Picanol test social distancing tool van Flanders Make (+video)

Economie 23/04/2020 14:34:19

Onderzoekscentrum Flanders Make stelt 3 nieuwe technologische oplossingen voor waarmee bedrijven hun medewerkers en bezoekers kunnen beschermen tegen COVID-19 besmetting.

Lees hieronder verder   
Verwant

Leon van de Pas is nieuwe CEO van Unifly

Stroomverbruik van artificiële intelligentie drastisch verminderd

Zijn uw behuizingen klaar voor de zomer? - column

Gratis AI-applicatie detecteert personen zonder mondmasker

Afstand houden en volgen ... - artikel

Lancering een van de eerste Europese volwaardige 5G-testnetwerken

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Basiskennis bedrijfsfinanciën

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/08/2020 tot 31/08/2020

Onderhandelen met impact (online)

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/08/2020 tot 27/08/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Piping en Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/09/2020 tot 21/01/2020

Big data in the cloud

Het ingenieurshuis - Antwerpen

donderdag 3 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Keuze van de redactie

(13/7) Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

(7/7) ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het gaat om 1 toestel dat de lichaamstemperatuur screent en 2 systemen die mensen helpen om minstens 1.5 meter afstand te houden. Deze oplossingen kunnen zowel gecombineerd als afzonderlijk gebruikt worden, naargelang de noden van het bedrijf.

Via temperatuur screening, gebaseerd op infrarood-metingen wordt iedereen die binnenkomt meteen gescreend op lichaamstemperatuur. Bij twijfel gebruik wordt een thermometer gebruikt en worden alleen diegenen met een gezonde lichaamstemperatuur binnengelaten.

Grote groepen kunnen op deze manier snel gescreend worden, met respect voor social distancing. Zo verlaag je de kans op aanwezigheid van zieke mensen in je bedrijf. Ook in de retail-sector en in publieke gebouwen kan dit systeem van pas komen.

Als men dan binnen is, draagt elke medewerker met een job die veel aandacht voor social distancing vereist een toestelletje rond de hals, dat een geluidssignaal geeft zodra iemand te dichtbij komt.

Dit nieuwe toestelletje bevindt zich dus dicht bij de mond, het ideale uitgangspunt om de afstand te meten. Zo kunnen ook operatoren in de productie veilig aan het werk. Dit toestel helpt de medewerkers om hun gedrag meteen te corrigeren en oplettend te blijven.

Op plaatsen waar veel mensen samenkomen, zoals bijvoorbeeld een inkomhal of refter, wordt het systeem met camera’s geplaatst. Dat systeem genereert een geluidssignaal wanneer personen te dicht bij elkaar komen. De camerabeelden worden niet opgenomen en mensen zijn niet herkenbaar in beeld, dus de privacywetgeving wordt perfect gerespecteerd.

Flanders Make past deze systemten zelf al even toe en biedt ze nu ook aan bedrijven aan. Weefmachineproducent Picanol was al heel snel actief betrokken en test momenteel één van de social distancing systemen in zijn fabriek te Ieper.

Geert Ostyn, VP Weaving Machines bij Picanol en Vice-voorzitter van Flanders Make: “Wij waren al snel betrokken bij de ontwikkeling van de social distancing toestellen en de evaluatie van de technologie op de werkvloer. Momenteel testen we dit systeem in Ieper met 8 operatoren die het toestelletje rond de hals dragen. ABij een positieve evaluatie, willen we volgende week uitbreiden naar 80 medewerkers.”

Flanders Make brengt op dit moment de specifieke noden van geïnteresseerde bedrijven in kaart en overlegt met potentiële producenten van de verschillende systemen. Dit met het oog op een zo snel mogelijke introductie en ondersteuning van onze industrie. << (Guy Leysen) (foto: Flanders Make)

Video:

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Festo toont nieuwe bionic-projecten op virtuele Hannover Messe

Deze bionics zijn steevast publiekstrekkers op de Hannover Messe. Het bedrijf, sterk in pneumatische en elektrische automatiseringstechnologie, stelt ze dit keer voor op het online corona-alternatief.

Clinchen onder stroom - artikel

Elektrificatie is niet meer te stoppen. Niet alleen in de automobielindustrie, ook elders vind je steeds vaker elektrische aandrijvingen, gevoed door batterijsystemen.

Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

De groene olie dient als grondstof voor bioplastics, chemicaliën en brandstof. De installatie van Vertoro, een spin-off van TU Eindhoven, is deel van een unieke Multi Purpose Pilot Plant.

Afstand houden en volgen ... - artikel

Nog maar kort geleden leek onze overheid een contacttracing-app op je smartphone te willen installeren als een manier om te sturen in de strijd tegen de verspreiding van Covid-19.

Tom Hautekiet aangesteld als nieuwe CEO Port of Zeebrugge

Na een selectieprocedure en een screening van een 110 potentiële kandidaten door een onafhankelijk extern selectiekantoor, werd Tom Hautekiet gekozen als opvolger van Joachim Coens.

Composieten op zoek naar nieuwe toepassingen - artikel

Nu JEC World in Parijs toch niet doorgaat, klopten we aan bij Linde De Vriese, Team Lead Composites bij het SLC-Lab van Sirris in Heverlee, om te vernemen welke trends de sector beheersen.

ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

ArcelorMittal Belgium start deze zoektocht samen met Provincie Oost-Vlaanderen, POM Oost-Vlaanderen, Psychiatrisch Centrum Sint-Jan-Baptist Zelzate en gemeente Zelzate.

Onderzoekers brengen luchtcirculatie Covid-19 beter in kaart

Een unieke luchtopstelling maakt luchtstroom real-time zichtbaar. Dit om het effect van mondkapjes te meten en ventilatie-oplossingen voor het openbaar vervoer en theaters te testen.

Leybold breidt Turbovac i/iX-familie verder uit

Vacuümspecialist Leybold heeft zijn Turbovac i/iX-serie uitgebreid met de maten 850 i/iX en 950 i/iX tot zes modellen. De twee nieuwe turbomoleculaire pompvarianten worden voornamelijk gekenmerkt door een langere, probleemloze werking, een langere levensduur van het systeem en lagere bedrijfskosten.

Partners