Europees actieplan brengt ICT-normalisatiebehoeften in kaart

Economie 13/05/2020 8:37:20

Het plan heeft betrekking op ICT-normalisatie in vijf prioritaire gebieden, die meest urgent zijn voor voltooiing van de digitale interne markt: 5G, cloud, cybersecurity, big data en IoT.

Lees hieronder verder   
Verwant

Supercomputer LUMI midden 2021 operationeel

Snel en nauwkeurig meten voor alle taken

Rampenbestrijding eenvoudiger met 3D-kaarten van complexe gebouwen

Snellere R&D dankzij nieuwe Biostrand-software

Colt Technology Services en KevlinX bundelen krachten

Data opslaan op een dun draadje bijna mogelijk

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Aquarama Trade Fair

Brabanthal Leuven

donderdag 29 oktober 2020

IO-Link 4 Life Digital Event

Digital Event

donderdag 29 oktober 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 4/11/2020 tot 19/11/2020

Internet of Things (IoT)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 9/11/2020 tot 11/11/2020

Praktische inleiding tot Fire Safety Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 9/11/2020 tot 23/03/2021

Bouwmanager - module People Management

Antwerpen

van 10/11/2020 tot 8/12/2020

Keuze van de redactie

(27/10) Vlaanderen investeert 2 miljoen euro in snelle covid-test

(26/10) Slimme verpakkingen voor slimme toepassingen - artikel

(22/10) Ontwikkeling goedkope, printbare sensoren in stroomversnelling

(21/10) Miljoenenproject North-C-Methanol in North Sea Port opgestart

(19/10) Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

(19/10) Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Met dit plan wordt getracht een lijst op te stellen van alle bekende gebieden waarop ICT-normalisatie de beleidsdoelstellingen van de EU kan ondersteunen.

In het voortschrijdend plan 2020 worden 165 acties genoemd, die gegroepeerd zijn in vier thematische gebieden: key enablers en veiligheid, maatschappelijke uitdagingen, innovatie voor de digitale interne markt van de EU en duurzame groei.

De Commissie heeft vijf prioritaire gebieden vastgesteld: 5G, cloud, cybersecurity, big data en internet of things (IoT) - waar zij ICT-normalisatie het meest urgent acht voor de voltooiing van de digitale interne markt. << (Lydia Heida) (foto: Europese Commissie)

De vier thematische gebieden omvatten meerdere technologiën, diensten en vaardigheden, en zijn als volgt gedefinieerd in het voortschrijdend plan van 2020:

  • Key enablers en veiligheid: kunstmatige intelligentie, European Global Navigation Satellite System, 5G, cloud computing, IoT, cyber veiligheid, elektronische identificatie (e-signatures, e-Privacy), e-Infrastructuren voor onderzoeksdata, breedband infrastructuur, toegankelijkheid van ICT producten en diensten, publieke sector informatie, open data en big data.
  • Maatschappelijke uitdagingen: e-Health, gezond leven en ouder worden, digitale vaardigheden, online leren, nood communicatie, e-government, eCall.
  • Innovatie voor de digitale interne markt: e-aanbesteding, e-facturering, digitale cinema, fintech en regtech standaardisatie, blockchain en opslag van digitale informatie.
  • Duurzame groei: smart grid en slimme meters, en diensten hiervoor, smart cities en dito communicatie technologie, efficiënt energiegebruik, milieu impact van ICT, slimme vervoersystemen, e- mobiliteit, elektronische tolwegen, advanced manufacturing, robotica en autonome systemen, duurzaam bouwen door modellering, en digitalisering van water management.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Colt Technology Services en KevlinX bundelen krachten

De eerste locatie die met het Colt IQ Network wordt verbonden is de grootschalige Data Centre Campus van KevlinX in Brussel, waarvan de livegang gepland staat voor eind 2021.

Altair heeft M-Base overgenomen

Altair, de leverancier van software voor productontwerp, high-performance computing (HPC) en data-analyses, neemt M-Base Engineering + Software GmbH over.

Autobouwer ontwikkelt lichte voertuigen dankzij ruimtevaarttechnologie

Jaguar Land Rover neemt deel aan een uniek onderzoek naar de geschiktheid van geavanceerde, lichtgewicht metalen en composieten voor toepassing in toekomstige voertuigen.

Radar is de betere ultrasoon

VEGA heeft haar niveausensoren portfolio aangevuld met een nieuwe serie radarinstrumenten voor standaard meetapplicaties en prijsgevoelige toepassingen.

Data opslaan op een dun draadje bijna mogelijk

Radboud Universiteit en Rijksuniversiteit Groningen zijn een stap verder in het ontwikkelen van een nieuwe technologie, waarbij informatie weggeschreven wordt op een keten van moleculen.

Stoom in uw bedrijf - artikel

Een stoominstallatie bestaat uit vier grotere gehelen: stoomproductie, stoomdistributie, stoomverbruikers en condensaatafvoer. Elk deel heeft een invloed op het totaalrendement.

Ontwikkeling goedkope, printbare sensoren in stroomversnelling

Onderzoekers van UHasselt, Swansea University en de Universiteit van Dresden hebben grote stappen gezet in de ontwikkeling van infraroodsensoren uit goedkope, printbare elektronica.

10e editie solarvakbeurs InterSolution 2021 gaat door

Op 27 en 28 januari vindt de tiende editie plaats van Intersolution, een netwerk- en vakbeurs voor zonne-energie. De belangrijkste specialisten uit de branche worden samengebracht.

WEG breidt W60-motorlijn uit

Motorfabrikant WEG heeft zijn assortiment W60-motoren uitgebreid. De driefasige inductiemotoren zijn de meest compacte modulaire motoren op de markt en zijn nu beschikbaar in bouwgrootten 335H/G en 400G/F. De nieuwe afmetingen zijn ideaal voor toepassingen als compressoren, pompen en ventilatoren en zijn ontwikkeld voor de IEC-markt.

Partners