SCK CEN verzekert wereldwijde toelevering medische radio-isotopen

Bedrijfsnieuws 8/04/2020 8:41:42

Met tal van maatregelen werkt SCK CEN voorlopig op volle kracht verder: de productie-units en dienstverlening blijven dus volledig operationeel en ten dienste van de maatschappij.

Lees hieronder verder   
Verwant

Onderzoekers brengen luchtcirculatie Covid-19 beter in kaart

Nieuwe ’hybride-motor’ voor biologisch afbreekbare nanomotoren

Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

Nieuwe techniek geeft sneller resultaten leveraandoening

Nieuwe test met organ-on-chip bepaalt hartschade COVID-19

Behandelsucces ‘oefenen’ op digitale lichaamskopie

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - "COVID-19 doet het hele land naar adem happen. Op medisch, economisch én persoonlijk niveau trachten we ongeziene hindernissen te overwinnen," aldus Eric van Walle, directeur-generaal SCK CEN.

"Ook op SCK CEN is dat voelbaar, al houden we de schouders fors recht. Dankzij strenge maatregelen en gedreven werknemers verzekeren we de wereldwijde toelevering van medische radio-isotopen."

Van Walle: "Dat moet ook. Niet alleen omdat de federale regering in haar Ministerieel Besluit benadrukt dat het belang van de productie van radio-isotopen en de dienstverlening binnen de radioactieve en nucleaire sectoren groot is.

Ook omdat we het de globale maatschappij verplicht zijn: als één van de wereldleiders laten we de nucleaire geneeskunde niet in de steek. Zeker niet wanneer het gaat over dringende onderzoeken die redelijkerwijs niet kunnen worden uitgesteld, omdat er mensenlevens aan vasthangen."

"Operationeel blijven eist een strenge policy op de werkvloer. Strikte hygiëneregels en de principes van social distancing zijn op dit moment onze beste bondgenoten tegen een pandemie. Het ALARA-principe is meer dan ooit onze beste vriend. Dat én de flexibiliteit van onze werknemers. Zij hebben de juiste kennis, vaardigheden en de spirit om zelfs in crisistijd de broodnodige productie van medische radio-isotopen te verzekeren."

"Al weken naaien interne mensen aan onze eigen voorraad mondmaskers zodat de nieuwe lading beschikbare mondmaskers eerst en vooral naar de zorgsector kunnen gaan. En eerder deze week vertrok ons qPCR-toestel naar het Belgische taskforce om zo – samen met spelers uit de sector - het aantal coronatests in België te verhogen van 2.000 naar 10.000 per dag."

"Als directeur-generaal van dit onderzoekscentrum ben ik fier op de solidaire houding van de maatschappij en ben ik hoopvol in hoe we met z’n allen deze crisis aanpakken," besluit Van Walle. << (Lydia Heida) (foto: SCK CEN)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Programma Hannover Messe Digital Days bekend

De Hannover Messe Digital Days op 14 juli zijn gevuld met een divers en zeer interessant programma, startende met een paneldiscussie "Forward to the New ? New Opportunities for Progress?"

Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

De Vlaamse regering besteedt een pakket aan dienstverlening uit om meer en ambitieuzer ondernemen en innoveren in Vlaanderen via een overheidsopdracht te bevorderen.

Nieuwe techniek geeft sneller resultaten leveraandoening

Een internationaal onderzoeksteam, met onder meer UZA/UAntwerpen, zorgt voor betere detectie van leveraandoeningen door de autofluorescerende eigenschappen van lipofuscine in te zetten.

Jan Verhaeghe, Agesia: passie voor composieten - topingenieur

“Ik ben nog steeds in de running”, zegt Jan Verhaeghe (66). Hij golft nu bij de senioren. Daar is ’t van: ‘En wat hebt gij gedaan?’ In de plaats van ‘wat doe je nog?’

Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

TNO, Eurotron, Groenleven en SIEC ontwikkelen een nieuw zonnepaneel dat meer stroom genereert en de elektriciteitskosten verlaagt in vergelijking met conventionele panelen.

Permanente en veilige gegevensbewaking op afstand

Met B&R kunnen machinebouwers een permanente verbinding tot stand brengen met installaties en machines in het veld. Met LogTunnel kunnen gegevens van machines op een centrale locatie worden gearchiveerd. Eventuele onregelmatigheden in de prestaties kunnen vroegtijdig worden opgespoord om de maximale beschikbaarheid te behouden.

Partners