Intelligente app moet bevoorrading proactief voorspellen en plannen

Economie 24/04/2020 10:16:42

VIL gaat in project AI4Cast, samen met Sirris, HOWest en 8 bedrijven, een app ontwikkelen op basis van artificiële intelligentie die een proactieve voorspelling en planning mogelijk maakt.

Lees hieronder verder   
Verwant

Lancering digitale marktplaats voor logistieke bedrijven

MIVB bestelt extra 128 hybride bussen bij Volvo

Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

Last-mile problematiek buiten de stad aangepakt

River Terminal Wielsbeke krijgt renovatie en uitbreiding

Nieuw coördinatiecentrum voor scheepvaart in Antwerpse haven

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(28/5) CTG lanceert Europese GDPR-stresstest

(27/5) Worden natrium-ion batterijen de toekomst?

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Artificiële Intelligentie (AI) maakt al een tijd zijn opmars in de bedrijfswereld. Ook in de logistieke sector is de technologie niet meer weg te denken.

Denk maar aan robotica, smart warehouses en autonome voertuigen. Deze nieuwe technologie blijkt ook veelbelovend voor het voorspellen en plannen van de supply chains.

Supply chains worden almaar complexer, terwijl ‘just in time’ vandaag de norm is geworden. Onverwachte gebeurtenissen zorgen dan ook voor significante problemen bij meerdere bedrijven die betrokken zijn doorheen de logistieke keten.

Daarom kiest VIL in dit project voor een ketenbrede aanpak. Nu blijft een dergelijke planning meestal beperkt tot de eigen onderneming of een directe dienstverlener en wordt het probleem doorgeschoven naar de volgende schakel(s) in de keten.

Logistieke dienstverleners zijn bijgevolg weinig flexibel en kunnen niet altijd anticiperen op eventuele problemen. Zo ontstaan er kosten voor extra transport, overwerk, interimarbeid of huur van materiaal of ruimte. Alle betrokken bedrijven en de consument hebben daarom baat bij een ketenbrede, real-time en proactieve supply chain voorspelling & planning.

In dit nieuwe project zal nagegaan worden hoe de inzet van AI kan bijdragen aan het delen en analyseren van data. Er zal dan ook een AI gebaseerde software applicatie ontwikkeld worden. Een quick scan-tool zal bedrijven helpen bij het maken van de juiste technologie- en toepassingskeuze voor hun specifieke situatie. << (Guy Leysen) (foto: perig76 - 123RF)

Projectdeelnemers:
Atlas Copco, Colruyt, Eutraco, Globis, H.Essers, Rotom, Trafuco en Unilin.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

MIVB bestelt extra 128 hybride bussen bij Volvo

Volvo Bus ontving een tweede grote order voor 128 hybride bussen voor de MIVB Brussel. Daarnaast omvat de bestelling een optie voor service en onderhoud van de aandrijflijn en batterijen.

Enorme sluisdeur Pierre Vandammesluis onderweg voor renovatie

Een consortium van Jan De Nul, Algemene Ondernemingen Soetaert, Almex Metaal en Demako zal de sluisdeur in de ICO-terminal in de achterhaven van Zeebrugge grondig renoveren.

Belgian Cycling Factory neemt fietsincubator Bikeville over

Bikeville, de incubator voor bedrijven in de fiets- en mobiliteitsindustrie, wordt overgenomen door Belgian Cycling Factory (BCF), één van de toonaangevende spelers op de fietsmarkt.

75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

De Europese Investerings­bank Bank (EIB) en de Europese Commissie hebben een lening van 75 miljoen euro toegekend aan ArcelorMittal voor de bouw van twee baanbrekende projecten in Gent.

Efficiënt beheer van laagspanningsmotoren via de cloud

In zowat elke industriële omgeving draaien er laagspanningsmotoren: ventilatoren, pompen, … Dat zijn apparaten die u regelmatig moet onderhouden om de goede werking ervan te garanderen.

Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

Superchiraal licht is licht met een ultrahoog hoekmoment en een draaiing van het licht rond haar eigen as, waardoor het licht zich voortplant volgens een helix.

Exportkabels SeaMade offshore windparken in dienst genomen

SeaMade laat weten dat de export kabelverbindingen van de offshore windparken Seastar en Mermaid naar het Modular Offshore Grid (MOG) succesvol zijn getest en in dienst zijn genomen.

Wisselend resultaat voor goederenoverslag Antwerpse haven

De totale goederen­overslag van Port of Antwerp kende een daling in april ten gevolge van de coronacrisis, maar steeg in de eerste vier maanden van dit jaar met 0,4% ten opzichte van 2019.

Conductieve geleidbaarheidssensor voor hygiënische toepassingen

De nieuwe conductieve geleidbaarheidssensor LDL100 van ifm onderscheidt razendsnel het verschil tussen verschillende media. Dit dankt hij aan zijn compacte bouwvorm, zonder verdere aanpassingen voor leidingen met kleine diameters, met als belangrijkste voordeel een bijzonder efficiënte besturing van CIP-processen. >>

Partners