Horizonverleggende innovaties bij Beckhoff

Technisch nieuws 3/04/2020 10:20:15

Naast een nieuwe reeks stroomsensoren voor metingen van 1 tot 5.000 A, breidt Beckhoff onder andere zijn compacte industriële PC-serie uit met de krachtige C6025 Intel Core i-power PC.

Lees hieronder verder   
Verwant

Belgische ICT-dienstverleners bundelen krachten

CTG lanceert Europese GDPR-stresstest

Exoskelet leidt tot 30-38% minder belasting armen van stukadoors

Hello Customer haalt 6 miljoen euro op voor verdere expansie

Nieuw fabricageproces voor fotonische geïntegreerde schakelingen

Ultradunne tantalumdisulfide supergeleider wordt beter door rijping

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(28/5) CTG lanceert Europese GDPR-stresstest

(27/5) Worden natrium-ion batterijen de toekomst?

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Zijn One-Click Dashboard reduceert de complexe dashboardcreatie van vroeger tot… één enkele klik. Natuurlijk kan je dan nog aan de HMI sleutelen maar ook dan spaart het je vele kliks. En ‘kers op de taart’: TwinCAT Cloud Engineering.

Beckhoff vervolledigt met zijn SCT-stroomtransformatorenserie de energiemeetketen van de sensor tot de cloud. Het nieuwe portfolio omvat alle relevante toepassingen voor stroomwaarden van 1 tot 5.000 A, met doorsteekversies én scharnierende versies of driefasige transformatorsets. Beide concepten zijn telkens schaalbaar voor de meest uiteenlopende toepassingen: van voordelige driefasige transformatorsets voor civiele toepassingen en industrietransformators voor de machinebouw tot hoognauwkeurige oplossingen voor test- en inspectiesystemen.

De aard van de toepassing bepaalt uw keuze voor de meest geschikte variant. In nieuwe installaties is met doorsteektransformatoren de gegevensregistratie voordelig en nauwkeurig om te zetten. Bij retrofit zijn de eenvoudig te monteren scharnierende transformatoren dan weer ideaal. In beide gevallen vereenvoudigt de energiemeetketen van de sensor tot de cloud het energiebeheer. De permanente, geïntegreerde energiemeting maakt uitgebreide inline-analyses om afwijkingen op te sporen mogelijk zodat je, indien nodig, snel kunt ingrijpen en uitvaltijden minimaliseren. En zo de beschikbaarheid van machines en systemen optimaliseren.

Nieuwe C6025 Intel Core i-power PC
Beckhoff breidde zijn ultra-compacte industriële PC-serie verder uit met de krachtige C6025 Intel Core i-power (82 x 127 x 40 mm). Energiezuinig en passief gekoeld. Geen ventilator, dus. Onder de aluminium-zink-spuitgietbehuizing van de C6025 steken tot vier processorkernen, 4 GByte DDR4-RAM (uitbreidbaar tot 8 GByte), 40 GByte M.2-SSD, 3D-Flash, één DisplayPort-aansluiting en vier USB 3.0 connecties.

Er is ook een On-Board Ethernet-adapter met 3 x 100/1000Base-T-aansluiting. De industriële PC C6025 situeert zich binnen het brede IPC-assortiment van Beckhoff tussen de energiezuinige versies met Intel Atom processor en de krachtige Intel Core i-computers in en is dus geschikt voor bijzonder CPU-intensieve toepassingen.

One-Click Dashboard in TwinCAT Analytics
TwinCAT Analytics maakt Engineer-ing 4.0 mogelijk. De automatische conversie van de analyseconfiguratie naar uitvoerbare PLC-code omvat nu ook de creatie van het dashboard. One-Click Dashboard maakt komaf met het complexe gebeuren van vroeger. Met één muisklik wordt, op basis van de PLC-code, een volledig op HTML5 gebaseerd analyse-dashboard (het zogenaamde One-Click Dashboard of OCD) gegenereerd en in de geselecteerde Analytics-Runtime geladen. De gebruiker ontvangt het bijhorende netwerkadres, waar het dashboard via de webbrowser toegankelijk is, zonder ook maar één regel code te hoeven schrijven of een grafisch ontwerp te maken. Kortom: een enorme tijdsbesparing tijdens de engineering.

De functie bouwt op TwinCAT 3 HMI en biedt voor ieder TwinCAT Analytics-algoritme minstens één eigen, op actuele webstandaarden gebaseerde HMI-besturing met een moderne tegelinterface. Het automatisch gegenereerde dashboard kan ook aan individuele gebruikersspecificaties aangepast worden: titelkleuren, logo’s, machinelocaties op een kaart, meerdere talen, lay-outs en thema’s. Het TwinCAT 3-HMI-project is daartoe geïntegreerd in de grafische editor Visual Studio®. Het spaart je hoe dan ook vele kliks tijdens het engineeren.

Kers op de taart: TwinCAT Cloud Engineering
TwinCAT Cloud Engineering maakt de instantievorming en het gebruik van de bestaande TwinCAT-Engineering- en runtime-producten direct in de cloud mogelijk. Behalve een webbrowser zijn er geen extra softwarecomponenten nodig. De toegang gebeurt via de Beckhoff-website. Geregistreerde gebruikers kunnen nu zelfs via tablet-PC's in de TwinCAT-ontwikkelingsomgeving aan de slag en profiteren van alle voordelen van de TwinCAT-besturingsarchitectuur én van de gedecentraliseerde samenwerkingsmogelijkheden via een Source Control Repository.

Reële controller-hardware is via een veilig kanaal gekoppeld aan de gegenereerde TwinCAT  Cloud Engineering instanties.TwinCAT Cloud Engineering biedt trouwens ook de mogelijkheid om de TwinCAT-architectuur volledig in de cloud te plaatsen. Het enige verschil t.o.v. de conventionele aanpak is het gebruik van een virtuele machine in plaats van een lokale PC. Daarmee valt het installeren en ter beschikking stellen van verschillende softwareversies op maat van de individuele machinegeneratie weg.

Verschillende TwinCAT Cloud Engineering instanties met verschillende versies kunnen dan gebruikt worden. De toegang gebeurt op afstand en on-demand. Source Code Control Repository, die direct vanuit TwinCAT Engineering toegankelijk is, dient als projectgeheugen.

De TwinCAT-multi-user-functie maakt een eenvoudige en naadloze toegang tot die Source Control Repository mogelijk. In TwinCAT Cloud Engineering kan zowel een in de instantie geïntegreerde Git-server als een aparte, op Git gebaseerde clouddienst worden gebruikt om het samenwerken van meerdere gebruikers op verschillende instanties te vergemakkelijken. <<

www.beckhoff.be

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

MIVB bestelt extra 128 hybride bussen bij Volvo

Volvo Bus ontving een tweede grote order voor 128 hybride bussen voor de MIVB Brussel. Daarnaast omvat de bestelling een optie voor service en onderhoud van de aandrijflijn en batterijen.

Enorme sluisdeur Pierre Vandammesluis onderweg voor renovatie

Een consortium van Jan De Nul, Algemene Ondernemingen Soetaert, Almex Metaal en Demako zal de sluisdeur in de ICO-terminal in de achterhaven van Zeebrugge grondig renoveren.

Belgian Cycling Factory neemt fietsincubator Bikeville over

Bikeville, de incubator voor bedrijven in de fiets- en mobiliteitsindustrie, wordt overgenomen door Belgian Cycling Factory (BCF), één van de toonaangevende spelers op de fietsmarkt.

75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

De Europese Investerings­bank Bank (EIB) en de Europese Commissie hebben een lening van 75 miljoen euro toegekend aan ArcelorMittal voor de bouw van twee baanbrekende projecten in Gent.

Efficiënt beheer van laagspanningsmotoren via de cloud

In zowat elke industriële omgeving draaien er laagspanningsmotoren: ventilatoren, pompen, … Dat zijn apparaten die u regelmatig moet onderhouden om de goede werking ervan te garanderen.

Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

Superchiraal licht is licht met een ultrahoog hoekmoment en een draaiing van het licht rond haar eigen as, waardoor het licht zich voortplant volgens een helix.

Exportkabels SeaMade offshore windparken in dienst genomen

SeaMade laat weten dat de export kabelverbindingen van de offshore windparken Seastar en Mermaid naar het Modular Offshore Grid (MOG) succesvol zijn getest en in dienst zijn genomen.

Wisselend resultaat voor goederenoverslag Antwerpse haven

De totale goederen­overslag van Port of Antwerp kende een daling in april ten gevolge van de coronacrisis, maar steeg in de eerste vier maanden van dit jaar met 0,4% ten opzichte van 2019.

Conductieve geleidbaarheidssensor voor hygiënische toepassingen

De nieuwe conductieve geleidbaarheidssensor LDL100 van ifm onderscheidt razendsnel het verschil tussen verschillende media. Dit dankt hij aan zijn compacte bouwvorm, zonder verdere aanpassingen voor leidingen met kleine diameters, met als belangrijkste voordeel een bijzonder efficiënte besturing van CIP-processen. >>

Partners