Nieuw platform vertaalt AI-experimenten in oplossingen

Bedrijfsnieuws 4/06/2020 11:28:19

Het Leuvense Dataroots, gespecialiseerd in AI en machine learning, lanceert het platform dploy.ai om de stap tussen experimentatie, implementatie en ROI zo klein mogelijk te maken.

Lees hieronder verder   
Verwant

Lancering een van de eerste Europese volwaardige 5G-testnetwerken

Organische elektronica: nog veel te doen - artikel

Compacte kracht op de edge

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Kunstmatige huid laat robots zweten

Pascal Fiévez wordt nieuwe CEO van Civadis

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Om de opmars van AI in goede banen te leiden en de klant wiens gegevens gebruikt worden te beschermen, hameren nieuwe richtlijnen op de controleerbaarheid van voorspellingen door AI-modellen.

Wanneer bijvoorbeeld een bankmedewerker met behulp van AI een kredietwaardigheidscheck uitvoert, stelt zijn computerprogramma de vraag aan een AI-model dat antwoordt met een inschatting. Door nieuwe richtlijnen kan de potentiële klant in zekere mate eisen dat deze berekening wordt gecontroleerd en transparant gemaakt.

Hieraan voldoen is echter een grote uitdaging omdat er weinig tot geen standaarden bestaan rond hoe er met AI-modellen wordt gecommuniceerd, hoe performance doorheen de tijd opgevolgd moet worden, hoe een AI-model audit moet worden gedaan of hoe een model uitlegbaar gemaakt moet worden.

“Daar brengt dploy.ai nu verandering in”, vertelt Bart Smeets, CEO van dploy.ai. “Het platform is uniek in z’n soort omdat het een transparante connectie legt tussen het AI-model en de gebruiker."

"Alles wordt traceerbaar: de voorspellingen die werden gemaakt, door wie, met welke versie van welk AI-model en met welke performantie. Compliance & risk-afdelingen zijn zo helemaal in orde op vlak van auditability. Bovendien wordt het model uitgerold in een productieomgeving dat robuust, schaalbaar en beveiligd is.”

Daarnaast hebben veel bedrijven die investeren in AI-modellen, moeite om deze modellen te integreren in hun IT-systemen, waardoor hun return on investment uitblijft. dploy.ai kan de infrastructuur, follow-up en het compliancygegeven voor hen realiseren.

Het platform is gekoppeld aan een intuïtief dashboard dat alle inzichten verschaft in de werking van het AI-model. Dit gebeurt aan de hand van modules die naar wens zijn toe te voegen, zoals performance monitoring, een ROI monitor, een GDPR Module, een SLA dashboard en een A/B testing module. << (Lydia Heida) (foto: dploy.ai)

Op de foto (vlnr.): Jonas Tundo - Bart Smeets

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Programma Hannover Messe Digital Days bekend

De Hannover Messe Digital Days op 14 juli zijn gevuld met een divers en zeer interessant programma, startende met een paneldiscussie "Forward to the New ? New Opportunities for Progress?"

Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

De Vlaamse regering besteedt een pakket aan dienstverlening uit om meer en ambitieuzer ondernemen en innoveren in Vlaanderen via een overheidsopdracht te bevorderen.

Nieuwe techniek geeft sneller resultaten leveraandoening

Een internationaal onderzoeksteam, met onder meer UZA/UAntwerpen, zorgt voor betere detectie van leveraandoeningen door de autofluorescerende eigenschappen van lipofuscine in te zetten.

Jan Verhaeghe, Agesia: passie voor composieten - topingenieur

“Ik ben nog steeds in de running”, zegt Jan Verhaeghe (66). Hij golft nu bij de senioren. Daar is ’t van: ‘En wat hebt gij gedaan?’ In de plaats van ‘wat doe je nog?’

Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

TNO, Eurotron, Groenleven en SIEC ontwikkelen een nieuw zonnepaneel dat meer stroom genereert en de elektriciteitskosten verlaagt in vergelijking met conventionele panelen.

Lapp introduceert Ölflex Servo one cable solutions

Door stijgende energieprijzen en strenge normeringen neemt de wereldwijde vraag naar energiezuinige motoren steeds meer toe. Lapp is de eerste kabelfabrikant om one cable solutions te leveren.

Permanente en veilige gegevensbewaking op afstand

Met B&R kunnen machinebouwers een permanente verbinding tot stand brengen met installaties en machines in het veld. Met LogTunnel kunnen gegevens van machines op een centrale locatie worden gearchiveerd. Eventuele onregelmatigheden in de prestaties kunnen vroegtijdig worden opgespoord om de maximale beschikbaarheid te behouden.

Partners