Ma-na-Ma’s boosten West-Vlaams hoger onderwijs

opleiding 12/06/2020 9:38:52

Met de extra middelen die de Vlaamse regering onlangs toestak,kunnen nieuwe Ma-na-Ma’s en postgraduaten ingericht worden die aansluiten bij de West-Vlaamse economische speerpuntclusters.

Lees hieronder verder   
Verwant

Koningin Paolaprijs voor KIKS-project rond Artificiële intelligentie

Ma-na-Ma’s boosten West-Vlaams hoger onderwijs

Interactieve app rond chemie en circulaire economie voor STEM-studenten

Doctors gezocht voor Vlaamse PhD Cup (+video)

Volwaardige online cursussen met certificaat

1,8 miljoen euro vers kapitaal voor MobieTrain

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De vier hoger onderwijs­instellingen actief in West-Vlaanderen hebben een akkoord bereikt over de inhoudelijke prioriteiten die ze met deze nieuwe middelen willen afdekken.

KU Leuven Campus Kulak Kortrijk en KU Leuven Campus Brugge slaan samen met UGent en de hogescholen VIVES en Howest onder coördinatie van de Technische Universitaire Alliantie West-Vlaanderen (TUA West) de handen in elkaar om het hoger onderwijs in de provincie een flinke boost te geven.

Naast nieuwe en unieke opleidingen komen er ook versterkte samenwerkingen tussen de hogescholen en universiteiten om de student in de toekomst het allerbeste onderwijs te kunnen blijven aanbieden.

Het West-Vlaamse hoger onderwijslandschap zal de komende jaren dus flink veranderen. Voor het eerst ambiëren de universiteiten om Ma-na-Ma’s of Master-na-Masteropleidingen in te richten. Wie aan de universiteit een Master behaalde, zal zich dus nog verder kunnen specialiseren en een tweede Master behalen in eigen streek.

Bedoeling is niet om één, maar meteen drie Ma-na-Ma’s in te richten. Met samenwerking van het bedrijfsleven moeten er drie Advanced Masters komen in sectoren waar West-Vlaanderen sterk staat, met name in Artificial Intelligence (KU Leuven), in Voeding (UGent) en in de Maakindustrie (KU Leuven en UGent). Het gaat om nieuwe opleidingen met een voor Vlaanderen unieke invulling.

Hiermee kan West-Vlaanderen verder uitgroeien tot een topprovincie voor onderzoek rond de maakindustrie, een industriële tak die er sterk verankerd is. Op vraag van het socio-economisch provinciaal overlegplatform zal er in deze unieke opleiding ook ruimte zijn voor economische inzichten.

Ook Artificial Intelligence en Voeding zijn cruciale sectoren voor onze regio. Dat er in deze drie speerpunten afgestudeerde Masters naar de provincie worden aangetrokken voor een Advanced Master is zonder meer een doorbraak. Als alles volgens plan verloopt, starten de Ma-na-Ma’s vanaf academiejaar ’22-’23. << (Guy Leysen) (foto: Wikimedia)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Koningin Paolaprijs voor KIKS-project rond Artificiële intelligentie

Leerlingen onderzoeken de relatie tussen huidmondjes van planten en klimaatverandering, om zo meer te leren over AI, diepe neurale netwerken en Python, een toegankelijke programmeertaal.

Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

Door slim gebruik te maken van bestaande technologie voor kankerbehandeling, mikt het Covid-19 vaccin van myNEO op een lange termijn bescherming bij meer dan 80% van de globale populatie.

Onbeperkt betaald verlof: geluk op de werkvloer wint aan belang - artikel

Leidt onbeperkt verlof tot meer geluk op de werkvloer? “Inzetten op welzijn van de medewerkers is een zeer verstandige keuze”, meent professor in Omgeving en Gezondheid Lode Godderis (KUL).

Van lignine bijproducten tot duurzame betonplastificeermiddelen

Een Europees consortium, met onder meer VITO, ontwikkelde een kostenefficiënt alkali-oxidatieproces om technische en bioraffinage-lignines om te zetten in diverse dispergeermiddelen.

Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Programma Hannover Messe Digital Days bekend

De Hannover Messe Digital Days op 14 juli zijn gevuld met een divers en zeer interessant programma, startende met een paneldiscussie "Forward to the New ? New Opportunities for Progress?"

Partners