Nieuw coördinatiecentrum voor scheepvaart in Antwerpse haven

Port of Antwerp en het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust bouwen een nieuw havencoördinatiecentrum, waaruit de coördinatie van de scheepvaart in de haven gebeurt.

Trefwoorden: #ACC, #agentschap, #Antwerp Coordination Center, #Antwerpen, #coördinatiecentrum, #duurzaam, #haven, #Maritieme Dienstverlening en Kust, #MDK, #Port of Antwerp, #scheepvaart, #veiligheid, #verkeerstoren

Lees verder

Techniek

( Foto: Port of Antwerp )

ENGINEERINGNET.BE - Een veilig en vlot scheepvaartverkeer is een essentieel onderdeel van elke haven.

Om dat te blijven garanderen en voortdurend te verbeteren, is transparante scheepvaartcoördinatie en een degelijke samenwerking tussen alle partners van de nautische keten nodig.

Het vernieuwde Antwerp Coordination Center is daarvoor een doorslaggevende factor. De scheepvaartcoördinatie krijgt zo een digitale make-over en zet een stap richting een duurzame toekomst.

Port of Antwerp werkt samen met het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust de komende maanden aan de blauwdruk van het nieuwe coördinatiecentrum.

De nieuwe verkeerstoren zal voortaan alle scheepvaartcoördinatie in de haven samenbrengen in een functionele gemeenschappelijke werkvloer. De combinatie van gedigitaliseerde toepassingen en duurzame infrastructuur maken het project toekomstbestendig. Veiligheid is hierbij de hoogste prioriteit.

Volgens de huidige planning is het nieuwe Antwerp Coordination Center tegen eind 2024 operationeel.