Jan Parys is nieuwe voorzitter van ORI

orinews 12/06/2020 15:29:52

Tijdens de Algemene Vergadering van ORI werd Jan Parys, CEO van Antea Group, officieel voorgesteld als nieuwe nationale voorzitter. Hij volgt Bernard Gilliot (Tractebel) op.

Lees hieronder verder   
Verwant

Ingenieursbureau Betic onder dak bij VK Architects & Engineers

Sweco heeft SGI Ingénieurs overgenomen

Jan Parys is nieuwe voorzitter van ORI

ORI hoofdsponsor Climate Proof Award van de Belgian Construction Awards

Extra inspanningen voor relance van de bouw- en infrastructuurprojecten

Crisisplatform voor operationele continuïteit kritische gebouwen/organisaties

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Basiskennis bedrijfsfinanciën

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/08/2020 tot 31/08/2020

Onderhandelen met impact (online)

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/08/2020 tot 27/08/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Piping en Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/09/2020 tot 21/01/2020

Big data in the cloud

Het ingenieurshuis - Antwerpen

donderdag 3 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Keuze van de redactie

(13/7) Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

(7/7) ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Parys zal samen met het bestuursorgaan en de managing director van ORI, Christophe Hautier, de strategische lijnen mee helpen uitzetten. In dit artikel neemt de kersverse voorzitter het woord.

Jan Parys, Voorzitter ORI vzw: “De strijd tegen de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) zorgde er voor dat het openbare leven en het bedrijfsleven bijna stil vielen. Bedrijven en overheden kwamen onder druk te staan als gevolg van een gebrek aan middelen en mensen.

Projecten en werven in de grond-, weg- en waterbouw en in de gebouwenconstructie werden stelselmatig stilgelegd. Deze ontwikkelingen hadden en hebben nog steeds een grote invloed op de activiteiten van de advies- en ingenieursbureaus.

Dankzij een structurele implementatie van tele/thuiswerken en teleconferencing doorheen de jaren hebben onze leden reeds de nodige kennis en expertise opgebouwd om zelfs in deze uitzonderlijke omstandigheden advies- en studiewerkzaamheden zo goed mogelijk verder te zetten.

Advies- en ingenieursbureaus kunnen daarom borg staan voor het verder blijvend professioneel oppakken van de aan hen toevertrouwde projecten. Echter zal de huidige situatie voor gevolg kunnen hebben dat het te doorlopen traject van onze projecten onder druk komt te staan.

Opdrachtgevers en stakeholders hebben namelijk meer tijd nodig om te participeren aan het proces, en het verzamelen van de benodigde data (bijvoorbeeld topografische opmetingen, bodemanalyses, stabiliteitsonderzoeken, sonderingsonderzoeken, …) kan meer tijd in beslag nemen.

ORI zal ook in de komende jaren advies-en ingenieursbureaus op gepaste wijze representeren en informeren. Hiervoor stelden we onlangs onze missie en strategie vast. Wij richten onze focus op de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen: energietransitie, leefbare steden, klimaatverandering, multimodale mobiliteit en circulaire economie. Het steeds sneller veranderen van onze omgeving is hierbij de enige constante.

We wensen onze huidige leefwereld optimaal te doorgronden om onze toekomstige situatie op een innovatieve wijze te verbeteren.“ << (foto: ORI)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

242.000 euro Vlaamse steun voor WaterstofNet

Waterstof staat hoog op de politieke agenda. Bovendien is in Vlaanderen een uniek ecosysteem aanwezig van bedrijven actief in de waterstofketen en worden concrete projecten opgestart.

Gratis AI-applicatie detecteert personen zonder mondmasker

ML6, gespecialiseerd in machine learning en artificiële intelligentie, heeft een nieuwe applicatie gelanceerd in de strijd tegen het coronavirus. De code wordt gratis ter beschikking gesteld

Festo toont nieuwe bionic-projecten op virtuele Hannover Messe

Deze bionics zijn steevast publiekstrekkers op de Hannover Messe. Het bedrijf, sterk in pneumatische en elektrische automatiseringstechnologie, stelt ze dit keer voor op het online corona-alternatief.

Clinchen onder stroom - artikel

Elektrificatie is niet meer te stoppen. Niet alleen in de automobielindustrie, ook elders vind je steeds vaker elektrische aandrijvingen, gevoed door batterijsystemen.

Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

De groene olie dient als grondstof voor bioplastics, chemicaliën en brandstof. De installatie van Vertoro, een spin-off van TU Eindhoven, is deel van een unieke Multi Purpose Pilot Plant.

Afstand houden en volgen ... - artikel

Nog maar kort geleden leek onze overheid een contacttracing-app op je smartphone te willen installeren als een manier om te sturen in de strijd tegen de verspreiding van Covid-19.

Tom Hautekiet aangesteld als nieuwe CEO Port of Zeebrugge

Na een selectieprocedure en een screening van een 110 potentiële kandidaten door een onafhankelijk extern selectiekantoor, werd Tom Hautekiet gekozen als opvolger van Joachim Coens.

Composieten op zoek naar nieuwe toepassingen - artikel

Nu JEC World in Parijs toch niet doorgaat, klopten we aan bij Linde De Vriese, Team Lead Composites bij het SLC-Lab van Sirris in Heverlee, om te vernemen welke trends de sector beheersen.

Leybold breidt Turbovac i/iX-familie verder uit

Vacuümspecialist Leybold heeft zijn Turbovac i/iX-serie uitgebreid met de maten 850 i/iX en 950 i/iX tot zes modellen. De twee nieuwe turbomoleculaire pompvarianten worden voornamelijk gekenmerkt door een langere, probleemloze werking, een langere levensduur van het systeem en lagere bedrijfskosten.

Partners