Volvo Cars partnert met Luminar voor technologie autonome voertuigen

Bedrijfsnieuws 12/05/2020 9:15:39

De LiDAR- en perceptie­technologie van het technologie­bedrijf Luminar zal weldra door Volvo Cars geïnstalleerd worden in hun volgende generatie wagens, waardoor deze weer veiliger worden.

Lees hieronder verder   
Verwant

Organische elektronica: nog veel te doen - artikel

Compacte kracht op de edge

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Kunstmatige huid laat robots zweten

Pascal Fiévez wordt nieuwe CEO van Civadis

Constructie van 50 perfecte fotonen voor bouw quantumcomputer

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

(23/6) Colruyt Group ontwikkelt unieke Vertical Farm

(23/6) VIL-project toont weg naar circulaire logistiek in textielsector

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - SPA 2, de volgende generatie van de modulaire voertuig­architectuur van Volvo Cars zal vanaf 2022 beschikbaar zijn als versie met hardware klaar voor autonoom rijden, met de Luminar-LiDAR naadloos geïntegreerd in het dak.

Wagens op basis van de SPA 2 zullen draadloos software-updates ontvangen en als klanten ervoor kiezen zal de Highway Pilot-functie voor volledig autonoom rijden op de snelweg worden geactiveerd eens is bewezen dat ze veilig is voor specifieke geografische locaties en omstandigheden.

Naast deze functie zijn de beide bedrijven samen ook de rol van LiDAR aan het verkennen voor verbeterde toekomstige systemen voor geavanceerde rijassistentie (ADAS) en zouden mogelijk alle toekomstige op SPA 2 gebaseerde wagens standaard worden uitgerust met een LiDAR-sensor.

De technologie van Luminar is gebaseerd op hoogperformante LiDAR-sensoren, die miljoenen laserlichtimpulsen uitzenden om precies te detecteren waar voorwerpen zich bevinden door de omgeving te scannen in 3D. Zo ontstaat er een tijdelijke realtime kaart zonder nood aan een internetverbinding.

LiDAR is een cruciaal element om wagens te ontwikkelen die veilig autonoom kunnen rijden doordat het hen een zicht en perceptie geeft waarop kan worden vertrouwd en dat niet kan worden voorzien louter met behulp van camera’s en radar. Dit is een ideale basis voor een veilige besluitvorming in een complexe omgeving en aan een hoge snelheid.

Beiden kondigen ook aan dat ze hun samenwerking nog gaan verdiepen om samen een robuuste industrialisatie en validatie van deze LiDAR-technologie te verzekeren voor serieproductie.

Voor Luminar betekent dit partnerschap de eerste aanlevering van zijn technologie voor serieproductie. Dat is een belangrijke stap om tot de schaalvoordelen te komen die het nodig heeft om zijn technologie te introduceren in de ruimere automobielsector. << (Guy Leysen) (foto: Volvo Cars)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuwe techniek geeft sneller resultaten leveraandoening

Een internationaal onderzoeksteam, met onder meer UZA/UAntwerpen, zorgt voor betere detectie van leveraandoeningen door de autofluorescerende eigenschappen van lipofuscine in te zetten.

Jan Verhaeghe, Agesia: passie voor composieten - topingenieur

“Ik ben nog steeds in de running”, zegt Jan Verhaeghe (66). Hij golft nu bij de senioren. Daar is ’t van: ‘En wat hebt gij gedaan?’ In de plaats van ‘wat doe je nog?’

Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

TNO, Eurotron, Groenleven en SIEC ontwikkelen een nieuw zonnepaneel dat meer stroom genereert en de elektriciteitskosten verlaagt in vergelijking met conventionele panelen.

Lapp introduceert Ölflex Servo one cable solutions

Door stijgende energieprijzen en strenge normeringen neemt de wereldwijde vraag naar energiezuinige motoren steeds meer toe. Lapp is de eerste kabelfabrikant om one cable solutions te leveren.

Ingenieursbureau Betic onder dak bij VK Architects & Engineers

VK Architects & Engineers heeft onlangs het Luxemburgse ingenieursbureau Betic overgenomen. Hiermee krijgen hun internationale groeiambities steeds meer vorm.

Grensregio zet verder in op energie- en klimaatneutrale gebouwen

Het Vlaams-Nederlandse Interregproject SUNOVATE ontwikkelt en integreert infrarood-licht regulerende, gepigmenteerde polymeerfolies in zonnepanelen en ramen.

Kunstmatige huid laat robots zweten

TU Eindhoven ontwikkelt een coating die actief en herhaaldelijk stoffen kan afgeven en opnemen onder invloed van radiogolven, voor onder meer genezen van wonden, robots en Virtual Reality.

Markus Steilemann wordt voorzitter van PlasticsEurope

Covestro CEO Markus Steilemann (50) is de nieuwe voorzitter van PlasticsEurope, de vereniging van kunststofproducenten in Europa. Hij volgt Javier Constante van Dow Chemical op.

Permanente en veilige gegevensbewaking op afstand

Met B&R kunnen machinebouwers een permanente verbinding tot stand brengen met installaties en machines in het veld. Met LogTunnel kunnen gegevens van machines op een centrale locatie worden gearchiveerd. Eventuele onregelmatigheden in de prestaties kunnen vroegtijdig worden opgespoord om de maximale beschikbaarheid te behouden.

Partners