Kapitaalverhoging voor laadpalenbedrijf Pluginvest

Ondanks de coronacrisis slaagde de jonge Antwerpse scale-up er toch in om vers kapitaal op te halen. Het bedrijf is gespecialiseerd in laadinfrastructuur voor elektrische wagens.

Trefwoorden: #elektrische voertuigen, #kapitaalverhoging, #laadpalen, #Pluginvest

Lees verder

Techniek

( Foto: Pluginvest )

ENGINEERINGNET.BE - Deze kapitaalverhoging moet de positie van het bedrijf in de groeiende markt van elektrische wagens versterken. Pluginvest zet met de investering ook in op het uitbouwen van partnerships met autodealers, leasingmaatschappijen en immo ontwikkelaars.

CEO Sander Hereijgers is al meer dan 10 jaar actief als projectingenieur in de energiesector. Hij werkte onder andere mee aan de ontwikkeling van de windmolenparken in de Antwerpse haven, waarna hij in 2016 Pluginvest oprichtte. Al sinds de oprichting werd het jonge bedrijfje begeleid door experts van accelerator Start it @KBC.

Hereijgers. “We plaatsen elektrische laadpalen bij bedrijven en werknemers, maar het gaat veel verder dan dat. Met bijhorende diensten ontzorgen we onze klanten in de transitie naar duurzame mobiliteit.”

Om verder door te groeien in de snel ontwikkelende markt van elektrische wagens klopte het aan bij BAN Vlaanderen, een platform waar kapitaalzoekende ondernemers en privé-investeerders elkaar vinden om via kapitaalinbreng en kennisoverdracht deze ondernemers een traject te laten afleggen naar groei en succes.

De nieuwe aandeelhouders zullen niet enkel kapitaal, maar ook hun netwerk ter beschikking stellen. Daarnaast treedt ook Karel Cardoen toe tot de raad van bestuur.