ViTalent pioniert met eerste opleidingen basisoperator farma

Instructeurs van dit opleidingscentrum zijn bij Sanofi en Novartis gestart met de opleidingsmodule ‘basisoperator farma’, met respect voor de coronavoorschriften voor hygiëne en afstand.

Trefwoorden: #ABVV, #ACLVB, #ACV, #biotech, #chemie, #Co-valent. Sanofi, #essenscia vlaanderen, #farma, #Janssen Pharmaceutica, #labo, #MSD, #Niel, #Novartis, #operator, #opleiding, #Pfizer, #ViTalent, #Wetenschapspark

Lees verder

Opleiding

( Foto: Essencia )

ENGINEERINGNET.BE - Bij Sanofi past de opleiding in het grootschalige investeringsproject van het bedrijf waarbij de productiecapaciteit in Geel fors wordt uitgebreid en er gespreid over het jaar 150 nieuwe medewerkers worden aangetrokken. Die volgen bij hun opstart allemaal een vierdaagse basisopleiding van ViTalent.

Ook bij Novartis in Puurs is ViTalent deze maand gestart met twee trainingssessies op maat van zowel startende als bestaande medewerkers.

Veerle Van der Linden, algemeen directeur ViTalent: “We werken aan extra opleidingsmodules voor operationele productie- en labofuncties die we ook voor andere bedrijven snel beschikbaar willen maken."

Van der Linden, sinds 1 april aangesteld als algemeen directeur van ViTalent, behaalde een doctoraat in de scheikunde aan de Universiteit Antwerpen. Ze was gastprofessor aan de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen en werkte nadien bijna tien jaar in verschillende technische en leidinggevende functies bij Eandis, het huidige Fluvius, waar ze tot voor kort Diensthoofd Klantaansluitingen was.

ViTalent komt op het Wetenschapspark in Niel en wordt gebouwd door de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen. De bouwwerken starten dit najaar en de opening is gepland voor eind 2021.

Op een oppervlakte van 1.500 vierkante meter komen er leslokalen, labo’s, praktijkruimtes en een zogenaamde cleanroom om de werkomstandigheden in farma- en biotechbedrijven na te bootsen met de modernste didactische methodes en geavanceerde apparatuur. Op termijn wil ViTalent enkele duizenden cursisten per jaar opleiden.

ViTalent is een gezamenlijk initiatief van essenscia vlaanderen, de sectorfederatie van de chemie en life sciences, en de vakorganisaties ABVV, ACLVB en ACV, met de financiële steun van het sectorale en paritaire vormingsfonds Co-valent.

Sinds 2017 is intensief samengewerkt met sectorbedrijven Janssen Pharmaceutica, MSD, Novartis, Pfizer en Sanofi om het opleidingsaanbod en de werking van ViTalent af te stemmen op de noden van de sector.