Hello Customer haalt 6 miljoen euro op voor verdere expansie

Deze Gentse scale-up biedt software as a service-platform aan om geautomatiseerd feedback van klanten te verzamelen en te analyseren met behulp van artificiële intelligentie.

Trefwoorden: #Artificiële Intelligentie, #customer experience, #Hello Customer, #kapitaalronde, #Peak Capital, #Senovo Capital, #software as a service-platform

Lees verder

Techniek

( Foto: Hello Customer )

ENGINEERINGNET.BE - Het bedrijf, dat ruim 30 medewerkers telt en actief is in verschillende Europese landen, heeft in een nieuwe kapitaal­ronde zes miljoen euro opgehaald bij investerings­fondsen Senovo Capital en Peak Capital.

De nieuwe aandeelhouders kunnen met deze kapitaalsinjectie Hello Customer verder laten groeien, voortbouwend op zijn sterke productvisie en goede operationele prestaties. Het bedrijf kan zo zijn ambitie waarmaken om een marktleider te worden in customer experience technologie.

Alexander Buchberger, managing director van Senovo Capital: “Nu bedrijven steeds meer inzichten moeten verwerven over hun klanten, geloven wij dat slimme customer experience platformen een groot groeipotentieel hebben.”

Johan van Mil, co-founder en managing partner van Peak Capital: “Reeds tijdens onze eerste meetings waren we onder de indruk van het team. De mogelijkheid die zij krijgen om actie te ondernemen op basis van concrete data en inzichten, is van groot belang om hun klantentevredenheid en productontwikkeling te verbeteren.”

In het kader van hun verdere internationale expansie, werd Marc Van Lerberghe aangetrokken in de raad van bestuur. Hij is een marketing en sales executive met ruime ervaring in Silicon Valley. Hij was onder meer acht jaar aan de slag als Chief Marketing Officer bij Google Android. Momenteel is hij CEO van een startup in Silicon Valley die werkt aan conversational AI.

Daarnaast werd ook medestichter Bram De Vos benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur.


Op de foto (vlnr.):
Bram De Vos (Voorzitter RvB) - Eline De Wilde (Head of HR) - Gilles Declercq (CRO) - Leslie Cottenjé (CEO) - Tom Bogaert (CFO) - Joeri Pansaerts (CTO)