Primeur: succesvolle installatie eerste onderwater Slip Joint

Bedrijfsnieuws 29/04/2020 13:23:00

Van Oord heeft als eerste een onderwater Slip Joint fundatie geïnstalleerd bij een offshore-windturbine op volledig commerciële basis, na jaren van ontwikkeling met technologie partners.

Lees hieronder verder   
Verwant

Festo toont nieuwe bionic-projecten op virtuele Hannover Messe

Composieten op zoek naar nieuwe toepassingen - artikel

Jan Verhaeghe, Agesia: passie voor composieten - topingenieur

Lapp introduceert Ölflex Servo one cable solutions

Nieuwe LAPP catalogus editie 2020-21

Engineeringnet Magazine 151 is onlangs verschenen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Cool & Comfort Conferences 2020

CEME Charleroi

donderdag 17 september 2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Onlangs werd met succes de Slip Joint fundatie bij het Nederlandse Borssele V windpark geïnstalleerd. De Slip Joint is een alternatieve verbinding tussen fundatie elementen, een monopile en een transition piece. Hierbij worden twee conische elementen over elkaar worden geschoven.

Het principe van de Slip Joint berust op wrijving, waarbij het gewicht zorgt voor stevigheid en stabiliteit. De installatie vindt plaats doordat de fundatie-elementen van de windturbine over de monopile worden geschoven. Hierbij hoeven geen voegmiddel of bouten meer te worden gebruikt.

In tegenstelling tot gangbare oplossingen biedt de Slip Joint-oplossing de mogelijkheid tot een onderwater verbinding, waardoor een meer gebalanceerde gewichtsverdeling tussen monopile en transition piece mogelijk is.

De Slip Joint oplossing opent daarmee de mogelijkheid om grotere funderingen te fabriceren en te installeren op diepzee-locaties voor de volgende generatie windturbines met bestaande productiefaciliteiten en installatieschepen.

De elementen waaruit de koppeling bestaat, zijn gemaakt met behulp van standaard productiemethoden. De Slip Joint biedt niet alleen een snellere, eenvoudiger en veiligere installatieoplossing, maar vergt ook minder onderhoud tijdens de levensduur van het project.

Het ontwerp en productie van de Slip Joint fundering is door DNVGL in het najaar van 2019 gecertificeerd en door MottMcDonald beoordeeld op bankability aspecten. << (Lydia Heida) (foto: Van Oord)

ACHTERGROND
Het Borssele V project bestaat uit twee windturbines van elk 9,5 MW, waarbij Van Oord verantwoordelijkheid draagt voor de volledige Balance of Plant scope van de constructie van het windpark. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuwe ’hybride-motor’ voor biologisch afbreekbare nanomotoren

Een internationaal onderzoeksteam heeft anorganische nanodeeltjes ontwikkeld die helpen om nanomotoren voort te stuwen, zodat deze medicijnen naar ziek weefsel kunnen transporteren.

Organische elektronica: nog veel te doen - artikel

OLED-schermen zijn hét succesproduct van de organische elektronica. Ferme kleuren en diep, écht zwart. Pixels schitteren op organische, koolstofgebaseerde halfgeleiders maar zonder 'backlight'.

Efficiëntere scheepvaartbegeleiding en planning in Antwerpse Haven

Om het verkeer in de haven veiliger en vlotter te laten verlopen, zet Port of Antwerp digitale oplossingen in, alsmede een mobiel team voor toezicht en handhaving en hybride vaartuigen.

Vynova zet restwarmte in voor stoomproductie

Op haar vestiging in Tessenderlo gebruikt chemiebedrijf Vynova een nieuwe installatie, die restwarmte inzet voor stoomproductie. Goed voor een dalend energieverbruik en lagere CO2-uitstoot.

Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

John Cockerill lanceert het fonds Industrya voor industriële transformatie, samen met FPIM, SRIW & W.IN.G, Noshaq en LRM. Met een incubator en accelerator voor start-ups en scale-ups.

Koningin Paolaprijs voor KIKS-project rond Artificiële intelligentie

Leerlingen onderzoeken de relatie tussen huidmondjes van planten en klimaatverandering, om zo meer te leren over AI, diepe neurale netwerken en Python, een toegankelijke programmeertaal.

Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

Door slim gebruik te maken van bestaande technologie voor kankerbehandeling, mikt het Covid-19 vaccin van myNEO op een lange termijn bescherming bij meer dan 80% van de globale populatie.

Onbeperkt betaald verlof: geluk op de werkvloer wint aan belang - artikel

Leidt onbeperkt verlof tot meer geluk op de werkvloer? “Inzetten op welzijn van de medewerkers is een zeer verstandige keuze”, meent professor in Omgeving en Gezondheid Lode Godderis (KUL).

Partners