Europees actieplan brengt ICT-normalisatiebehoeften in kaart

Economie 13/05/2020 8:37:20

Het plan heeft betrekking op ICT-normalisatie in vijf prioritaire gebieden, die meest urgent zijn voor voltooiing van de digitale interne markt: 5G, cloud, cybersecurity, big data en IoT.

Lees hieronder verder   
Verwant

Leon van de Pas is nieuwe CEO van Unifly

Stroomverbruik van artificiële intelligentie drastisch verminderd

Zijn uw behuizingen klaar voor de zomer? - column

Gratis AI-applicatie detecteert personen zonder mondmasker

Afstand houden en volgen ... - artikel

Lancering een van de eerste Europese volwaardige 5G-testnetwerken

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Basiskennis bedrijfsfinanciën

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/08/2020 tot 31/08/2020

Onderhandelen met impact (online)

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/08/2020 tot 27/08/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Piping en Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/09/2020 tot 21/01/2020

Big data in the cloud

Het ingenieurshuis - Antwerpen

donderdag 3 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Keuze van de redactie

(13/7) Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

(7/7) ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Met dit plan wordt getracht een lijst op te stellen van alle bekende gebieden waarop ICT-normalisatie de beleidsdoelstellingen van de EU kan ondersteunen.

In het voortschrijdend plan 2020 worden 165 acties genoemd, die gegroepeerd zijn in vier thematische gebieden: key enablers en veiligheid, maatschappelijke uitdagingen, innovatie voor de digitale interne markt van de EU en duurzame groei.

De Commissie heeft vijf prioritaire gebieden vastgesteld: 5G, cloud, cybersecurity, big data en internet of things (IoT) - waar zij ICT-normalisatie het meest urgent acht voor de voltooiing van de digitale interne markt. << (Lydia Heida) (foto: Europese Commissie)

De vier thematische gebieden omvatten meerdere technologiën, diensten en vaardigheden, en zijn als volgt gedefinieerd in het voortschrijdend plan van 2020:

  • Key enablers en veiligheid: kunstmatige intelligentie, European Global Navigation Satellite System, 5G, cloud computing, IoT, cyber veiligheid, elektronische identificatie (e-signatures, e-Privacy), e-Infrastructuren voor onderzoeksdata, breedband infrastructuur, toegankelijkheid van ICT producten en diensten, publieke sector informatie, open data en big data.
  • Maatschappelijke uitdagingen: e-Health, gezond leven en ouder worden, digitale vaardigheden, online leren, nood communicatie, e-government, eCall.
  • Innovatie voor de digitale interne markt: e-aanbesteding, e-facturering, digitale cinema, fintech en regtech standaardisatie, blockchain en opslag van digitale informatie.
  • Duurzame groei: smart grid en slimme meters, en diensten hiervoor, smart cities en dito communicatie technologie, efficiënt energiegebruik, milieu impact van ICT, slimme vervoersystemen, e- mobiliteit, elektronische tolwegen, advanced manufacturing, robotica en autonome systemen, duurzaam bouwen door modellering, en digitalisering van water management.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Festo toont nieuwe bionic-projecten op virtuele Hannover Messe

Deze bionics zijn steevast publiekstrekkers op de Hannover Messe. Het bedrijf, sterk in pneumatische en elektrische automatiseringstechnologie, stelt ze dit keer voor op het online corona-alternatief.

Clinchen onder stroom - artikel

Elektrificatie is niet meer te stoppen. Niet alleen in de automobielindustrie, ook elders vind je steeds vaker elektrische aandrijvingen, gevoed door batterijsystemen.

Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

De groene olie dient als grondstof voor bioplastics, chemicaliën en brandstof. De installatie van Vertoro, een spin-off van TU Eindhoven, is deel van een unieke Multi Purpose Pilot Plant.

Afstand houden en volgen ... - artikel

Nog maar kort geleden leek onze overheid een contacttracing-app op je smartphone te willen installeren als een manier om te sturen in de strijd tegen de verspreiding van Covid-19.

Tom Hautekiet aangesteld als nieuwe CEO Port of Zeebrugge

Na een selectieprocedure en een screening van een 110 potentiële kandidaten door een onafhankelijk extern selectiekantoor, werd Tom Hautekiet gekozen als opvolger van Joachim Coens.

Composieten op zoek naar nieuwe toepassingen - artikel

Nu JEC World in Parijs toch niet doorgaat, klopten we aan bij Linde De Vriese, Team Lead Composites bij het SLC-Lab van Sirris in Heverlee, om te vernemen welke trends de sector beheersen.

ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

ArcelorMittal Belgium start deze zoektocht samen met Provincie Oost-Vlaanderen, POM Oost-Vlaanderen, Psychiatrisch Centrum Sint-Jan-Baptist Zelzate en gemeente Zelzate.

Onderzoekers brengen luchtcirculatie Covid-19 beter in kaart

Een unieke luchtopstelling maakt luchtstroom real-time zichtbaar. Dit om het effect van mondkapjes te meten en ventilatie-oplossingen voor het openbaar vervoer en theaters te testen.

Leybold breidt Turbovac i/iX-familie verder uit

Vacuümspecialist Leybold heeft zijn Turbovac i/iX-serie uitgebreid met de maten 850 i/iX en 950 i/iX tot zes modellen. De twee nieuwe turbomoleculaire pompvarianten worden voornamelijk gekenmerkt door een langere, probleemloze werking, een langere levensduur van het systeem en lagere bedrijfskosten.

Partners