funderingstechnologie, de zogenaamde collars.

Koen Bordeaud’huy is preventieadviseur 2020

Koen Bordeaud'huy (40), SHEQ-manager bij Samoco is een industrieel montage­bedrijf in Zwijndrecht, is door Agoria verkozen tot Preventie­adviseur van het Jaar in de categorie contractor.

Opinie: transportsector moet kiezen tussen elektrisch of waterstof

Als we de transportsector duurzamer willen krijgen dient deze sector stevig in te zetten op rijden op waterstof of elektrisch, aldus promovendus Bunyod Holmatov van Universiteit Twente.

Corona versnelt doodsstrijd van Photokina

Na het afblazen van de 2020-editie van ’s werelds belangrijkste fotografiebeurs Photokina zou Koelnmesse GmbH de volgende editie in mei 2022 houden. Eind vorige week kwam het genadeschot.

Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

Daikin Europe kiest voor Gent als nieuwe locatie voor het EMEA Development Center (EDC), omdat de huidige vestigingen in Oostende en Gent stilaan uit hun voegen barsten.

EvoTRAC S1901-platform biedt flexibiliteit en ingebouwde AI

Kontron heeft zijn EvoTRAC S1901-platform gelanceerd. geschikt voor veeleisende toepassingen in zware mobiele machines in de bouw-, landbouw-, vrachtwagen- en mijnbouwsector. Het is een modulair AI-geoptimaliseerd systeem, ontworpen om GPU-versnelde applicaties te voeden vanuit een compacte, robuuste vormfactor. >>

Partners