Acht Belgische projecten in tweede ronde #EUvsVirus hackaton

Economie 6/05/2020 10:52:58

Om de coronacrisis het hoofd te bieden, organiseerde de Europese Commissie op 24-26 april de #EUvsVirus hackaton op zoek naar innovatieve antwoorden in de strijd tegen COVID-19.

Lees hieronder verder   
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

(13/5) 5 miljoen euro EU-subsidie voor hernieuwbare maritieme brandstoffen

(12/5) Volvo Cars partnert met Luminar voor technologie autonome voertuigen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Wereldwijd namen tal van onderzoekers, innovatoren, burgers, ... deel aan dit online evenement. De hackaton resulteerde in 117 mogelijke innovatieve oplossingen, waarbij België vertegenwoordigd is in 8 projecten.

Al deze innovatoren zijn nu op zoek naar investeerders. Van 22 tot 25 mei nemen zij daarom deel aan het online matchmaking event de Matchathon waar zowel eindgebruikers (ziekenhuizen, zorginstellingen, overheden, ...) als investeerders en bedrijven welkom zijn om één van deze innovatieve oplossingen te financieren, uit te werken en te implementeren. << (Guy Leysen) (foto: © Europese Unie)

Meer over de Belgische projecten:

  1. Het COVID 19-Alert ontwikkelt een traceer-app die waarschuwt wanneer je in de buurt van “bevestigde” COVID19-slachtoffers bent geweest.
  2. De Instant SARS-CoV-2 breathalyzer ontwikkelt screeningapparatuur dat aan de hand van je uitademing, snel en eenvoudig detecteert of je besmet bent met het COVID 19-virus.
  3. Het project HomeNurse werkt een geautomatiseerde dienst uit waarbij COVID19-patiënten regelmatig gecontacteerd worden om hun situatie van nabij op te volgen.
  4. Het BorderX.eu-project probeert een oplossing te zoeken voor prioritaire transporten die letterlijk aan de gesloten Europese binnengrenzen staan te wachten.
  5. MAGGY helpt ons om de ‘social distancing’-regels te respecteren tijdens de heropstart van ons economisch en sociaal leven.
  6. #WeStudyTogether is een online peer-to-peer leergemeenschap waarbij onderwijsinstellingen (vanop afstand) studenten betrekken om de leerachterstand zo klein mogelijk te houden.
  7. Het platform IFFA heeft als doel overheden te ondersteunen om COVID-gerelateerde aanvragen voor financiële hulp snel, efficiënt en automatische te verwerken en zo financiële ondersteuning te bieden.
  8. Het project Corazones against Covid 19 focust zich op het herstel van kmo’s, waarbij lokale overheden en particuliere investeerders betrokken worden.

Klik hier voor informatie over alle projecten >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Efficiënt beheer van laagspanningsmotoren via de cloud

In zowat elke industriële omgeving draaien er laagspanningsmotoren: ventilatoren, pompen, … Dat zijn apparaten die u regelmatig moet onderhouden om de goede werking ervan te garanderen.

Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

Superchiraal licht is licht met een ultrahoog hoekmoment en een draaiing van het licht rond haar eigen as, waardoor het licht zich voortplant volgens een helix.

Exportkabels SeaMade offshore windparken in dienst genomen

SeaMade laat weten dat de export kabelverbindingen van de offshore windparken Seastar en Mermaid naar het Modular Offshore Grid (MOG) succesvol zijn getest en in dienst zijn genomen.

Wisselend resultaat voor goederenoverslag Antwerpse haven

De totale goederen­overslag van Port of Antwerp kende een daling in april ten gevolge van de coronacrisis, maar steeg in de eerste vier maanden van dit jaar met 0,4% ten opzichte van 2019.

Nieuw proces om poreuze silica te synthetiseren

TU Eindhoven en Nouryon hebben een methode ontwikkeld om op grote schaal op maat gemaakte silicamicrobolletjes te synthetiseren, waarbij de porositeit en poriegrootte precies is te bepalen.

Sensirion lanceert nieuwe digitale flow meter voor beademings­apparatuur

De wereldwijde vraag voor sensoren voor toepassing in beademingsapparatuur is de afgelopen maanden explosief gestegen. Daarom heeft Sensirion recent de SFM3019 op de markt gebracht.

Belgische start-up landschap wordt internationaler

De start-up community van Start it @KBC telt ondertussen al meer dan 40 verschillende nationaliteiten. Heel wat start-ups en scale-ups hebben vaak ook internationale teams.

Cellen lopen beschadiging op door inname koper

TU Delft en de Poolse Academie van Wetenschappen ontdekten dat als koper zich in de cel aan eiwitten bindt, er tijdelijke tussenvormen ontstaan die kunnen leiden tot schade aan de cel.

Conductieve geleidbaarheidssensor voor hygiënische toepassingen

De nieuwe conductieve geleidbaarheidssensor LDL100 van ifm onderscheidt razendsnel het verschil tussen verschillende media. Dit dankt hij aan zijn compacte bouwvorm, zonder verdere aanpassingen voor leidingen met kleine diameters, met als belangrijkste voordeel een bijzonder efficiënte besturing van CIP-processen. >>

Partners