Cegeka neemt stap richting 5G door overname Waals telecombedrijf

Bedrijfsnieuws 11/05/2020 15:06:37

IT-groep Cegeka heeft Waalse telecombedrijf Gridmax overgenomen. Dat is een service provider van bedrijfskritische 4G connectiviteit ondersteund door multi-acces edge computing oplossingen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Leon van de Pas is nieuwe CEO van Unifly

Stroomverbruik van artificiële intelligentie drastisch verminderd

Zijn uw behuizingen klaar voor de zomer? - column

Gratis AI-applicatie detecteert personen zonder mondmasker

Afstand houden en volgen ... - artikel

Lancering een van de eerste Europese volwaardige 5G-testnetwerken

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Basiskennis bedrijfsfinanciën

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/08/2020 tot 31/08/2020

Onderhandelen met impact (online)

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/08/2020 tot 27/08/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Piping en Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/09/2020 tot 21/01/2020

Big data in the cloud

Het ingenieurshuis - Antwerpen

donderdag 3 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Keuze van de redactie

(13/7) Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

(7/7) ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Met deze acquisitie neemt Cegeka een nieuwe stap in de beloftevolle Industrial Internet of Things (IIOT) markt en krijgt nu ook al toegang tot de toekomstige 5G-frequentieband.

Stijn Bijnens, CEO van Cegeka: “Het bestaande netwerk en spectrum dat Gridmax exploiteert, laten ons toe om de eerste stappen te zetten in de draadloze telecommunicatiemarkt in aanloop naar de uitrol van nieuwe 5G-diensten.”

Gridmax is gespecialiseerd in het beheer van bedrijfskritische 4G connectiviteit voor Machine Type Communication (MTC)-toepassingen in landelijke regio’s. Het bedrijf maakt hiervoor gebruik van de 3,5GHz band. Een van de belangrijkste diensten van het bedrijf is het beheer van 4G connectiviteit voor SCADA-telecontrole van apparatuur in afgelegen stroomdistributiecabines.

Eric Smekens, CEO van Gridmax: “Deze overname biedt ons een aanzienlijk groeipotentieel en daarnaast krijgen wij toegang tot nieuwe middelen om de evolutie naar massieve Machine Type Communication (mMTC) 5G diensten te bewerkstelligen.”

Gridmax is een van de partijen in België die op dit ogenblik al gebruiksrechten voor het Belgische 5G-spectrum in handen heeft. De frequenties bevinden zich aan de onderzijde van de zogenaamde 5G-band, tussen 3,4 en 3,6 Ghz.

Bijnens: “Dankzij deze frequenties kunnen we private netwerken uitrollen voor bedrijven, gebruikmakend van 5G-technologie.”

Naast hoge snelheden biedt 5G stabiele, betrouwbare, lage latency connectiviteit. Deze voordelen verhogen de efficiëntie van bedrijfskritische operationele processen en maken de uitrol van nieuwe en innovatieve mMTC / IIOT-diensten mogelijk. << (Guy Leysen) (foto: efks - 123RF)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

242.000 euro Vlaamse steun voor WaterstofNet

Waterstof staat hoog op de politieke agenda. Bovendien is in Vlaanderen een uniek ecosysteem aanwezig van bedrijven actief in de waterstofketen en worden concrete projecten opgestart.

Gratis AI-applicatie detecteert personen zonder mondmasker

ML6, gespecialiseerd in machine learning en artificiële intelligentie, heeft een nieuwe applicatie gelanceerd in de strijd tegen het coronavirus. De code wordt gratis ter beschikking gesteld

Festo toont nieuwe bionic-projecten op virtuele Hannover Messe

Deze bionics zijn steevast publiekstrekkers op de Hannover Messe. Het bedrijf, sterk in pneumatische en elektrische automatiseringstechnologie, stelt ze dit keer voor op het online corona-alternatief.

Clinchen onder stroom - artikel

Elektrificatie is niet meer te stoppen. Niet alleen in de automobielindustrie, ook elders vind je steeds vaker elektrische aandrijvingen, gevoed door batterijsystemen.

Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

De groene olie dient als grondstof voor bioplastics, chemicaliën en brandstof. De installatie van Vertoro, een spin-off van TU Eindhoven, is deel van een unieke Multi Purpose Pilot Plant.

Afstand houden en volgen ... - artikel

Nog maar kort geleden leek onze overheid een contacttracing-app op je smartphone te willen installeren als een manier om te sturen in de strijd tegen de verspreiding van Covid-19.

Tom Hautekiet aangesteld als nieuwe CEO Port of Zeebrugge

Na een selectieprocedure en een screening van een 110 potentiële kandidaten door een onafhankelijk extern selectiekantoor, werd Tom Hautekiet gekozen als opvolger van Joachim Coens.

Composieten op zoek naar nieuwe toepassingen - artikel

Nu JEC World in Parijs toch niet doorgaat, klopten we aan bij Linde De Vriese, Team Lead Composites bij het SLC-Lab van Sirris in Heverlee, om te vernemen welke trends de sector beheersen.

Leybold breidt Turbovac i/iX-familie verder uit

Vacuümspecialist Leybold heeft zijn Turbovac i/iX-serie uitgebreid met de maten 850 i/iX en 950 i/iX tot zes modellen. De twee nieuwe turbomoleculaire pompvarianten worden voornamelijk gekenmerkt door een langere, probleemloze werking, een langere levensduur van het systeem en lagere bedrijfskosten.

Partners