Coronacrisis leidt in kwartaal 3 tot laagste aantal wervingsintenties

Volgens de nieuwe ManpowerGroup Barometer voor de Tewerk­stellings­vooruit­zichten zag 71% van de 461 Belgische werkgevers zich genoodzaakt hun activiteit gedeeltelijk of volledig stop te zetten.

Trefwoorden: #ManpowerGroup, #tewerkstelling, #wervingsintentie

Lees verder

Nieuws

( Foto: ManpowerGroup )

ENGINEERINGNET.BE - Zoals elk kwartaal heeft ManpowerGroup de wervingsintenties van bedrijven voor de komende drie maanden gemeten.

In België is 11% van plan hun personeelsbestand eind september 2020 uit te breiden, terwijl 16% van plan is het te verminderen. 62% van de bevraagde werkgevers verwacht geen verandering en 11% is onbeslist.

Gecorrigeerd voor seizoensvariaties, bereikt de Nettotewerkstellingsprognose (het verschil tussen het percentage werkgevers dat van plan is werknemers in dienst te nemen en het percentage van werkgevers die werknemers willen ontslaan) een negatieve waarde van -5%.

Dit is een scherpe daling van 18 punten in vergelijking met het vorige kwartaal, en van 12 punten in vergelijking met het tweede kwartaal van 2019. Dit is de zwakste prognose sinds de lancering van deze werkgelegenheidsbarometer in 2003 en tevens de eerste keer dat er een negatieve prognose werd vastgesteld.

De wervingsintenties bereikten ook hun laagste niveau in 17 jaar in Vlaanderen (-7%) en Brussel (-1%), terwijl de Nettotewerkstellingsprognose licht positief blijft in Wallonië (+ 3%).