Acht Belgische projecten in tweede ronde #EUvsVirus hackaton

Om de coronacrisis het hoofd te bieden, organiseerde de Europese Commissie op 24-26 april de #EUvsVirus hackaton op zoek naar innovatieve antwoorden in de strijd tegen COVID-19.

Trefwoorden: #coronavirus, #covid-19, #hackathon, #innovatie, #pan-europees

Lees verder

Nieuws

( Foto: © Europese Unie )

ENGINEERINGNET.BE - Wereldwijd namen tal van onderzoekers, innovatoren, burgers, ... deel aan dit online evenement. De hackaton resulteerde in 117 mogelijke innovatieve oplossingen, waarbij België vertegenwoordigd is in 8 projecten.

Al deze innovatoren zijn nu op zoek naar investeerders. Van 22 tot 25 mei nemen zij daarom deel aan het online matchmaking event de Matchathon waar zowel eindgebruikers (ziekenhuizen, zorginstellingen, overheden, ...) als investeerders en bedrijven welkom zijn om één van deze innovatieve oplossingen te financieren, uit te werken en te implementeren.


Meer over de Belgische projecten:

  1. Het COVID 19-Alert ontwikkelt een traceer-app die waarschuwt wanneer je in de buurt van “bevestigde” COVID19-slachtoffers bent geweest.
  2. De Instant SARS-CoV-2 breathalyzer ontwikkelt screeningapparatuur dat aan de hand van je uitademing, snel en eenvoudig detecteert of je besmet bent met het COVID 19-virus.
  3. Het project HomeNurse werkt een geautomatiseerde dienst uit waarbij COVID19-patiënten regelmatig gecontacteerd worden om hun situatie van nabij op te volgen.
  4. Het BorderX.eu-project probeert een oplossing te zoeken voor prioritaire transporten die letterlijk aan de gesloten Europese binnengrenzen staan te wachten.
  5. MAGGY helpt ons om de ‘social distancing’-regels te respecteren tijdens de heropstart van ons economisch en sociaal leven.
  6. #WeStudyTogether is een online peer-to-peer leergemeenschap waarbij onderwijsinstellingen (vanop afstand) studenten betrekken om de leerachterstand zo klein mogelijk te houden.
  7. Het platform IFFA heeft als doel overheden te ondersteunen om COVID-gerelateerde aanvragen voor financiële hulp snel, efficiënt en automatische te verwerken en zo financiële ondersteuning te bieden.
  8. Het project Corazones against Covid 19 focust zich op het herstel van kmo’s, waarbij lokale overheden en particuliere investeerders betrokken worden.

Klik hier voor informatie over alle projecten