Europees actieplan brengt ICT-normalisatiebehoeften in kaart

Economie 13/05/2020 8:37:20

Het plan heeft betrekking op ICT-normalisatie in vijf prioritaire gebieden, die meest urgent zijn voor voltooiing van de digitale interne markt: 5G, cloud, cybersecurity, big data en IoT.

Lees hieronder verder   
Verwant

Slim bugs checken in software

Automatisatietechnologieën voor alle bedrijfsprocessen gebundeld

AI-start-up The Grain haalt Vlaio innovatiesubsidie binnen

Fotonische chips geboost met nieuwe lichtversterker

Portugese Heptasense wint Elia innovatiewedstrijd

Databotpionier TeRoCo breidt activiteiten uit naar Frankrijk

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

IoT World / MtoM

Paris Expo Porte de Versailles

van 23/09/2020 tot 24/09/2020

Geautomatiseerde logistiek in productie - live demo

Sirris - Hasselt

woensdag 23 september 2020

Mastercourse: The industrial relevance of advanced AI/ML methods

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

donderdag 24 september 2020

Postgraduaat Smart Logistics

Brugge, Gent, Kortrijk

van 25/09/2020 tot 28/03/2021

Oppervlaktebehandelingen voor kunststoffen

Kortrijk / Online

van 28/09/2020 tot 26/10/2020

The eye of the machine

B&R Webinar

dinsdag 29 september 2020

Keuze van de redactie

(17/9) Eye-Robot wint de Belgische James Dyson Award 2020

(15/9) Noors bedrijf investeert 150 miljoen euro in Haven Oostende

(10/9) Soprema’s nieuwe productievestiging creëert lokale arbeidsplaatsen

(9/9) Bliksemsnelle 3D-bioprinter voor ziektemodellen

(7/9) Poco Loco investeert 45 miljoen in bijkomende productiefaciliteit

(4/9) Succesvolle eerste vlucht voor energiezuinige Flying-V

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Met dit plan wordt getracht een lijst op te stellen van alle bekende gebieden waarop ICT-normalisatie de beleidsdoelstellingen van de EU kan ondersteunen.

In het voortschrijdend plan 2020 worden 165 acties genoemd, die gegroepeerd zijn in vier thematische gebieden: key enablers en veiligheid, maatschappelijke uitdagingen, innovatie voor de digitale interne markt van de EU en duurzame groei.

De Commissie heeft vijf prioritaire gebieden vastgesteld: 5G, cloud, cybersecurity, big data en internet of things (IoT) - waar zij ICT-normalisatie het meest urgent acht voor de voltooiing van de digitale interne markt. << (Lydia Heida) (foto: Europese Commissie)

De vier thematische gebieden omvatten meerdere technologiën, diensten en vaardigheden, en zijn als volgt gedefinieerd in het voortschrijdend plan van 2020:

  • Key enablers en veiligheid: kunstmatige intelligentie, European Global Navigation Satellite System, 5G, cloud computing, IoT, cyber veiligheid, elektronische identificatie (e-signatures, e-Privacy), e-Infrastructuren voor onderzoeksdata, breedband infrastructuur, toegankelijkheid van ICT producten en diensten, publieke sector informatie, open data en big data.
  • Maatschappelijke uitdagingen: e-Health, gezond leven en ouder worden, digitale vaardigheden, online leren, nood communicatie, e-government, eCall.
  • Innovatie voor de digitale interne markt: e-aanbesteding, e-facturering, digitale cinema, fintech en regtech standaardisatie, blockchain en opslag van digitale informatie.
  • Duurzame groei: smart grid en slimme meters, en diensten hiervoor, smart cities en dito communicatie technologie, efficiënt energiegebruik, milieu impact van ICT, slimme vervoersystemen, e- mobiliteit, elektronische tolwegen, advanced manufacturing, robotica en autonome systemen, duurzaam bouwen door modellering, en digitalisering van water management.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Fotonische chips geboost met nieuwe lichtversterker

De piepkleine versterker van UTwente pept de lichtsignalen van fotonische chips op en geeft ze zo een boost, zodat bijvoorbeeld detectoren voor tumormarkers of virussen gevoeliger worden.

60% fijnstofreductie op binnenplaats Indiase school

Aerosolen en fijnstof (Particulate Matter - PM) bestaan uit heel kleine luchtgedragen vaste deeltjes en vloeistof druppeltjes. Blootstelling aan PM veroorzaakt o.m. respiratoire aandoeningen.

Toenemend goederenvervoer via binnenvaart

In North Sea Port blijft het vervoer van goederen naar het achterland via de binnenvaart verder toenemen. Met een stijging van 4% komt dit vervoer uit op maar liefst 58%.

Portugese Heptasense wint Elia innovatiewedstrijd

Heptasense uit Portugel is de vierde winnaar van de Open Innovation Challenge, een initiatief van de Belgische netbeheerder Elia en haar Duitse zusterbedrijf 50Hertz.

Digitale vijftiende editie van Aquarama Trade Fair

Als gevolg van de aanhoudende coronaproblematiek wordt deze vijftiende editie wel heel bijzonder. Voor het eerst zal de vakbeurs namelijk volledig virtueel plaatsvinden.

Wordt Einstein Telescope opgenomen Europese research roadmap?

Gesteund door Nederland, België, Polen en Spanje heeft Italië een aanvraag ingediend om de Einstein Telescope op te nemen in een Europese routekaart voor grote onderzoeksinfrastructuren.

Containerterminals Deurganckdok zetten meer in op spoorvervoer

Terminaluitbaters DP World Antwerp en MPET bundelen de krachten om intensiever gebruik te maken van het spoor via een gezamenlijke spoorinfrastructuur met een transferzone.

”Ecovisie levert vaak net zoveel innovatie als duurzaamheid op” - opinie

Agoria begeleidt bedrijven bij hun transformatie tot Factory of the Future, waarbij 7 domeinen een cruciale rol spelen, zoals duurzaamheid. Hoe vullen bedrijven als BSH, ABEE en AMS dit in?

Slimme batterijmodules tot 100 kW bij Schneider Electric

Schneider Electric breidt de Galaxy VS 3-phase Uninterruptible Power Supply (UPS) uit met slimme interne batterijmodules van 10 tot 100 kW. De Galaxy VS met interne batterijen is hiermee de UPS met de hoogste dichtheid. Dit maakt de unit perfect geschikt voor de unieke vereisten van edge computing en kritieke infrastructuren.

Partners