Jérôme Van Biervliet wordt nieuwe algemeen directeur VIB

Human Resource & Werk 27/04/2020 9:32:36

Na een intensieve selectieprocedure werd Jérôme Van Biervliet geselecteerd als nieuwe algemeen directeur van VIB, naast Jo Bury die tot voor kort samen met Johan Cardoen de leiding had.

Lees hieronder verder   
Verwant

Tom Hautekiet aangesteld als nieuwe CEO Port of Zeebrugge

Toename faillissementen na de zomer verwacht

Onbeperkt betaald verlof: geluk op de werkvloer wint aan belang - artikel

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Pharma.be kiest Caroline Ven als nieuwe CEO

Sophie Decock wordt Country Leader Belux bij VMware

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Basiskennis bedrijfsfinanciën

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/08/2020 tot 31/08/2020

Onderhandelen met impact (online)

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/08/2020 tot 27/08/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Piping en Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/09/2020 tot 21/01/2020

Big data in the cloud

Het ingenieurshuis - Antwerpen

donderdag 3 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Keuze van de redactie

(13/7) Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

(7/7) ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - VIB stond de afgelopen jaren onder leiding van een duo van algemeen directeuren Jo Bury en Johan Cardoen, die ook het Innovation & Business-team leidde. Hij besloot omwille van gezondheidsredenen besloten om zijn functie neer te leggen.

Om de zoektocht naar een nieuwe co-managing director te beginnen, startte een selectiecomité, inclusief leden van de raad van bestuur van VIB en externe experts, de selectieprocedure in het najaar van 2019. Op basis van een wereldwijde executive search stelde het comité een longlist samen van 63 kandidaten, waarvan 30 kandidaten verder werden beoordeeld.

Dit resulteerde in een shortlist van 4 kandidaten die door het selectiecomité werden geïnterviewd. Het comité identificeerde unaniem Jérôme Van Biervliet als de beste kandidaat. Hij werd in de vergadering van donderdag 26 maart 2020 door de raad van bestuur van VIB benoemd.

Voordien was Van Biervliet hoofd Business Development bij VIB's Innovation & Business-team en hoofd van VIB Discovery Sciences. Hij heeft 20 jaar multidisciplinaire ervaring in de medische, zakelijke en biotech-omgeving.

Voordat hij bij Business Development ging werken, volgde hij een opleiding tot specialist in inwendige diergeneeskunde aan Cornell University (VS) en werd hij geaccrediteerd door het American College of Veterinary Internal Medicine. Vervolgens behaalt hij zijn doctoraat bij VIB, gevolgd door een carrière als consultant bij Bain & Company, een toonaangevend adviesbureau, waar hij vooral adviseerde bij private equity-transacties.

Als hoofd Business Development was hij verantwoordelijk voor alle industriële samenwerkingen, licenties voor VIB-activa en strategische partnerschappen. Hij was ook de oprichter en hoofd van VIB Discovery Sciences, het team bij VIB dat focust op de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.

Johan Cardoen blijft nog aan boord tot eind juni 2020 als senior strategisch adviseur om een soepele overgangsperiode te garanderen en zijn taken over te dragen aan de nieuwe directeur. << (Guy Leysen) (foto: VIB - © Ine Dehandschutter)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

242.000 euro Vlaamse steun voor WaterstofNet

Waterstof staat hoog op de politieke agenda. Bovendien is in Vlaanderen een uniek ecosysteem aanwezig van bedrijven actief in de waterstofketen en worden concrete projecten opgestart.

Gratis AI-applicatie detecteert personen zonder mondmasker

ML6, gespecialiseerd in machine learning en artificiële intelligentie, heeft een nieuwe applicatie gelanceerd in de strijd tegen het coronavirus. De code wordt gratis ter beschikking gesteld

Festo toont nieuwe bionic-projecten op virtuele Hannover Messe

Deze bionics zijn steevast publiekstrekkers op de Hannover Messe. Het bedrijf, sterk in pneumatische en elektrische automatiseringstechnologie, stelt ze dit keer voor op het online corona-alternatief.

Clinchen onder stroom - artikel

Elektrificatie is niet meer te stoppen. Niet alleen in de automobielindustrie, ook elders vind je steeds vaker elektrische aandrijvingen, gevoed door batterijsystemen.

Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

De groene olie dient als grondstof voor bioplastics, chemicaliën en brandstof. De installatie van Vertoro, een spin-off van TU Eindhoven, is deel van een unieke Multi Purpose Pilot Plant.

Afstand houden en volgen ... - artikel

Nog maar kort geleden leek onze overheid een contacttracing-app op je smartphone te willen installeren als een manier om te sturen in de strijd tegen de verspreiding van Covid-19.

Tom Hautekiet aangesteld als nieuwe CEO Port of Zeebrugge

Na een selectieprocedure en een screening van een 110 potentiële kandidaten door een onafhankelijk extern selectiekantoor, werd Tom Hautekiet gekozen als opvolger van Joachim Coens.

Composieten op zoek naar nieuwe toepassingen - artikel

Nu JEC World in Parijs toch niet doorgaat, klopten we aan bij Linde De Vriese, Team Lead Composites bij het SLC-Lab van Sirris in Heverlee, om te vernemen welke trends de sector beheersen.

Leybold breidt Turbovac i/iX-familie verder uit

Vacuümspecialist Leybold heeft zijn Turbovac i/iX-serie uitgebreid met de maten 850 i/iX en 950 i/iX tot zes modellen. De twee nieuwe turbomoleculaire pompvarianten worden voornamelijk gekenmerkt door een langere, probleemloze werking, een langere levensduur van het systeem en lagere bedrijfskosten.

Partners