Sonaca en Celestia Antwerp werken mee aan bemande maanvlucht

Bedrijfsnieuws 16/06/2020 13:05:57

De twee Belgische bedrijven dragen bij aan de ontwikkeling van de Orion-capsule, waarmee de mens misschien opnieuw voet op de maan gaat zetten tijdens de Artemis-missie van NASA en de ESA.

Lees hieronder verder   
Verwant

LHCb-experiment werpt licht op veelbesproken tetraquarks

Nieuwe inzichten op zonnevlammen dankzij supercomputers

Donkere-materiedetector xenon ziet meer activiteit dan verwacht

Sonaca en Celestia Antwerp werken mee aan bemande maanvlucht

Nieuwe satellietmissie monitort broeikasgasuitstoot

Meest massieve botsingsproduct ooit in versneller waargenomen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Orion is de ruimtecapsule die NASA bij het Amerikaanse Lockheed Martin heeft besteld voor de toekomstige bemande vluchten in het kader van de Artemis-missie. Die vluchten zullen de astronauten naar bestemmingen buiten lage omloopbanen brengen, zoals de maan of aardscheerders en Mars.

De Orion-capsule bestaat over het geheel genomen uit twee modules: een servicemodule, genaamd de European Service Module (ESM), die ondersteuning biedt aan de tweede module. Hierin wordt de bemanning ondergebracht, die vier astronauten telt, inclusief een vrouw.

Die ondersteunende functies betreffen de voortstuwing, de regeling van de stand van de capsule, de opwekking en de regeling van energie, de temperatuurregeling en grondstoffen zoals water, zuurstof en stikstof.

De ESM wordt gefinancierd door het Europees Ruimtevaartagentschap (ESA) en wordt ontwikkeld onder de verantwoordelijkheid van Airbus Defence & Space in de Duitse stad Bremen. De module vertegenwoordigt de bijdrage in natura van Europa voor zijn aandeel in het gebruik van het internationaal ruimtestation.

Sonaca werd geselecteerd door Thales Alenia Space (Italië), een van de onderaannemers van Airbus D&S in dit programma, om de Tank Bulkhead te ontwerpen en te fabriceren. Dit is een groot onderdeel van aluminium met een diameter van 4,5 meter dat zich tussen de twee capsulemodules bevindt.

Celestia Antwerp werd gekozen voor het ontwerp, de industrialisatie en de fabricage van de vermogensgerelateerde testapparatuur op basis van het door Airbus Defence & Space ontwikkelde referentiesysteem.

De avionica, vaak omschreven als het 'brein' van het ruimtevaartuig of Onboard Data Network (ODN), is een van de belangrijkste systemen van Orion. Het systeem bestaat uit een grote verscheidenheid aan standaard en complexe elektronische componenten die zijn samengevoegd tot verschillende onafhankelijke systemen, die elk verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van specifieke kritieke functies. << (Lydia Heida) (foto: © NASA)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Koningin Paolaprijs voor KIKS-project rond Artificiële intelligentie

Leerlingen onderzoeken de relatie tussen huidmondjes van planten en klimaatverandering, om zo meer te leren over AI, diepe neurale netwerken en Python, een toegankelijke programmeertaal.

Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

Door slim gebruik te maken van bestaande technologie voor kankerbehandeling, mikt het Covid-19 vaccin van myNEO op een lange termijn bescherming bij meer dan 80% van de globale populatie.

Onbeperkt betaald verlof: geluk op de werkvloer wint aan belang - artikel

Leidt onbeperkt verlof tot meer geluk op de werkvloer? “Inzetten op welzijn van de medewerkers is een zeer verstandige keuze”, meent professor in Omgeving en Gezondheid Lode Godderis (KUL).

Van lignine bijproducten tot duurzame betonplastificeermiddelen

Een Europees consortium, met onder meer VITO, ontwikkelde een kostenefficiënt alkali-oxidatieproces om technische en bioraffinage-lignines om te zetten in diverse dispergeermiddelen.

Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Programma Hannover Messe Digital Days bekend

De Hannover Messe Digital Days op 14 juli zijn gevuld met een divers en zeer interessant programma, startende met een paneldiscussie "Forward to the New ? New Opportunities for Progress?"

Partners