Europees actieplan brengt ICT-normalisatiebehoeften in kaart

Economie 13/05/2020 8:37:20

Het plan heeft betrekking op ICT-normalisatie in vijf prioritaire gebieden, die meest urgent zijn voor voltooiing van de digitale interne markt: 5G, cloud, cybersecurity, big data en IoT.

Lees hieronder verder   
Verwant

CTG lanceert Europese GDPR-stresstest

Exoskelet leidt tot 30-38% minder belasting armen van stukadoors

Hello Customer haalt 6 miljoen euro op voor verdere expansie

Nieuw fabricageproces voor fotonische geïntegreerde schakelingen

Ultradunne tantalumdisulfide supergeleider wordt beter door rijping

Europees actieplan brengt ICT-normalisatiebehoeften in kaart

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

(13/5) 5 miljoen euro EU-subsidie voor hernieuwbare maritieme brandstoffen

(12/5) Volvo Cars partnert met Luminar voor technologie autonome voertuigen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Met dit plan wordt getracht een lijst op te stellen van alle bekende gebieden waarop ICT-normalisatie de beleidsdoelstellingen van de EU kan ondersteunen.

In het voortschrijdend plan 2020 worden 165 acties genoemd, die gegroepeerd zijn in vier thematische gebieden: key enablers en veiligheid, maatschappelijke uitdagingen, innovatie voor de digitale interne markt van de EU en duurzame groei.

De Commissie heeft vijf prioritaire gebieden vastgesteld: 5G, cloud, cybersecurity, big data en internet of things (IoT) - waar zij ICT-normalisatie het meest urgent acht voor de voltooiing van de digitale interne markt. << (Lydia Heida) (foto: Europese Commissie)

De vier thematische gebieden omvatten meerdere technologiën, diensten en vaardigheden, en zijn als volgt gedefinieerd in het voortschrijdend plan van 2020:

  • Key enablers en veiligheid: kunstmatige intelligentie, European Global Navigation Satellite System, 5G, cloud computing, IoT, cyber veiligheid, elektronische identificatie (e-signatures, e-Privacy), e-Infrastructuren voor onderzoeksdata, breedband infrastructuur, toegankelijkheid van ICT producten en diensten, publieke sector informatie, open data en big data.
  • Maatschappelijke uitdagingen: e-Health, gezond leven en ouder worden, digitale vaardigheden, online leren, nood communicatie, e-government, eCall.
  • Innovatie voor de digitale interne markt: e-aanbesteding, e-facturering, digitale cinema, fintech en regtech standaardisatie, blockchain en opslag van digitale informatie.
  • Duurzame groei: smart grid en slimme meters, en diensten hiervoor, smart cities en dito communicatie technologie, efficiënt energiegebruik, milieu impact van ICT, slimme vervoersystemen, e- mobiliteit, elektronische tolwegen, advanced manufacturing, robotica en autonome systemen, duurzaam bouwen door modellering, en digitalisering van water management.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Efficiënt beheer van laagspanningsmotoren via de cloud

In zowat elke industriële omgeving draaien er laagspanningsmotoren: ventilatoren, pompen, … Dat zijn apparaten die u regelmatig moet onderhouden om de goede werking ervan te garanderen.

Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

Superchiraal licht is licht met een ultrahoog hoekmoment en een draaiing van het licht rond haar eigen as, waardoor het licht zich voortplant volgens een helix.

Exportkabels SeaMade offshore windparken in dienst genomen

SeaMade laat weten dat de export kabelverbindingen van de offshore windparken Seastar en Mermaid naar het Modular Offshore Grid (MOG) succesvol zijn getest en in dienst zijn genomen.

Wisselend resultaat voor goederenoverslag Antwerpse haven

De totale goederen­overslag van Port of Antwerp kende een daling in april ten gevolge van de coronacrisis, maar steeg in de eerste vier maanden van dit jaar met 0,4% ten opzichte van 2019.

Nieuw proces om poreuze silica te synthetiseren

TU Eindhoven en Nouryon hebben een methode ontwikkeld om op grote schaal op maat gemaakte silicamicrobolletjes te synthetiseren, waarbij de porositeit en poriegrootte precies is te bepalen.

Sensirion lanceert nieuwe digitale flow meter voor beademings­apparatuur

De wereldwijde vraag voor sensoren voor toepassing in beademingsapparatuur is de afgelopen maanden explosief gestegen. Daarom heeft Sensirion recent de SFM3019 op de markt gebracht.

Belgische start-up landschap wordt internationaler

De start-up community van Start it @KBC telt ondertussen al meer dan 40 verschillende nationaliteiten. Heel wat start-ups en scale-ups hebben vaak ook internationale teams.

Cellen lopen beschadiging op door inname koper

TU Delft en de Poolse Academie van Wetenschappen ontdekten dat als koper zich in de cel aan eiwitten bindt, er tijdelijke tussenvormen ontstaan die kunnen leiden tot schade aan de cel.

Conductieve geleidbaarheidssensor voor hygiënische toepassingen

De nieuwe conductieve geleidbaarheidssensor LDL100 van ifm onderscheidt razendsnel het verschil tussen verschillende media. Dit dankt hij aan zijn compacte bouwvorm, zonder verdere aanpassingen voor leidingen met kleine diameters, met als belangrijkste voordeel een bijzonder efficiënte besturing van CIP-processen. >>

Partners