Efficiënt beheer van laagspanningsmotoren via de cloud

In zowat elke industriële omgeving draaien er laagspanningsmotoren: ventilatoren, pompen, … Dat zijn apparaten die u regelmatig moet onderhouden om de goede werking ervan te garanderen.

Trefwoorden: #cloud, #Siemens, #Simotics Connect 400

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE - Het uitvallen van apparatuur heeft immers een negatief effect op uw bedrijvigheid. Met Simotics Connect 400 kan een vinger aan de pols van asynchrone motoren gehouden worden.

Deze compacte sensorbox verzamelt automatisch gegevens zoals trilling, temperatuur, magnetische flux, … Deze ruwe data worden veilig naar de cloud gestuurd en aan de hand van de Digital Twin worden afgeleide waarden als snelheid, koppel en slip berekend.

Deze worden op een overzichtelijke manier op uw online dashboard getoond. Zo hebt u een overzicht van de gezondheidstoestand van uw Simotics motorpark en kunt u het onderhoud efficiënter inplannen en pannes voorkomen.

Magie in een doosje
Simotics Connect 400 is een draadloos IoT-apparaat op batterijen. Dat maakt bekabeling overbodig. Deze sensorbox kan zowel op nieuwe als oudere motoren bevestigd worden.

Onboarding gebeurt eenvoudig via de smartphone. De MindApp IQ Fleet linkt uw motor aan zijn digitale twin op het online platform. Stel uw KPI’s en grenswaarden in en u wordt automatisch gewaarschuwd wanneer het tijd is voor onderhoud.

Hogere productiviteit
In deze industriële oplossing is alles inbegrepen: plug & play hardware, software, cloudruimte, databeveiliging. Zo zet u digitalisering slim in om uw productiviteit te verhogen. Welkom in de wondere wereld van digitale motoren.


Meer info op:
siemens.be/drives of siemens.com/mymotor of
contacteer stan.de_plecker@siemens.com

Gratis webinar 9 juni om 10u
“Simotics Connect motor modules:
IQ-ready through connectivity, the basis for digitalization”

In slechts drie kwartier krijgt u een helder overzicht van de werking, mogelijkheden en voordelen van deze oplossing. Mis deze webinar niet!
Klik hier om vandaag nog in te schrijven