Innovatief ontwerp maakt offshore installaties veiliger

Bedrijfsnieuws 30/04/2020 12:15:21

Huisman werd eind vorig jaar gevraagd door Jan De Nul Group voor de engineering, bouw en levering van twee bijzonder innovatieve kranen voor hun nieuwe offshore installatie­schepen.

Lees hieronder verder   
Verwant

BDO adviseert bedrijven over inzet zakelijke drones

Pilz lanceert nieuwe deurgreepmodule met geïntegreerde noodontgrendeling

Helft maakbedrijven vreest voor cyberaanval

Radiologische noodsituaties monitoren met drones

Slimme bolders verhogen veiligheid kaaimuren Port of Antwerp

20% Belgische bedrijfs- en overheidswebsites kwetsbaar voor cyberaanval

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Kennismanagement

online via Zoom

van 17/06/2021 tot 24/06/2021

Samenwerken met BIM - Stadhuis Roeselare

Online ORI webinar

maandag 21 juni 2021

Automatica Sprint

Messe München

van 22/06/2021 tot 24/06/2021

Waterstofconferentie Vlaanderen

Antwerpen

dinsdag 22 juni 2021

Werken na Corona

ORI webinar

vrijdag 25 juni 2021

StocExpo

Antwerp Expo

van 29/06/2021 tot 1/07/2021

Keuze van de redactie

(14/6) VIL-tool helpt bedrijven bij technologiekeuze

(14/6) 500 sensoren monitoren aardappelteelt

(10/6) Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

(9/6) Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

(7/6) Maakt of kraakt de pandemie nu carrières van techvrouwen? - artikel

(7/6) Umicore benoemt Mathias Miedreich tot nieuwe CEO

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Voor deze supergrote kranen ontwikkelde Huisman een Universal Quick Connector (UQC). Dit is een slimme, modulaire en robuuste klem die in het hijsblok van de kraan is gemonteerd.

De nieuwe connector koppelt en ontkoppelt lasten en gereedschappen rechtstreeks met het hijsblok van de kraan. Dit gebeurt zonder tuigage, volledig handsfree en volledig automatisch.

Deze geautomatiseerde werkwijze zorgt ervoor dat de veiligheid van het personeel niet in het gedrang komt. De complexe taak van (meestal handmatig ondersteund) aanhaken en loshaken kan worden voorbereid buiten het kritische pad van de hijsoperatie.

De UQC is uitgerust met actief rotatiemechanisme. Dit vergroot de operationele controle en maakt rotatie van de lading mogelijk, zonder extra ‘taglines’. Dat maakt het mogelijk om zware componenten zoals nacelles en windturbinebladen met strikte boutpatroontoleranties nauwkeurig te positioneren.

De connector gebruikt een specifieke pin om op de hijslast aan te sluiten. Elk object of tool dat is uitgerust met deze pin, kan met hiermee worden gehesen. << (Guy Leysen) (foto: Jan De Nul Group)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Verbeterde membranen voor blauwe energie

Met positief en negatief geladen zoutionen in rivier- en zeewater kun je energie opwekken via speciale membranen. TU Eindhoven ontwikkelde technologie om dit proces te verbeteren.

Betonprinters en metselrobots: opmars van automatisering in bouw - artikel

Op Kamp C in Westerlo heeft de grootste 3D-betonprinter van Europa vorig jaar in één stuk een volledig huis met verdieping geprint. Dat was een wereldprimeur.

CTG lanceert zomerklassen om IT basiskennis bij te brengen

IT-dienstenleverancier CTG lanceert zomerklassen om alle werknemers (van HR-verantwoordelijke tot boekhouder) basisvaardigheden aan te leren om IT-systemen en softwareprogramma’s te testen.

Trends in de maakindustrie in kaart gebracht

Dewi Van De Vyver, CEO van Flow Pilots, en Carine Lucas van technologiefederatie Agoria nemen de belangrijkste digitale trends binnen de maakindustrie onder de loep.

Nieuwe investering versnelt test voor vroege kankerdiagnose

De Nederlandse WUR spin-off Surfix ontvangt 8,5 miljoen euro voor de ontwikkeling van nanocoatings voor biosensoren die buiten het lichaam biologisch materiaal kunnen meten.

Vlaanderen onderzoekt uitrol Hyperloop netwerk

Onze Vlaamse industrie en universiteiten kunnen hier mee koploper zijn. Daarom heeft minister Crevits de opdracht gegeven aan VIL om te onderzoeken wat de mogelijkheden in Vlaanderen zijn.

Toegang op maat met modulair heksysteem

Elke toepassing stelt andere eisen aan het veiligheidsconcept. De keuze varieert dan ook. Denk bijvoorbeeld aan het beveiligen van gevarenzones met veilig­heids­heksys­temen.

Basware behaalt ISO 9001:2015-certificering

Het Basware quality management system is gecertificeerd volgens de ISO 9001:2015-norm, de meest algemeen erkende internationale norm voor kwaliteitsmanagement.

AI-functionaliteit voor Kontron KBox A-203-AI-GC

Kontron gaat zijn AI-platform ook beschikbaar stellen als een KBox-pc op basis van een Intel Atom x7-E3950-processor. De KBox is gebruiksklaar en kan direct geïntegreerd worden in bestaande X86-landschappen om snel en efficiënt eigen toepassingsscenario's rond Machine Learning en Artificial Intelligence te implementeren. >>

Partners