ENGIE plant bouw nieuwe gascentrale van 870 MW

EMGB heeft met ENGIE een overeenkomst gesloten over de verkoop van de site en de bestaande gascentrale van Vilvoorde met de bedoeling om er een nieuwe stoom- en gascentrale te bouwen.

Trefwoorden: #elektriciteit, #EMGB, #ENGIE, #gascentrale, #Vilvoorde

Lees verder

Techniek

( Foto: beeldbank.onroerenderfgoed.be - Hilde Kennes )

ENGINEERINGNET.BE - De site van Vilvoorde beslaat in totaal 30 hectare en huisvest al sinds de jaren 60 installaties voor elektriciteitsproductie.

ENGIE koopt nu de bestaande gascentrale en voegt die bij zijn eigen deel van het terrein, met de ambitie om daar een nieuwe stoom- en gascentrale van 870 MW te bouwen indien een capaciteitsvergoedingsmechanisme in werking treedt. De aanvraag voor een verbinding met het hoogspanningsnet werd al ingediend bij Elia.

De nieuwe stoom- en gascentrale van de nieuwste generatie zal voldoen aan alle emissienormen en een rendement van meer dan 63% behalen. De bestaande gascentrale van 255 MW blijft beschikbaar voor inzet in periodes van piekverbruik totdat de nieuwe eenheid operationeel is.

De overeenkomst zal naar verwachting nog voor de zomer volledig rond zijn. Samen met de installaties wordt ook het personeel van de centrale overgenomen van EMGB.