Ontwikkeling platform om medicijneffecten op bot in 3D te onderzoeken

Onderzoek & Wetenschap 6/05/2020 8:42:12

TU Eindhoven streeft ernaar met dit platform testresultaten te verkrijgen die net zo precies zijn als in dierexperimenten, voor een betere medicijnscreening en minder dierexperimenten.

Lees hieronder verder   
Verwant

Vlaanderen investeert 2 miljoen euro in snelle covid-test

Siemens Healthineers lanceert snelle COVID-19 Antigeen test

Biosensor voor continue monitoring door middel van moleculaire look-alike

Medicijnen sneller beschikbaar met innovatieve technologie

Acceleratieprogramma voor medische healthtech succesvol gestart

UAntwerpen krijgt vooruitstrevend vaccincomplex

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Aquarama Trade Fair

Brabanthal Leuven

donderdag 29 oktober 2020

IO-Link 4 Life Digital Event

Digital Event

donderdag 29 oktober 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 4/11/2020 tot 19/11/2020

Internet of Things (IoT)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 9/11/2020 tot 11/11/2020

Praktische inleiding tot Fire Safety Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 9/11/2020 tot 23/03/2021

Bouwmanager - module People Management

Antwerpen

van 10/11/2020 tot 8/12/2020

Keuze van de redactie

(27/10) Vlaanderen investeert 2 miljoen euro in snelle covid-test

(26/10) Slimme verpakkingen voor slimme toepassingen - artikel

(22/10) Ontwikkeling goedkope, printbare sensoren in stroomversnelling

(21/10) Miljoenenproject North-C-Methanol in North Sea Port opgestart

(19/10) Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

(19/10) Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het ontwikkelen van medicijnen is een langdurig en duur proces met lage succeskansen in klinisch onderzoek.

De kans op succes is te vergroten door strengere succescriteria te handhaven in de preklinische stadia van het proces van medicijnontwikkeling.

Huidige platforms voor screening zijn gebaseerd op 2D-experimenten en richten zich veelal op een enkel celtype. Echter, overtuigend bewijs suggereert dat het gebruik van 3D-technieken de precisie kan verbeteren in het ontdekken van nieuwe medicijnen.

Het BoneScreen-platform dat biomedisch Ingenieur Sandra Hofmann en collega’s ontwikkelen, zal het over tijd monitoren van de interactie tussen botcellen in 3D botstructuren in ex vivo faciliteren met micro- computertomografie (µCT).

Hofmann: “Het voorgestelde screening platform heeft de potentie om huidige beperkingen van in vitro modellen te overwinnen door de belangrijke cel-cel- en cel-matrix-communicatie te behouden in hun fysiologische 3D-botomgeving."

"Tegelijkertijd brengt het ons fundamentele onderzoek een stap dichter bij een praktische applicatie door het potentieel te exploiteren samen met commerciële partners LifeTec Group en OsteoPharma.”

Hofmann bestudeert de interactie van verschillende cellen in bot en hoe zij reageren op hun omgeving. Met het uiteindelijk doel om botfysiologie te begrijpen en te helpen om botbreuken te regenereren of botziektes te behandelen.

Uniek in deze aanpak is het bestuderen hoe de verschillende celtypes samenwerken in een 3D-omgeving en hun acties over tijd te volgen. Voor dit doel laat ze kleine, levende botten groeien in het laboratorium.

Voor de ontwikkeling van dit platform is een European Research Council (ERC) Proof of Concept beurs toegewezen van 150.000 euro. << (Lydia Heida) (foto: TU Eindhoven)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Colt Technology Services en KevlinX bundelen krachten

De eerste locatie die met het Colt IQ Network wordt verbonden is de grootschalige Data Centre Campus van KevlinX in Brussel, waarvan de livegang gepland staat voor eind 2021.

Altair heeft M-Base overgenomen

Altair, de leverancier van software voor productontwerp, high-performance computing (HPC) en data-analyses, neemt M-Base Engineering + Software GmbH over.

Autobouwer ontwikkelt lichte voertuigen dankzij ruimtevaarttechnologie

Jaguar Land Rover neemt deel aan een uniek onderzoek naar de geschiktheid van geavanceerde, lichtgewicht metalen en composieten voor toepassing in toekomstige voertuigen.

Radar is de betere ultrasoon

VEGA heeft haar niveausensoren portfolio aangevuld met een nieuwe serie radarinstrumenten voor standaard meetapplicaties en prijsgevoelige toepassingen.

Data opslaan op een dun draadje bijna mogelijk

Radboud Universiteit en Rijksuniversiteit Groningen zijn een stap verder in het ontwikkelen van een nieuwe technologie, waarbij informatie weggeschreven wordt op een keten van moleculen.

Stoom in uw bedrijf - artikel

Een stoominstallatie bestaat uit vier grotere gehelen: stoomproductie, stoomdistributie, stoomverbruikers en condensaatafvoer. Elk deel heeft een invloed op het totaalrendement.

Ontwikkeling goedkope, printbare sensoren in stroomversnelling

Onderzoekers van UHasselt, Swansea University en de Universiteit van Dresden hebben grote stappen gezet in de ontwikkeling van infraroodsensoren uit goedkope, printbare elektronica.

10e editie solarvakbeurs InterSolution 2021 gaat door

Op 27 en 28 januari vindt de tiende editie plaats van Intersolution, een netwerk- en vakbeurs voor zonne-energie. De belangrijkste specialisten uit de branche worden samengebracht.

WEG breidt W60-motorlijn uit

Motorfabrikant WEG heeft zijn assortiment W60-motoren uitgebreid. De driefasige inductiemotoren zijn de meest compacte modulaire motoren op de markt en zijn nu beschikbaar in bouwgrootten 335H/G en 400G/F. De nieuwe afmetingen zijn ideaal voor toepassingen als compressoren, pompen en ventilatoren en zijn ontwikkeld voor de IEC-markt.

Partners