Acht Belgische projecten in tweede ronde #EUvsVirus hackaton

Economie 6/05/2020 10:52:58

Om de coronacrisis het hoofd te bieden, organiseerde de Europese Commissie op 24-26 april de #EUvsVirus hackaton op zoek naar innovatieve antwoorden in de strijd tegen COVID-19.

Lees hieronder verder   
Verwant

Siemens Healthineers lanceert snelle COVID-19 Antigeen test

Biosensor voor continue monitoring door middel van moleculaire look-alike

Medicijnen sneller beschikbaar met innovatieve technologie

Acceleratieprogramma voor medische healthtech succesvol gestart

UAntwerpen krijgt vooruitstrevend vaccincomplex

‘Kanker op een chip’ voor beter begrip van uitzaaiingen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Navingo Career Event

RDM Rotterdam – Onderzeebootloods

van 27/10/2020 tot 28/10/2020

Always an eye on your assets

B&R Webinar

dinsdag 27 oktober 2020

Aquarama Trade Fair

Brabanthal Leuven

donderdag 29 oktober 2020

IO-Link 4 Life Digital Event

Digital Event

donderdag 29 oktober 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 4/11/2020 tot 19/11/2020

Internet of Things (IoT)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 9/11/2020 tot 11/11/2020

Keuze van de redactie

(19/10) Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

(19/10) Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

(15/10) 3D-printen met gebruikte materialen voor een circulaire economie

(15/10) Startup re.alto moet digitalisering energiesector versnellen

(12/10) VLIZ breidt onderzoekscapaciteit uit in nieuwe ’Ocean Innovation Space’

(12/10) Europese steun voor Antwerps innovatief CO2-reductie project

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Wereldwijd namen tal van onderzoekers, innovatoren, burgers, ... deel aan dit online evenement. De hackaton resulteerde in 117 mogelijke innovatieve oplossingen, waarbij België vertegenwoordigd is in 8 projecten.

Al deze innovatoren zijn nu op zoek naar investeerders. Van 22 tot 25 mei nemen zij daarom deel aan het online matchmaking event de Matchathon waar zowel eindgebruikers (ziekenhuizen, zorginstellingen, overheden, ...) als investeerders en bedrijven welkom zijn om één van deze innovatieve oplossingen te financieren, uit te werken en te implementeren. << (Guy Leysen) (foto: © Europese Unie)

Meer over de Belgische projecten:

  1. Het COVID 19-Alert ontwikkelt een traceer-app die waarschuwt wanneer je in de buurt van “bevestigde” COVID19-slachtoffers bent geweest.
  2. De Instant SARS-CoV-2 breathalyzer ontwikkelt screeningapparatuur dat aan de hand van je uitademing, snel en eenvoudig detecteert of je besmet bent met het COVID 19-virus.
  3. Het project HomeNurse werkt een geautomatiseerde dienst uit waarbij COVID19-patiënten regelmatig gecontacteerd worden om hun situatie van nabij op te volgen.
  4. Het BorderX.eu-project probeert een oplossing te zoeken voor prioritaire transporten die letterlijk aan de gesloten Europese binnengrenzen staan te wachten.
  5. MAGGY helpt ons om de ‘social distancing’-regels te respecteren tijdens de heropstart van ons economisch en sociaal leven.
  6. #WeStudyTogether is een online peer-to-peer leergemeenschap waarbij onderwijsinstellingen (vanop afstand) studenten betrekken om de leerachterstand zo klein mogelijk te houden.
  7. Het platform IFFA heeft als doel overheden te ondersteunen om COVID-gerelateerde aanvragen voor financiële hulp snel, efficiënt en automatische te verwerken en zo financiële ondersteuning te bieden.
  8. Het project Corazones against Covid 19 focust zich op het herstel van kmo’s, waarbij lokale overheden en particuliere investeerders betrokken worden.

Klik hier voor informatie over alle projecten >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

KUL bio-ingenieurs hebben een nieuwe methode gevonden om schadelijke geperfluoreerde chemicaliën uit het water te filteren. De zogenaamde PFAS breken niet af en stapelen zich op in het milieu.

Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

Generaal-majoor Lutgardis Claes werd de eerste vrouwelijke rector van de Brusselse Koninklijke Militaire School (KMS). Ze is Burgerlijk Ingenieur in de vliegtuigbouw en bewapening-ballistiek

State-of-the-art batterijtester voor testlabo EnergyVille

Het batterijtestlabo van EnergyVille werd onlangs uitgebreid met een state-of-the-art batterijtester van de fabrikant PEC. Tegelijkertijd werd ook een temperatuurkamer in gebruik genomen.

Iconische brug bindmiddel voor Antwerpen-Noord

Sinds juli 2016 vormt de Parkbrug over de Italiëlei een verkeersveilige verbinding voor voetgangers en fietsers tussen Park Spoor Noord, het oude stadscentrum en het Eilandje.

ORI en Tractebel vs corona 1.0

Begin maart vond het laatste fysieke ORI-event plaats in Gare Maritime te Brussel. Het opkomende coronavirus was toen al onderwerp van vele gesprekken, maar de impact was nog onduidelijk.

Volvo Trucks gaat elektrische voertuigen in bouwsector testen

Deze maand is Volvo Trucks gestart met livetests van een volledig elektrisch voertuig in de bouwsector. Het bedrijf leverde hiervoor twee voertuigen voor zwaar gebruik aan zijn klant Swerock

Accelerator Start it @KBC verwelkomt recordaantal ondernemers

Meer dan 280 start-ups dienden hun kandidatuur in voor de 20e pitchwave van Start it @KBC. Dat is een recordaantal sinds de start van de accelerator in 2014.

Coronaproef ’fysiek’ netwerken tijdens succesvolle ABISS2020

Begin oktober slaagden de 68 technologiepartners er in om met 583 fysieke bezoekers en 248 digitale bezoekers te netwerken omtrent trends en oplossingen voor industriële digitalisering.

ABB introduceert nieuwe ultrasone niveautransmitter

ABB heeft een nieuwe ultrasone niveautransmitter met vele functies gelanceerd, speciaal ontworpen voor industrieën met een groot aantal geïnstalleerde niveaumeters. Met zijn modulaire ontwerp en intelligente algoritmen is de LST200 eenvoudig te installeren, in bedrijf te stellen en te onderhouden en is stabiel in gebruik. >>

Partners