Lancering zelfevaluatietool voor intellectueel eigendom

Bedrijfsnieuws 28/04/2020 11:21:01

Essenscia heeft een digitaal hulpmiddel ontwikkeld, waarmee binnen het halfuur een goed beeld ontstaat van intellectuele eigendomsrechten van een bedrijf via het beoordelen van uitspraken.

Lees hieronder verder   
Verwant

Belgische ICT-dienstverleners bundelen krachten

CTG lanceert Europese GDPR-stresstest

Exoskelet leidt tot 30-38% minder belasting armen van stukadoors

Hello Customer haalt 6 miljoen euro op voor verdere expansie

Nieuw fabricageproces voor fotonische geïntegreerde schakelingen

Ultradunne tantalumdisulfide supergeleider wordt beter door rijping

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(28/5) CTG lanceert Europese GDPR-stresstest

(27/5) Worden natrium-ion batterijen de toekomst?

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Intellectuele eigendomsrechten vormen een belangrijk element in de bedrijfsvoering, in het bijzonder van ondernemingen wiens succes afhangt van innovatie en creatieve ideeën.

Zonder de bescherming via intellectuele eigendomsrechten zijn de vruchten van innovatie en creativiteit makkelijk te kopiëren en zal een concurrent ze onder eigen naam kunnen vermarkten.

Intellectuele eigendomsbescherming is dus essentieel voor een innovator en entrepreneur om rendement en toegevoegde waarde te halen uit de investeringen in een nieuw innovatief product.

Welke intellectuele eigendomsrechten de meeste aandacht verdienen, zal afhangen van de aard van diensten en producten die een bedrijf aanbiedt, de concurrentiële omgeving en de manier waarop een bedrijf zijn intellectuele eigendomsrechten wil gebruiken.

Een goed beheer van intellectuele eigendom is noodzakelijk om kostenefficiënt de juiste intellectuele eigendomsrechten te creëren, te beheren en te exploiteren alsook om een goede risico-inschatting te maken met betrekking tot rechten van derden om zo eventuele risico’s tijdig en effectief te mitigeren.

Om al deze aspecten van intellectuele eigendom binnen een bedrijf in kaart te brengen, heeft essenscia een digitaal hulpmiddel ontwikkeld. Door een lijst met een honderdtal uitspraken te beoordelen, krijgt een bedrijf binnen het halfuur een goed beeld van hun intellectuele eigendomsrechten en welke de meeste aandacht verdienen.

De tool is makkelijk te gebruiken en behoeft geen speciale voorkennis met betrekking tot intellectuele eigendom.

Aan de hand van een grafische voorstelling wordt aangegeven hoe het portfolio van een bedrijf is samengesteld en hoe dit zich verhoudt tot het gewenste model dat past bij de aard van deze onderneming.

De tool geeft ook een visualisatie beeld van hoe het beheer van intellectueel eigendom verloopt binnen een bedrijf. Deze visuele weergave laat toe om snel te identificeren waar mogelijk bijgestuurd dient te worden. << (Lydia Heida) (foto: lculig - 123RF)

Klik hier om deze tool te downloaden >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

MIVB bestelt extra 128 hybride bussen bij Volvo

Volvo Bus ontving een tweede grote order voor 128 hybride bussen voor de MIVB Brussel. Daarnaast omvat de bestelling een optie voor service en onderhoud van de aandrijflijn en batterijen.

Enorme sluisdeur Pierre Vandammesluis onderweg voor renovatie

Een consortium van Jan De Nul, Algemene Ondernemingen Soetaert, Almex Metaal en Demako zal de sluisdeur in de ICO-terminal in de achterhaven van Zeebrugge grondig renoveren.

Belgian Cycling Factory neemt fietsincubator Bikeville over

Bikeville, de incubator voor bedrijven in de fiets- en mobiliteitsindustrie, wordt overgenomen door Belgian Cycling Factory (BCF), één van de toonaangevende spelers op de fietsmarkt.

75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

De Europese Investerings­bank Bank (EIB) en de Europese Commissie hebben een lening van 75 miljoen euro toegekend aan ArcelorMittal voor de bouw van twee baanbrekende projecten in Gent.

Efficiënt beheer van laagspanningsmotoren via de cloud

In zowat elke industriële omgeving draaien er laagspanningsmotoren: ventilatoren, pompen, … Dat zijn apparaten die u regelmatig moet onderhouden om de goede werking ervan te garanderen.

Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

Superchiraal licht is licht met een ultrahoog hoekmoment en een draaiing van het licht rond haar eigen as, waardoor het licht zich voortplant volgens een helix.

Exportkabels SeaMade offshore windparken in dienst genomen

SeaMade laat weten dat de export kabelverbindingen van de offshore windparken Seastar en Mermaid naar het Modular Offshore Grid (MOG) succesvol zijn getest en in dienst zijn genomen.

Wisselend resultaat voor goederenoverslag Antwerpse haven

De totale goederen­overslag van Port of Antwerp kende een daling in april ten gevolge van de coronacrisis, maar steeg in de eerste vier maanden van dit jaar met 0,4% ten opzichte van 2019.

Conductieve geleidbaarheidssensor voor hygiënische toepassingen

De nieuwe conductieve geleidbaarheidssensor LDL100 van ifm onderscheidt razendsnel het verschil tussen verschillende media. Dit dankt hij aan zijn compacte bouwvorm, zonder verdere aanpassingen voor leidingen met kleine diameters, met als belangrijkste voordeel een bijzonder efficiënte besturing van CIP-processen. >>

Partners