Acht Belgische projecten in tweede ronde #EUvsVirus hackaton

Economie 6/05/2020 10:52:58

Om de coronacrisis het hoofd te bieden, organiseerde de Europese Commissie op 24-26 april de #EUvsVirus hackaton op zoek naar innovatieve antwoorden in de strijd tegen COVID-19.

Lees hieronder verder   
Verwant

Data-analytische technieken voor beter interpreteren testuitslagen

Met koffiecups thuis testen op het corona

Kanker bestrijden met gepersonaliseerde vaccins

Less2care bewaakt hygiëne met RFID-technologie

Openbaar onderzoek nieuwe stap in bouw RECUMO-installatie

GSK investeert tot 330 miljoen euro in Waverse vestiging

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Smart Electrical Grid & Heat Grid Buildings

Live Webinar

van 21/04/2021 tot 28/04/2021

CE-machinerichtlijn 2006-42-EG

Online cursus IE-net

van 27/04/2021 tot 6/05/2021

EPLAN Virtual Fair

Online

van 28/04/2021 tot 29/04/2021

Analyse van het machinepark

online seminarie: datagestuurde optimalisering van bediening en onderhoud

donderdag 29 april 2021

Grand Paris Express

Live Webinar

dinsdag 4 mei 2021

Sensor+Test 2021

Online event

van 4/05/2021 tot 6/05/2021

Keuze van de redactie

(15/4) Prototype voor fysiek internet in haven Antwerpen en Zeebrugge

(14/4) Eerste twee nieuwe KM3NeT-detectorlijnen geïnstalleerd

(13/4) Start-up maakt biobrandstoffen en polymeren uit CO2

(12/4) BYD installeert bladbatterijen in alle elektrische auto’s

(8/4) Eerste groene waterstoffabrieken North Sea Port in ontwerpfase

(7/4) Hugo Thienpont: ”Over fotonica en jong bloed” - topingenieur

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Wereldwijd namen tal van onderzoekers, innovatoren, burgers, ... deel aan dit online evenement. De hackaton resulteerde in 117 mogelijke innovatieve oplossingen, waarbij België vertegenwoordigd is in 8 projecten.

Al deze innovatoren zijn nu op zoek naar investeerders. Van 22 tot 25 mei nemen zij daarom deel aan het online matchmaking event de Matchathon waar zowel eindgebruikers (ziekenhuizen, zorginstellingen, overheden, ...) als investeerders en bedrijven welkom zijn om één van deze innovatieve oplossingen te financieren, uit te werken en te implementeren. << (Guy Leysen) (foto: © Europese Unie)

Meer over de Belgische projecten:

  1. Het COVID 19-Alert ontwikkelt een traceer-app die waarschuwt wanneer je in de buurt van “bevestigde” COVID19-slachtoffers bent geweest.
  2. De Instant SARS-CoV-2 breathalyzer ontwikkelt screeningapparatuur dat aan de hand van je uitademing, snel en eenvoudig detecteert of je besmet bent met het COVID 19-virus.
  3. Het project HomeNurse werkt een geautomatiseerde dienst uit waarbij COVID19-patiënten regelmatig gecontacteerd worden om hun situatie van nabij op te volgen.
  4. Het BorderX.eu-project probeert een oplossing te zoeken voor prioritaire transporten die letterlijk aan de gesloten Europese binnengrenzen staan te wachten.
  5. MAGGY helpt ons om de ‘social distancing’-regels te respecteren tijdens de heropstart van ons economisch en sociaal leven.
  6. #WeStudyTogether is een online peer-to-peer leergemeenschap waarbij onderwijsinstellingen (vanop afstand) studenten betrekken om de leerachterstand zo klein mogelijk te houden.
  7. Het platform IFFA heeft als doel overheden te ondersteunen om COVID-gerelateerde aanvragen voor financiële hulp snel, efficiënt en automatische te verwerken en zo financiële ondersteuning te bieden.
  8. Het project Corazones against Covid 19 focust zich op het herstel van kmo’s, waarbij lokale overheden en particuliere investeerders betrokken worden.

Klik hier voor informatie over alle projecten >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Data leiden naar DNA verspaningsproces - artikel

Eind vorig jaar organiseerde Sirris een masterclass rond het potentieel van datagebruik in de verspaning in het kader van Machining 4.0. Tom Jacobs van Sirris legt uit.

Logflow neemt intrek op O-Forty-site

Het bedrijf heeft onlangs het nieuwe hoofdkantoor op de O-Forty-site in Oostkamp in gebruik genomen. Met de investering gaat een prijskaartje van 6,5 miljoen euro gepaard.

Start-up maakt biobrandstoffen en polymeren uit CO2

D-CRBN, gegroeid uit de onderzoeksgroep PLASMANT van de UAntwerpen, splitst schadelijke CO2-moleculen op, om er onder meer biobrandstoffen en polymeren mee te maken.

Bosch Rexroth wint de Hermes Award 2021

De Hermes Award werd gisteren uitgereikt tijdens de Hannover Messe Digital Edition. Bosch Rexroth won met hun elektrische actuator die proceskleppen onder water kan aansturen.

On-demand 3D-printen nog niet vanzelfsprekend - artikel

Toen begin vorig jaar door de coronapandemie aanvoerlijnen vanuit het Verre Oosten stilvielen, kwam additive manufacturing in veel directiekamers op de agenda. Is 3D-printen een oplossing?

Promovendus ontwikkelt slimme ramen voor glastuinbouw

Omdat de hoeveelheid invallend licht zelfs in hightech kassen nog steeds erg lastig blijkt te regelen, ontwikkelde Gilles Timmermans ‘slimme ramen’ met een fluorescerende kleurstof.

BYD installeert bladbatterijen in alle elektrische auto’s

BYD gaat al zijn volledig elektrische personenauto’s leveren met de ultraveilige bladbatterijen van het merk dat de spijkerpenetratietest als teststandaard aangenomen.

Intracto Group gaat internationale tour op met overname Orangedotcom

Intracto Group versterkt zich met het Amsterdamse digital marketing agency Orangedotcom, waar een team van 30 digitale experts zich richt op het realiseren van digitale groei van klanten.

Typhoon heeft eigen 'DOME' in gebruik genomen

Dit nieuwe gebouw is een hoge opslaglocatie ingericht met rolbruggen en voldoende plaatsen voor stockage en laden en lossen. Het gebouw, op een oppervlakte van 1.200 m², is 14.5 meter hoog. Het dak is uitgevoerd in doorzichtige folie waardoor er overdag geen extra verlichting nodig is. Er kunnen ook elektrische wagens opgeladen worden. >>

Partners