Intuïtieve software voor draagbare X-stralen

X-Ray Imaging Solutions, de ontwerper en bouwer van digitale draagbare x-straaltoestellen en oplossingen uit Herstal, lanceerde onlangs zijn intuïtieve Maestro-beeldbewerkingssoftware.

Trefwoorden: #inspectie, #sensor, #X-stralen

Lees verder

Techniek

( Foto: X-Ray Imaging Solutions )

ENGINEERINGNET.BE - Deze software stuurt de hele RX-keten van zowel zijn draagbare als zijn stationaire systemen, met of zonder robots.

Het in 2009 opgerichte X-RIS bouwde aanvankelijk analoge en later ultra-draagbare digitale x-straaltoestellen en -oplossingen waarmee het actief is in veiligheidstoepassingen (controle, bagage, douane, ontmijnen) en de industrie (niet-destructieve testen, inspectie van pijpen, composieten, gietwerk, ...).

Vorig jaar lanceerde het bedrijf zijn nieuwe GemX lichtgewicht x-ray generator op draagbare batterijen, die het een uur uitzingen. Het waagt zich aan diversifiëren in andere detectiemethodes (ultrasoon, infrarood). In 2019 draaide het bedrijf met 21 mensen, waarvan tweederden technici en ingenieurs, 5 miljoen euro omzet en 1,6 miljoen euro EBITA.

Begin dit jaar kende het bedrijf een management buy out. Nicolas Poelst (medeoprichter en CEO), Stéphane Fabry (COO) en Damien Koch (O&O Manager) namen de aandelen over van medeoprichter Christophe Greffe.