Groupe PSA en Punch Powertrain richten tweede joint venture op

Groupe PSA en Punch Powertrain hebben een overeenkomst ondertekend om een tweede joint venture op te richten en hun strategische partnerschap inzake elektrificatie uit te breiden.

Trefwoorden: #aandrijfsystemen, #elektrische voertuigen, #Groupe PSA, #joint venture, #mild hybrid, #Punch Powertrain

Lees verder

Techniek

( Foto: Punch Powertrain )

ENGINEERINGNET.BE - Punch Powertrain wordt meerderheidsaandeelhouder (61%) van de nieuwe joint venture (‘Punch Powertrain PSA e-transmissions’), die de DT2-transmissie met dubbele koppeling zal ontwikkelen, produceren en leveren voor de nieuwe generatie van mild hybrids (MHEV) en plug-in hybrids (PHEV).

De joint venture zal in een eerste fase Groupe PSA van transmissies voorzien, maar zal in de toekomst ook andere constructeurs wereldwijd beleveren. Deze overeenkomst wordt onderworpen aan de gebruikelijke wettelijke goedkeuringsprocedures.

Punch Powertrain draagt zijn DT2-verwante businesseenheid en daarbij horende toonaangevende ontwikkelings-, productie- en ondersteuningsfuncties over aan de nieuwe entiteit. Deze zou naar verwachting tegen het derde kwartaal van 2020 operationeel zijn. Ook de huidige DT2-verwante faciliteiten in Sint-Truiden en Eindhoven zullen hierin ondergebracht worden. Daartegenover plaatst Groupe PSA een cash investering.

In april 2019 ondertekenden beiden al een eerste overeenkomst om de joint venture ‘Punch Powertrain PSA e-transmissions assembly’ op te richten. Deze zal de toekomstige generatie van geëlektrificeerde transmissies (e-DCT) vanaf 2022 assembleren in de PSA-vestiging in het Franse Metz.