Covestro zet concrete stappen richting circulaire economie

Om dit te realiseren wil de materiaal-fabrikant zijn hele productie- en productassortiment op de lange termijn volledig afstemmen op het circulaire concept.

Trefwoorden: #chemie, #circulaire economie, #Covestro, #kunststoffen, #recycleren

Lees verder

Techniek

( Foto: Covestro )

ENGINEERINGNET.BE - Deze strategische visie zal met tal van concrete maatregelen en projecten stapsgewijs worden geïmplementeerd.

Zo wil Covestro de transitie naar een circulaire economie versnellen, vooral in de chemische en kunststofindustrie, en streven naar een broeikasgas-neutrale economie.

Het bedrijf is meer bepaald van plan om in al zijn productiefaciliteiten wereldwijd alternatieve grondstoffen en hernieuwbare energie in te zetten. Daarnaast doen ze in meer dan 20 projecten onderzoek naar nieuwe manieren om meer en beter te recyclen.

Zo zou het bedrijf in de toekomst niet alleen een producent en leverancier van oplossingen kunnen zijn, maar ook een innovatieve recycler. Hun producten zullen meer op maat gemaakt worden voor latere recycling en deze zo nog beter afstemmen op de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Bovendien wil het samenwerken met partners uit de hele waardeketen en nieuwe wederzijdse, zakelijke mogelijkheden benutten.