Volvo Cars partnert met Luminar voor technologie autonome voertuigen

Bedrijfsnieuws 12/05/2020 9:15:39

De LiDAR- en perceptie­technologie van het technologie­bedrijf Luminar zal weldra door Volvo Cars geïnstalleerd worden in hun volgende generatie wagens, waardoor deze weer veiliger worden.

Lees hieronder verder   
Verwant

Leon van de Pas is nieuwe CEO van Unifly

Stroomverbruik van artificiële intelligentie drastisch verminderd

Zijn uw behuizingen klaar voor de zomer? - column

Gratis AI-applicatie detecteert personen zonder mondmasker

Afstand houden en volgen ... - artikel

Lancering een van de eerste Europese volwaardige 5G-testnetwerken

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Basiskennis bedrijfsfinanciën

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/08/2020 tot 31/08/2020

Onderhandelen met impact (online)

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/08/2020 tot 27/08/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Piping en Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/09/2020 tot 21/01/2020

Big data in the cloud

Het ingenieurshuis - Antwerpen

donderdag 3 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Keuze van de redactie

(13/7) Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

(7/7) ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - SPA 2, de volgende generatie van de modulaire voertuig­architectuur van Volvo Cars zal vanaf 2022 beschikbaar zijn als versie met hardware klaar voor autonoom rijden, met de Luminar-LiDAR naadloos geïntegreerd in het dak.

Wagens op basis van de SPA 2 zullen draadloos software-updates ontvangen en als klanten ervoor kiezen zal de Highway Pilot-functie voor volledig autonoom rijden op de snelweg worden geactiveerd eens is bewezen dat ze veilig is voor specifieke geografische locaties en omstandigheden.

Naast deze functie zijn de beide bedrijven samen ook de rol van LiDAR aan het verkennen voor verbeterde toekomstige systemen voor geavanceerde rijassistentie (ADAS) en zouden mogelijk alle toekomstige op SPA 2 gebaseerde wagens standaard worden uitgerust met een LiDAR-sensor.

De technologie van Luminar is gebaseerd op hoogperformante LiDAR-sensoren, die miljoenen laserlichtimpulsen uitzenden om precies te detecteren waar voorwerpen zich bevinden door de omgeving te scannen in 3D. Zo ontstaat er een tijdelijke realtime kaart zonder nood aan een internetverbinding.

LiDAR is een cruciaal element om wagens te ontwikkelen die veilig autonoom kunnen rijden doordat het hen een zicht en perceptie geeft waarop kan worden vertrouwd en dat niet kan worden voorzien louter met behulp van camera’s en radar. Dit is een ideale basis voor een veilige besluitvorming in een complexe omgeving en aan een hoge snelheid.

Beiden kondigen ook aan dat ze hun samenwerking nog gaan verdiepen om samen een robuuste industrialisatie en validatie van deze LiDAR-technologie te verzekeren voor serieproductie.

Voor Luminar betekent dit partnerschap de eerste aanlevering van zijn technologie voor serieproductie. Dat is een belangrijke stap om tot de schaalvoordelen te komen die het nodig heeft om zijn technologie te introduceren in de ruimere automobielsector. << (Guy Leysen) (foto: Volvo Cars)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

242.000 euro Vlaamse steun voor WaterstofNet

Waterstof staat hoog op de politieke agenda. Bovendien is in Vlaanderen een uniek ecosysteem aanwezig van bedrijven actief in de waterstofketen en worden concrete projecten opgestart.

Gratis AI-applicatie detecteert personen zonder mondmasker

ML6, gespecialiseerd in machine learning en artificiële intelligentie, heeft een nieuwe applicatie gelanceerd in de strijd tegen het coronavirus. De code wordt gratis ter beschikking gesteld

Festo toont nieuwe bionic-projecten op virtuele Hannover Messe

Deze bionics zijn steevast publiekstrekkers op de Hannover Messe. Het bedrijf, sterk in pneumatische en elektrische automatiseringstechnologie, stelt ze dit keer voor op het online corona-alternatief.

Clinchen onder stroom - artikel

Elektrificatie is niet meer te stoppen. Niet alleen in de automobielindustrie, ook elders vind je steeds vaker elektrische aandrijvingen, gevoed door batterijsystemen.

Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

De groene olie dient als grondstof voor bioplastics, chemicaliën en brandstof. De installatie van Vertoro, een spin-off van TU Eindhoven, is deel van een unieke Multi Purpose Pilot Plant.

Afstand houden en volgen ... - artikel

Nog maar kort geleden leek onze overheid een contacttracing-app op je smartphone te willen installeren als een manier om te sturen in de strijd tegen de verspreiding van Covid-19.

Tom Hautekiet aangesteld als nieuwe CEO Port of Zeebrugge

Na een selectieprocedure en een screening van een 110 potentiële kandidaten door een onafhankelijk extern selectiekantoor, werd Tom Hautekiet gekozen als opvolger van Joachim Coens.

Composieten op zoek naar nieuwe toepassingen - artikel

Nu JEC World in Parijs toch niet doorgaat, klopten we aan bij Linde De Vriese, Team Lead Composites bij het SLC-Lab van Sirris in Heverlee, om te vernemen welke trends de sector beheersen.

Leybold breidt Turbovac i/iX-familie verder uit

Vacuümspecialist Leybold heeft zijn Turbovac i/iX-serie uitgebreid met de maten 850 i/iX en 950 i/iX tot zes modellen. De twee nieuwe turbomoleculaire pompvarianten worden voornamelijk gekenmerkt door een langere, probleemloze werking, een langere levensduur van het systeem en lagere bedrijfskosten.

Partners