Volvo Cars partnert met Luminar voor technologie autonome voertuigen

Bedrijfsnieuws 12/05/2020 9:15:39

De LiDAR- en perceptie­technologie van het technologie­bedrijf Luminar zal weldra door Volvo Cars geïnstalleerd worden in hun volgende generatie wagens, waardoor deze weer veiliger worden.

Lees hieronder verder   
Verwant

Belgische ICT-dienstverleners bundelen krachten

CTG lanceert Europese GDPR-stresstest

Exoskelet leidt tot 30-38% minder belasting armen van stukadoors

Hello Customer haalt 6 miljoen euro op voor verdere expansie

Nieuw fabricageproces voor fotonische geïntegreerde schakelingen

Ultradunne tantalumdisulfide supergeleider wordt beter door rijping

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(28/5) CTG lanceert Europese GDPR-stresstest

(27/5) Worden natrium-ion batterijen de toekomst?

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - SPA 2, de volgende generatie van de modulaire voertuig­architectuur van Volvo Cars zal vanaf 2022 beschikbaar zijn als versie met hardware klaar voor autonoom rijden, met de Luminar-LiDAR naadloos geïntegreerd in het dak.

Wagens op basis van de SPA 2 zullen draadloos software-updates ontvangen en als klanten ervoor kiezen zal de Highway Pilot-functie voor volledig autonoom rijden op de snelweg worden geactiveerd eens is bewezen dat ze veilig is voor specifieke geografische locaties en omstandigheden.

Naast deze functie zijn de beide bedrijven samen ook de rol van LiDAR aan het verkennen voor verbeterde toekomstige systemen voor geavanceerde rijassistentie (ADAS) en zouden mogelijk alle toekomstige op SPA 2 gebaseerde wagens standaard worden uitgerust met een LiDAR-sensor.

De technologie van Luminar is gebaseerd op hoogperformante LiDAR-sensoren, die miljoenen laserlichtimpulsen uitzenden om precies te detecteren waar voorwerpen zich bevinden door de omgeving te scannen in 3D. Zo ontstaat er een tijdelijke realtime kaart zonder nood aan een internetverbinding.

LiDAR is een cruciaal element om wagens te ontwikkelen die veilig autonoom kunnen rijden doordat het hen een zicht en perceptie geeft waarop kan worden vertrouwd en dat niet kan worden voorzien louter met behulp van camera’s en radar. Dit is een ideale basis voor een veilige besluitvorming in een complexe omgeving en aan een hoge snelheid.

Beiden kondigen ook aan dat ze hun samenwerking nog gaan verdiepen om samen een robuuste industrialisatie en validatie van deze LiDAR-technologie te verzekeren voor serieproductie.

Voor Luminar betekent dit partnerschap de eerste aanlevering van zijn technologie voor serieproductie. Dat is een belangrijke stap om tot de schaalvoordelen te komen die het nodig heeft om zijn technologie te introduceren in de ruimere automobielsector. << (Guy Leysen) (foto: Volvo Cars)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

MIVB bestelt extra 128 hybride bussen bij Volvo

Volvo Bus ontving een tweede grote order voor 128 hybride bussen voor de MIVB Brussel. Daarnaast omvat de bestelling een optie voor service en onderhoud van de aandrijflijn en batterijen.

Enorme sluisdeur Pierre Vandammesluis onderweg voor renovatie

Een consortium van Jan De Nul, Algemene Ondernemingen Soetaert, Almex Metaal en Demako zal de sluisdeur in de ICO-terminal in de achterhaven van Zeebrugge grondig renoveren.

Belgian Cycling Factory neemt fietsincubator Bikeville over

Bikeville, de incubator voor bedrijven in de fiets- en mobiliteitsindustrie, wordt overgenomen door Belgian Cycling Factory (BCF), één van de toonaangevende spelers op de fietsmarkt.

75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

De Europese Investerings­bank Bank (EIB) en de Europese Commissie hebben een lening van 75 miljoen euro toegekend aan ArcelorMittal voor de bouw van twee baanbrekende projecten in Gent.

Efficiënt beheer van laagspanningsmotoren via de cloud

In zowat elke industriële omgeving draaien er laagspanningsmotoren: ventilatoren, pompen, … Dat zijn apparaten die u regelmatig moet onderhouden om de goede werking ervan te garanderen.

Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

Superchiraal licht is licht met een ultrahoog hoekmoment en een draaiing van het licht rond haar eigen as, waardoor het licht zich voortplant volgens een helix.

Exportkabels SeaMade offshore windparken in dienst genomen

SeaMade laat weten dat de export kabelverbindingen van de offshore windparken Seastar en Mermaid naar het Modular Offshore Grid (MOG) succesvol zijn getest en in dienst zijn genomen.

Wisselend resultaat voor goederenoverslag Antwerpse haven

De totale goederen­overslag van Port of Antwerp kende een daling in april ten gevolge van de coronacrisis, maar steeg in de eerste vier maanden van dit jaar met 0,4% ten opzichte van 2019.

Conductieve geleidbaarheidssensor voor hygiënische toepassingen

De nieuwe conductieve geleidbaarheidssensor LDL100 van ifm onderscheidt razendsnel het verschil tussen verschillende media. Dit dankt hij aan zijn compacte bouwvorm, zonder verdere aanpassingen voor leidingen met kleine diameters, met als belangrijkste voordeel een bijzonder efficiënte besturing van CIP-processen. >>

Partners